Noutăți și comunicate

Invitatie video la turneul Progressive Soldiers

15 septembrie 2015
Invitatie video la turneul Progressive Soldiers
Incepand cu 25 septembrie 2015, Progressive Soldiers impreuna cu Jurnal Rock, va invita la un eveniment tematic 100% progressive, 100% romanesc. Soldatii care vor "marsalui" sub indrumarea unor tonalitati de prog rock sau prog metal sunt Red Magnetic si Axial Lead, alaturi de Subliminal Damage si Untold Faith.



Incepand cu playlist-ul de dinaintea concertelor si cel de la afterparty-ul ce va urma dupa un jam session sanatos in cadrul caruia trupele se vor dezlantui liber aducand un omagiu acestui gen muzical, si pana la setlist-ul pe care trupele il pregatesc cu bucurie, seara va fi dedicata progressive-ului. Avem un saculet plin cu surprize pentru voi pe toata durata promovării evenimentelor cat si in serile dedicate lor.

Progressive Soldiers - The Tour:

25 septembrie - Sibiu – Rock Pub & More. Event:https://www.facebook.com/events/1647613845485623/.

26 septembrie - Cluj Napoca - Hard Club (invitati: Untold Faith). Event:https://www.facebook.com/events/139749276368473/.

9 octombrie - Suceava - 31 Motor's Pub (invitati: Subliminal Damage).
Event: https://www.facebook.com/events/405777916286528/.

10 octombrie - Iasi - The Gate (invitati: Subliminal Damage). Event:https://www.facebook.com/events/1487734644876246/.

Support trupe: 15 RON
(castigurile obtinute vor fi utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor trupelor).

Open doors: 20:30.

Concertele incep la ora 21:30
(programul complet va fi anuntat pe paginile evenimentelor).

Urmareste teaser-ul mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=U1RzeqYukrI&feature=share


Perseverenta si visatoare fara cusur, trupa Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind daruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfideaza brav legile muzicii si strabate ritmic anii trecatori cu o pofta nesfarsita de mai mult. Imbinand un prog rock delicat introdus in scena printr-o acustica meditativa, un instrumental alternant, fara margini stilistice si adancit in idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminina care imblanzeste contrastul dinamic dintre sectiunile acustice si cele electrice, Red ofera in dar ascultatorilor o experienta unica.



Axial Lead este un triumf al inventivitatii si al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric si vizual, care ne creeaza de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o noua lume, cu personaje fictive sau cat se poate de usor de regasit in oricare dintre noi, care se lupta cu monstri pe cat de metaforici, pe atat de ancorati in realitate. Axial Lead promite o calatorie memorabila prin universul gandurilor lor prin care, atipic, se tese o panza in care iti prinzi urechile in mod constient, si in care vei descoperi toate elementele unui prog de exceptie: o voce calda, pliabila pe orice schimbare de ritm, solo-uri si riff-uri care incorporeaza mii de influente si o evolutie armonica care te transforma intr-un prizonier benevol.



Subliminal Damage
si-a luat avantul in 2012 din frumusetea linistitoare a Iasiului, ascultatorul putand regasi in pantecele ei un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care da plusul de creativitate trupei. Ascultand compozitiile celor de la Subliminal Damage vei trai experiența unei calatorii enigmatice si experimentale prin breakdown-uri si complexe tehnici progresive, fuziuni de idei iesite din tipar si redate printr-un distors si high gain patrunzator si solo-uri extinse care te plimba prin poliritmi ce te trimit cu gandul la Meshuggah, Tool sau Mastodon. In prezent trupa se pregateste de lansarea unui nou material discografic.



Trupa Untold Faith si-a pus bazele undeva in Carei, de unde ne-a fost daruita si o alta trupa de calibru mare si anume, Psycho Symphony, chiar de catre doi dintre membri Untold Faith. Trupa uimeste prin gandurile lor muzicale transpuse intr-un instrumental pe cat de agresiv, pe atat de tehnic si complex. EP-ul lor, “no image, just substance” ne ofera o „substanta” instrumentala, timp de trei piese, care escaladeaza de la technical thrash catre progressive, frumos intregita de un ritm groovy si un vocal clean melancolic. In prezent trupa lucreaza la un alt material alaturi de un nou vocal, care vine la pachet cu o noua abordare muzicala, la fel de complexa si groovy, insa condimentata cu core si elemente de progressive: "progressive quadcore".

Join the progressive army!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top