Noutăți și comunicate

Incepe turneul aniversar Celelalte Cuvinte - 30 de ani

3 noiembrie 2011
Incepe turneul aniversar Celelalte Cuvinte - 30 de ani
Vineri, 4 noiembrie 2011, debuteaza turneul "Celelalte Cuvinte - 30 de ani", primul concert are loc la Oradea. La implinirea venerabilei varste de 30 de ani, trupa Celelalte Cuvinte sarbatoreste intalnindu-se cu fanii din toata tara.

Turneul aniversar "Celelalte Cuvinte - 30 de ani" va trece prin 12 orase din tara. Startul este dat in clubul Blue Monday din Oradea, vineri, 4 noiembrie 2011. Sambata, trupa ajunge la Cluj Napoca pentru a sustine un concert in Irish Music Pub. Saptamana viitoare, turneul trece prin Sibiu, Timisoara si Resita.

Turul se va incheia pe 8 decembrie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti, cu un concert foarte special.

Desi a cantat pe stadioane, in fata a mii si mii de oameni, cand e vorba de concertul "Celelalte Cuvinte - 30 de ani" de la Sala Palatului, membrii trupei au cele mai mari emotii din cariera lor. Chiar daca au dobandit statutul de trupa-legenda a rock-ului romanesc, chiar daca au mii de fani in toata tara, chiar daca statutul trupei si calitatea muzicii sunt incontestabile, pretentiile rockerilor din Celelalte Cuvinte fata de ei insisi sunt mereu in crestere. Calin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop si Ovidiu Rosu s-au pregatit mult pentru turneul de 30 de ani. In afara de repetitiile tehnice, s-a lucrat mult la setlist. Programul pe care Celelalte Cuvinte il va prezenta in toata tara este special. Cunoscatorii vor recunoaste chiar piese rare, cantate foarte putin in concerte, dar si noutati.

Calendarul turneului "Celelalte Cuvinte - 30 de ani":

- 4 noiembrie 2011 - Oradea - Club Blue Monday
- 5 noiembrie 2011 - Cluj Napoca - Irish Music Pub
- 9 noiembrie 2011 - Sibiu - Vintage Club
- 10 noiembrie 2011 - Timisoara - Setup
- 11 noiembrie 2011 - Resita - Rock Cafe
- 18 noiembrie 2011 - Constanta - Heaven's Hell
- 19 noiembrie 2011 - Galati - Zodiar
- 25 noiembrie 2011 - Buzau - Cafeneaua Artistilor
- 26 noiembrie 2011 - Iasi - Club Hand
- 2 decembrie 2011 - Brasov - Centrul Cultural Reduta
- 3 decembrie 2011 - Targoviste - La Scriitori.

Biletele se gasesc in cluburi, iar pentru Timisoara, Brasov si Bucuresti acestea pot fi cumparate din Reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti) si online pe http://www.eventim.ro

Un concert prezentat de Miscarea de Rezistenta
Sustinut de Farmexpert
Recomandat de Rock Fm
Parteneri: News Outdoor, Hotel Razvan, Proges, BuBu Booking House, admirabil.net
Parteneri media: Jurnalul National, Ring, Sapte Seri, Zile si Nopti, Realitatea.net, VoxPublica, Metalhead.ro, Bestmusic.ro, metropotam.ro, Iconcert.ro, Port.ro, Maximum Rock, Metalfan.ro



Celelalte Cuvinte
Biografie oficială


Componență:
Călin Pop - voce, chitară
Marcel Breazu - bas
Leontin Iovan - tobe
Tiberiu Pop -claviaturi, voce
Ovidiu Roșu - sunet


Discografie:

-        1984 - V/A - Formații Rock #8 - vinil, Electrecord

-        1987 - LP- Celelalte Cuvinte - vinil, Electrecord

-        1990 - LP - Celelalte Cuvinte II - vinil, mc, Electrecord

-        1992 - LP - Se lasă rău - Vinil, Toji Production

-        1995 - LP - Armaghedon- mc, CD, Vivo

-        1996 - LP - Vinil Colection - MC, CD, Electrecord

-        1997 - LP - Ispita - mc, Zone Records

-        2004 - LP - NOS - mc, CD, Intercont Music

-        2008 - LP - Stem - CD, TVR Media

 

De 30 de ani împreună, Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din România. Păstrându-și, de-a lungul timpului, atât componența cât și stilul, Celelalte Cuvinte a devenit o trupă-legendă a rockului românesc, cu o identitate aparte. Sonoritățile muzicale Celelalte Cuvinte sunt identificate imediat de orice fan. Niciodată comercialul nu a fost un criteriu de creație sau interpretare în cazul de față.              

Istoria trupei pornește încă din 1976, de la Oradea, unde, la Liceul "Emanuil Gojdu", Marcel Breazu, Leontin Iovan și Călin Pop formau grupul școlii, sub numele de "Sonic".

Participau la "dansurile" din fiecare zi de sâmbătă, unde cântau coveruri după trupe cunoscute la acea vreme - Jimi Hendrix, Deep Purple sau Pink Floyd -, dar și câteva  compoziții proprii.

Încă din perioada liceului, trupa îi avea în componență pe trei dintre cei care sunt în continuare membri Celelalte Cuvinte - Marcel Breazu (bas, voce secundară), Leontin Iovan (percuție) și Călin Pop (voce, chitară). Au dat toți admitere la facultate în Timișoara, în ideea de a continua activitatea muzicală într-un oraș mult mai receptiv față de fenomenul rock.

La propunerea lui Marcel Breazu si cu contribuția lui Călin Pop, numele de Sonic a fost schimbat în CELELALTE CUVINTE: "cuvintele pe care le rostim ni se par prea puține pentru a exprima ceea ce simțim.". În aceeași perioadă, trupa și-a lărgit componența cu doi membri - Ovidiu Roșu (inginer de sunet) și Radu Manafu (chitară, voce secundară), ambii originari din Turnu Severin.

Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenților din Timișoara, Celelalte Cuvinte a susținut primul concert în "sala festivă" a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naștere a trupei.

În scurt timp, Celelalte Cuvinte a ajuns un nume foarte apreciat, mai ales în mediile studențești. Grupul a caștigat o serie întreagă de premii la festivalurile studențești, a susținut concerte în principalele centre universitare din țară.

A înregistrat la Radio Cluj câteva piese, printre care și "Iarbă prin păr", care a ajuns pe poziții fruntașe în topuri, devenind unul dintre cele mai mari hituri din istoria formației și a rockului românesc.

La festivalul timișorean "TIM Rock" din 1984, trupa a fost remarcată de actorul Florian Pittiș și, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj a ajuns la București, unde s-a transformat în prima jumătate a L.P.-ului intitulat "Formații Rock Nr. 8", album editat de Electrecord, în 1985.

La sfârșitul anului 1986, în trupă a intrat Tiberiu Pop (claviaturi și voce secundară), pe atunci, student la Cluj.

Absolvirea facultății a adus "grosul" grupului înapoi în Oradea, dar l-a și dispersat, într-o anumită măsură: Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan și Tiberiu Pop au obținut repartiții la Oradea, Radu Manafu la Turnu-Severin și Ovidiu Roșu la Reșița. Distanțele nu i-au împiedicat însă să se întâlnească toți, să repete și să susțină concerte.

În 1989, grupul a participat la festivalul internațional de rock "Macul Roșu" din Blagoevgrad, Bulgaria, a susținut concerte și a participat la numeroase festivaluri în țară.

În același an, grupul a înregistrat, la Electrecord, "Celelalte Cuvinte II", disc care a apărut pe piață în 1990. De menționat este faptul că piesele care au apărut pe albumele de vinil de mai sus sunt rodul activității compoziționale a grupului din perioda "˜81-"˜84.

Trupa a acceptat prima apariție TV imediat după Revoluție,  în martie 1990, în cadrul emisiunii lui Petre Magdin, "Tele-Top". A fost prezentat videoclipul "Comoara".

În 1992 a apărut albumul "Se lasă rău" și trupa a realizat anul următor clipul video, "Cina dragonului", difuzat pe postul de televiziune național. În acei ani, grupul si-a continuat activitatea concertisică: turnee în țară, concerte, festivaluri rock în Ungaria.

În 1994 a fost lansat albumul "Armaghedon" și clipul "Așa e viața mea".

În 1995, Celelalte Cuvinte a participat la festivalul internațional "Skip Rock", de la București, alături de grupul german Kreator, din Germania. În același an, Radu Manafu s-a retras din grup.

În 1996, grupul a lansat cu Electrecord albumul "Vinil Collection", ce conține o parte dintre piesele înregistrate și editate pe cele trei viniluri Electrecord din perioada "˜85-"˜90.

În 1997 este realizat albumul "Ispita" care a fost, din păcate, editat numai pe MC, într-un tiraj limitat. Cu acest prilej, din propriile resurse, Celelalte Cuvinte a realizat videoclipul "Pasărea de plumb".

În perioada 1997-2000 aparițiile în concert au fost mai rare. În acest timp s-a lucrat intens la un nou album. Activitatea concertistică a grupului s-a restrâns în principal la cluburi (București, Cluj, Constanța, Oradea) și la câteva apariții în festivaluri și concerte în aer liber - la Brașov, Iași, Cluj, Deva, Sighișoara, Timișoara.

La începutul lui 2001 trupa a hotărat să nu mai apară în public până la terminarea și finisarea înregistrărilor noului album. Acestea au avut loc la sfârșitul anului 2002. Pentru acest material discografic, Celelalte Cuvinte a semnat un contract cu Intercont Music, în 2003.

Grupul a revenit în atenția publicului în calitate de cap de afiș la festivalul "Top T" de la Buzău, dar și cu participarea la festivalul "Maximum Rock", organizat la Cluj. Pe data de 12 iulie 2003, trupa Celelalte Cuvinte a susținut un concert de come-back, la Arenele Romane, unde a fost întâmpinată cu multă căldură de fani, al căror număr, este, în mod paradoxal, în creștere.

În 2004 a lansat albumul "NOS" și a continuat să susțină concerte. Linia conceptuală a albumului "NOS" dezvoltă și dezbate ideea că există și efecte negative datorate utilizării excesive și exclusive ale mijloacelor de comunicare electronice.

În 2006, trupa Celelalte Cuvinte a aniversat 25 de ani într-un turneu prin cele mai importante orașe din România. La București, spectacolul aniversar s-a ținut în Sala Mare a Teatrului Național, cu casa închisă.

În 2008, Celelalte Cuvinte a lansat un nou album, "Stem", promovat printr-un turneu în marile orașe. "Stem" a fost produs de TVR Media. Prima piesă a acestei colecții, "Zmeie", a beneficiat de un videoclip produs de Doru Ionescu.

În 2009-2010, trupa a continuat seria de concerte prin cluburi, în București și în țară. Sfârșitul anului 2010 a fost generos cu fanii Celelalte Cuvinte. După întâlniri concertistice cu fanii din toată țara, Celelalte Cuvinte a sărbătorit "29 de ierni" într-un concert sold-out în The Silver Church, unul dintre cele mai mari cluburi din București, dedicat spectacolelor live. Peste 900 de fani au aniversat 29 de ani de carieră a uneia dintre cele mai iubite trupe rock din România, într-un show de peste trei ore.

În 2011 Celelalte Cuvinte celebreaza 30 de ani de muzică.


Evenimente recomandate

Top