Noutăți și comunicate

Inscrierea in concursul Baroc Urban se prelungeste cu 2 zile

9 august 2012
Inscrierea in concursul Baroc Urban se prelungeste cu 2 zile
Peste 50 de fotografi din toată țara, amatori sau profesioniști, s-au înscris până acum în concursul "Baroc Urban" organizat de ONG Crispus la Sibiu.

Perioada de înscriere, anunțată inițial până pe 10 august 2012, se prelungește până duminică, 12 august 2012, ora 24.
"Am luat această hotărâre alături de animatorii culturali implicați în proiect, persoane care au contact direct cu turiștii. Datorită ARTmania, numărul turiștilor din acest  weekend va fi semnificativ mai mare și vrem să oferim ocazia tuturor pasionaților de fotografie și cultură barocă să se poată înscrie la concurs.", a declarat Rares Helici, coordonatorul proiectului "Baroc Urban".

Până acum, proiectul "Baroc Urban" s-a dovedit de un real succes. "Am admis în concurs peste 50 de fotografii (am respins cam tot atâtea din cauză că nu urmăreau elemente baroce)  și apreciem că până la închiderea înscrierilor vom avea peste 100 de participanți. Concurenții care au trimis poze sunt din toate coluțurile țării și au fiecare o viziune diferită, cred că va juriul va avea o treabă destul de dificilă", a mai adăugat Rareș Helici.

"Baroc Urban" a strârnit interesul pasionaților de fotografie: până acum, peste 20, 000 de persoane au vizitat galeria foto a participanților și peste 1, 500 și-au ales favoriții.

Concurul "Baroc Urban" îi invită pe sibieni și pe toți cei care iubesc Sibiul să descopere și să fotografieze elementele baroce ale orașului. Pasionații de fotografie concurează în realizarea celor mai frumoase imagini ale elementelor baroc descoperite, folosindu-și inventivitatea și creativitatea. Fotografiile se încarcă pe http://www.crispus.ro, apoi sunt jurizate de către profesioniști în domeniu.

Premiile oferite de ONG Crispus au o valoare totală de peste 1.000 de euro și constau în:
- Premiul 1: Un weekend la Hotel Hilton Sibiu (bed & breakfast) cu răsfăț la SPA pentru 2 persoane.
- Premiul 2: Un weekend la Pensiunea Rafael din Păltiniș (bed and breakfast) pentru 2 persoane.
- Premiul 3: Petrecere în stil baroc la Crispus Pub Sibiu (muzică, voia bună, elementele de costum și consumație în limita a 500 de lei din partea casei)
- Un premiu special ce constă într-un curs foto oferit de Åžcoala de Fotografie ImageArt Sibiu.

"Baroc Urban" vine cu o nouă abordare, care transformă simplul trecător în consumator de cultură, îl implică într-o manieră interactivă, originală și atractivă în redescoperirea Sibiului perioadei baroce, îl invită să exploateze și să (re)creeze epoca în care orașul a fost motorul cultural al Transilvaniei.
Mai multre detalii despre regulamentul concursului, juriul și locațiile baroce din Sibiu găsiți pe http://www.crispus.ro.

Un eveniment organizat de ONG Crispus, cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Parteneri: Zile și Nopți, Radio România Cultural, Photo Magazine, http://www.f64.ro, BeWhere, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Profil Cultural, Vali Novacovschi Photography, Exact Media, http://www.port.ro, http://www.badorgood.com,   http://www.sibiul.ro, http://www.cursurifoto.ro, http://www.1001arte.ro, http://www.cemerita.ro, http://www.suita.ro, http://www.cacofonia.ro, http://www.furios4you.com, http://www.brylu.ro, http://www.adrianbugariu.com,   Future Capital, Old Friends. 



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top