Noutăți și comunicate

Interplanetary Night cu trupele Crone, Stroszek si The Thirteenth Sun in Quantic

ANULAT !!!
8 decembrie 2023
Interplanetary Night cu trupele Crone, Stroszek si The Thirteenth Sun in Quantic
Interplanetary Night are loc vineri, 8 decembrie 2023 în Club Quantic din București. Trupele confirmate până în acest moment sunt: Crone, Stroszek și The Thirteenth Sun.


Informații despre eveniment Interplanetary Night

Decembrie, simbol al nordului, al condiţiilor aspre şi al autenticităţii, dar şi însemn al unui final de capitol şi al rememorării, te învaţă despre rezistenţă, introspecţie şi determinare!
Pe această cale, la inceputul lunii decembrie, SoundArt Festival îţi prezintă o incursiune muzicală cu totul specială, exclusivistă, în universul complex al sonoritatilor rock / metal şi te invită să petreci seara înstelată de 8 decembrie la INTERPLANETARY NIGHT. Evenimentul va avea loc în Quantic Club, cu începere de la ora 19.00.

Trei concerte aparte, din sfere muzicale şi geografice diferite, cu două titulaturi in premieră pe scenele din România: CRONE şi STROSZEK. Acestor două nume li se alătură şi cei de la THE THIRTEENTH SUN.

Biletele au fost puse în vânzare via iabilet.ro si reţeaua iabilet la următoarele categorii de preţuri:
  • Early Bird I (oferta disponibila pana pe 1 Mai 2023) – 90 de lei;
  • Early bird II - 120 lei;
  • La intrare, în ziua evenimentului - 150 de lei.
Cumpara bilete pentru concertul de la Bucuresti de aici.
Bilete pentru concertul de la Cluj-Napoca din 19 ianuarie

Un mic cadoul pentru participantii de la SoundArt Festival 2023 - cu ajutorul codului unic de pe abonamentele SoundArt Festival 2023 puteti obtine o reducere de 10 lei pentru biletele de la Interplanetary Night - Crone, The Thirteenth Sun si Stroszek live in Quantic.

"Codul de voucher se gaseste pe biletul tau de la SoundArt, este cel format din litere si cifre de sub QR.
Codul se introduce in campul special de pe eveniment "Dacă ai un cod de voucher, click aici". Restul pasilor este ca si cum ati face o comanda normala de bilete iar totalul de plata se ajusteaza la final cu valoarea voucherului."

DESPRE CRONE

Crone este o trupă dark rock din nordul Germaniei, condusă și slefuita de mintea lui Phil Jonas (sG) de la Secrets of the Moon și Markus Renzenbrink (Embedded). „Godspeed” este primul lor album, care apare dupa EP-ul de debut din 2014, „Gehenna”, un material salutat drept „muzică mohorâtă, grea, melodică pentru zilele înnorate”. In esenta, sonoritatile Crone creează armonii hipnotice și melodii bântuitoare.
https://www.youtube.com/watch?v=0XJhE64Kcbw
După 3 ani de muncă intensă, câteva eșecuri și multe momente grozave, apare si cel de-al doilea album. “Suntem mai mult decât recunoscători pentru toate comenzile anticipate și răspunsurile excelente pe care le-am primit pana acum. Pentru noi, „Gotta Light?“ marchează un nou capitol pentru CRONE. O forță de cinci indivizi, fiecare aducând stilul său unic muzical fără a ignora rădăcinile trupei.

Un mare strigăt și mulțumiri eterne lui Matthias Lohmöller (Docmaklang Studios) care a modelat literalmente acest album cu dăruire, o grămadă de cafea și cunoștințele lui uluitoare de producție și muzică în general. Și, desigur, un mare mulțumim lui Kirsten Schuhmann pentru vocea remarcabilă pe multe dintre piesele noastre noi”.

Asculta „Gotta Light?”: http://lnk.spkr.media/crone-gotta-light

https://www.facebook.com/croneofficial


DESPRE STROSZEK

Format în 2007, Stroszek este proiectul acustic al lui Claudio Alcara (Italia), care compune si interpreteaza muzica in note adanc acustice /neofolk.

Claudio Alcara (chitaristul și fondatorul FROSTMOON ECLIPSE, una dintre primele trupe de black metal din Italia și una dintre cele mai longevive din peninsula) a reușit, împreună cu Stroszek, să se distanțeze elegant de scoala black metal-ului vechi pentru care este mai cu seama recunoscut și să-și folosească considerabilele sale abilități de chitarist și compozitor pentru a oferi publicului sonoritati bogate, melodioase, obsedant de melancolice și, uneori, cu o vibratie zdrobitor de trista asupra gândurilor și experiențelor sale personale.

Pelicula lui Werner Herzog (urmarita ultima dată de Ian Curtis înainte de a se sinucide) dă numele trupei, când, în 2007, Claudio Alcara a decis să adune și să dea o formă finală unor piese care nu și-au găsit locul si sensul pe albumul Frostmoon Eclipse „Dead and Forever Gone”. Alcara a fost puternic influentat si de calea unor muzicieni ca Townes Van Zandt și Mickey Newbury.

„Nu aș fi putut transforma peste noapte o trupă care canta black metal de 10 ani într-una country-folk, neofolk. Prin urmare, am avut nevoie de Stroszek”, a declarat Claudio Alcara, intr-unul din interviurile sale.

https://www.youtube.com/watch?v=26ZD9i4zV0E

https://www.facebook.com/stroszekofficial


DESPRE THE THIRTEENTH SUN

Povestea trupei începe în anul 2011, când Radu (voce și chitară principală) a început să scrie primele piese împreună cu Marius Muntean (clape).

Amândoi proveneau, în acel moment, din diferite zone ale stilurilor muzicale, dar ambii aveau și multe rădăcini comune. Întreaga idee a fost de a crea muzică combinând elemente din diferitele genuri muzicale care îi defineau pe fiecare în parte, pentru a obține acel echilibru sonor., într-un fel, unic.

Aceasta a devenit mai târziu esența întregului proiect, făcând muzică prin experiențe comune, setată să te scape de îngrădirile rutinei de zi cu zi și să paţi privi în afara limitelor.

Deoarece cerul nopții ne determină deseori să ne întrebăm de posibilitățile nelimitate care ne înconjoară, s-a întâmpla,t ca un lucru firesc, să stabilim un punct de plecare al poveștii care se va dezvolta din această mare de posibilități.

De aici provine numele trupei, un punct fix pe cerul nopții, legat de un număr special cu o caracteristică interesantă, printre multe altele. Toate acestea se referă la locul nostru actual pe pânză și toate filtrele depind de ochiul privitorului.

Trupa lucrează în prezent la a treia lansare, avându-l alaturi pe bateristul Andrei Jumuga (dordeduh, Transceatla, Ordinul Negru, Sunset In The 12th House, Blutrina, Nocturn doar pentru a numi câteva dintre numeroasele trupe și proiecte în care Andrei zdrobește activ tobele) care s-a alăturat trupei anul trecut ”.

https://www.youtube.com/watch?v=B6fsbmcaDFE
https://www.facebook.com/TheThirteenthSun


Evenimente recomandate

Top