Noutăți și comunicate

Interviu cu Ross Jennings de la Haken și mesaj pentru fanii din Romănia

11 martie 2019
Interviu cu Ross Jennings de la Haken și mesaj pentru fanii din Romănia

In data de 27 martie 2019, HAKEN vor concerta pentru prima oara la Bucuresti! Concertul va avea loc in clubul Quantic. HAKEN este una dintre cele mai importante trupe de progressive din noul val. Din 2007 pana in prezent, britanicii au lansat mai multe materiale de studio, fiecare dintre acestea reusind sa darame noi bariere ale inovatiei si ale creativitatii.

Ross Jennings, solistul formatiei, ne-a oferit cateva informatii legate de activitatea trupei si de concertul de la Bucuresti.

Noul vostru album, "Vector", este extrem de bun. Spune-mi cum a fost primit de fanii die hard, tinand cont ca ati adus totusi ceva schimbari.

Ross Jennings - Pana acum cred ca totul merge bine. Stiu ca sunt multi fani care iubesc primele albume, iar acum am luat si o alta directie, insa a fost bine de tot. In unele zone am fost chiar uimiti. Am vazut in public de la copii pana la persoane de 50 de ani. Cred ca suntem pe drumul bun.

La finele anilor '90 a aparut un val urias de trupe care cantau rock progresiv. Acum lucrurile nu mai sunt atat de simple. Ai visat ca o sa ajungeti sa fiti atat de sus in scena metal?

Ross Jennings - Sus? Nu cred ca suntem atat de sus. Niciodata nu am tintit asta. Ca muzicieni nu am visat decat sa cantam muzica pe care o doream. Am pornit din dormitorul meu, unde repetam, iar acum ne aflam intr-o calatorie frumoasa. Cred ca tu ne vezi mai mari decat suntem. (Rade) Vrem doar sa progresam cat mai mult. Vrem sa cantam ce vrem.

Spune-mi te rog cum vezi situatia actuala cu platformele de streaming si cu internetul. Va ajuta cu ceva? Sau mai mult pierdeti bani?

Ross Jennings - Este o intrebare foarte complicata. Pot sa vorbesc din punctul de vedere al consumatorului, sau din punctul de vedere al muzicianului. Ambele au puncte pro si contra.

Vreau sa-mi spui cum vezi tu ca muzician situatia asta.

Ross Jennings - Sunt multe lucruri bune. Oamenii ne pot asculta. Pot sa ne descopere chiar si intamplator in timp ce asculta alti artisti. In alta ordine de idei, drepturile de autor nu sunt respectate si banii pe care ii primim pentru ascultari sunt o bataie de joc. Cu 5 sau 6 ani in urma muzica era furata in masa. O multime de torrente ofereau orice gratuit. Acum fenomenul asta a fost cat de cat stopat in unele tari. Pur si simplu nu mai primeam niciun ban. Zero! Este greu si acum. Artistii trebuie sa se bazeze pe concerte si pe vanzarea de merch. Foarte putini mai sunt dispusi sa dea bani pe muzica. Stiu ca este un paradox, insa asta este adevarul. Oamenii prefera sa cumpere un tricou decat un CD. Nu mai putem ramane doar muzicieni. Trebuie sa ne transformam in oameni de afaceri.

Aveti deja cinci albume. Cat de greu este sa puneti cap la cap un setlist pentru a va asigura ca toti pleaca fericiti de la concert?

Ross Jennings - Este foarte greu. Setlistul nou este unul heavy. Trebuie sa-ti spun ca am ales sa cantam mult de pe albumul nou, insa trecem si prin albumele vechi. Cred ca am gasit un echilibru. Am ales tot ce suna mai bine live. O sa cantam mult si de pe "Aquarius", de pe "The Mountain", cred ca nimeni nu va pleca nemultumit.

Tu ai ultimul cuvant. Spune-mi ce sa le transmit fanilor din Romania.

Ross Jennings - Abia asteptam sa va vedem. Au trecut zece ani pana am reusit sa ajungem prima oara la voi, nu stiu cati au putut sa ne vada atunci, asa ca asta este momentul sa ne intalnim si sa ne bucuram de muzica. Ne vedem la Bucuresti! Va multumim!

Pe langa trupa Gramofone, care va canta in deschidere, pe scena vor urca si constantenii de la White Walls.

Noul album HAKEN, intitulat "Vector", a izbutit sa depaseasca pana si asteptarile muzicienilor, dupa cum a declarat chiar Charlie Griffiths, chitaristul trupei. Discul urmeaza linia creativa vizata de trupa inca din 2016 - o directie progressive infuzata cu accente heavy. HAKEN vor ajunge la Bucuresti in cadrul turneului "European Vector Studies 2019". In deschidere au fost alesi sa urce pe scena Gramofone.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.eventim.ro, www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/rețea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX-Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Stațiile de Plată SelfPay din toata tara.

Biletele au urmatoarele preturi:

PRESALE - 80 de lei

LA INTRARE - 100 de lei

Pagina evenimentului - https://www.facebook.com/events/2267099426675030/



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top