Noutăți și comunicate

In Transylvania 2015 in zona turistica Dragus – Sambata

20 - 23 august 2015
In Transylvania 2015 in zona turistica Dragus – Sambata
Între 20-23 august 2015 are loc în zona turistică Drăguș - Sâmbăta o nouă ediție a festivalului In Transylvania.În Å¢ară Făgărașului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste și înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania.

Nu doar muzica este elementul cheie al evenimentului, deși la ediția din 2015 vor veni trupe dintre cele mai cunoscute, de la Waldeck (At), Subcarpați (Ro), Jaya the Cat (Nl), N.O.H.A. (De), Roa (Ro), până la Lemon Bucket Orkestra (Ca), Airtist (Hu), Paiaka (Fr) sau Pixels (Ro). În line-up-ul festivalului sunt incluse și două trupe tribute: Masterpiece – Tribute Metallica și The Rock – Tribute Ac/Dc.La In Transylvania te rupi pentru câteva zile de realitate, chiar dacă accesul la festival este extrem de facil iar zona beneficiază de peste 3000 de locuri de cazare. Asta desigur dacă nu alegi să vii cu cortul și să te campezi în zona special amenajată a festivalului. Campingul va fi dotat cu grupuri sanitare și dușuri iar accesul se va face în baza brățării speciale de festival.

Zonele de after-party au o priveliște amețitoare asupra Å¢ării Făgărașului, iar terasele și zone de hamace sunt perfecte pentru a te relaxa, a citi o carte bună sau pur și simplu pentru a admira natura. Iar dacă vorbim despre after-party, trebuie să punctăm din start că zona de Dj va fi acoperită de La Resistance Dj’S, anume: BeatJunkz, Primărie, Saboar, Godeanu, Paulie, Călin, Brody & Dr. Panda, Pavlov, Vygo, Ada Khaleh.Pe lângă activilatie de entertainment din incinta festivalului, la 100 de metri distanță se află Aventura Parc Drăguș, un parc în care se găsesc 4 trasee de aventură de dificultate progresivă și panouri de cățărare (pentru copii și adulți), teren de minigolf, tir cu arcul, trasee compuse exclusiv din coborâri în tiroliana etc. Participanții la festival vor beneficia de discount-uri în Aventura Parc Drăguș în baza brățării de acces la festival.Obiectivele turistice nu sunt nici ele de neglijat: pe o rază de câțiva km de mers agale sau cu mașina ajungi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgărașului, Herghelia Sâmbăta, satele săsești specifice Trasilvaniei, Transfăgărășanul, Bâlea Lac, Åžtrandul Victoria. Creasta Munților Făgăraș oferă și ea câteva trasee demne de luat în seama pentru amatorii de drumeții.Păstrând tradiția, organizatorii festivalului - Asociația Padina Fest, au inclus în program și o serie de competiții sportive – Maratonul Transilvaniei fiind deja așteptat de către iubitorii de ciclism.

Partenerii festivalului sunt Primăria Comunei Drăguș, Fundația Comunitară Å¢ară Făgărașului, Consiliul Județean Brașov, Heineken România, British American Tabacco, Asociația Mainoi, Asociația Salvatorilor Montani din România, Aventura Parc Drăguș, Casa Zmeilor, RoEvents, Smartatletic, Aiat și mulți alții.Waldeck (At)

Proiectul muzicianului vienez Klaus Waldeck înseamnă un amalgam șarmant de nu jazz mixat cu dub, electro, swing și trip-hop. Concertele cu live band sunt unice, căci hituri precum „Make my day”, „Addicted” sau „Memories” recrează pe scenă atmosfera vieneză din perioada interbelică. În societatea anilor ‘20 și ‘30, muzica aduna lumea bună în cele mai elegante săli de bal, iar ritmurile energice, distrate și libere de swing și tango combinate cu pahare de cocktail-uri delicioase și pantofi de dans cât mai rezistenți la încercările fiecărui disc pus pe gramofon erau o reală plăcere. Atât la privit, cât și la ascultat.

„Sunt fascinat de pofta de viață și de înclinația hedonistă a acelei epoci din anii ’20-’30. Pe vremea aceea, singura motivație a femeilor părea să fie o viață cât mai plină de plăceri, iar muzică era o îmbinare a actului artistic și a distracției. încerc să duc mai departe tradiția acelui stil care a fost neglijat atâta vreme”, spune Klaus Waldeck pe site-ul sau oficial.

https://www.facebook.com/OfficialWaldeck | http://www.waldeck.atSubcarpați (Ro)

Manifest cultural contemporan, Subcarpați este un proiect muzical lansat în 2010 de solistul trupei Åžuie Paparude, Bean Mc, proiect ce combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc. Trupa a fost descrisă în cotidianul britanic The Guardian drept un mix exploziv între vechi și nou. O combinație eclectică ce aduce împreună melancolia specifică pieselor folk românești și cântecelor de unitate, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop.

Folclorul e “o sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzica folclorică și inițial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine și așa a început să se formeze un soi de conștiință în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru țara asta și care ne-au schimbat viața și, pentru ei, dar și pentru noi, trebuie să învățăm să păstrăm valorile tradiționale” - Bean Mc

http://www.facebook.com/subcarpati | http://subcarpati.com | https://www.youtube.com/blanozN.O.H.A. (De)

N.O.H.A. - Noise of Human Art e o trupă cosmopolitana ce activează în industria muzicală de peste 20 de ani. Philip Noha, Mc-ul din Praga și Jochen Eickenberg (german nativ) la clape sunt producătorii acestei trupe. Pentru concertele lor, Tim Rashid (bass) și Tobias Belker (tobe) se alătură trupei pentru o și mai puternică experiență live. Trupa e caracterizată printr-un mixt de drum&bass, world music presărată cu multă energie. Hituri precum Balkan Hot Step, Dinero, Dive în Your Life și desigur, cel mai cunoscut - Tu Café - au adus trupa la cele mai mari festivaluri europene: Eurospotting (Copenhaga), Bourges Festival, Roxy-Istanbul, Electronic Beats Festival (supporting Prodigy), Roots Festival (Amsterdam), Rock For People, Exit, Pohoda, Colours of Ostrava, PopKomm, Rolling Stone Roadshow, Nancy-Jazz Festival.

http://www.facebook.com/NohaCircus | http://www.n-o-h-a.com
https://www.youtube.com/channel/UCU3gtf20qQrOzvP-IYPlsCgJaya The Cat (Nl)

Trupa americano-olandeză Jaya The Cat este în acest moment unul unul dintre cele mai apreciate grupuri de ska-punk din lume. Formată în anul 1998 de Geoff Lagadec (vocal/chitară), Dave Smith (chitară/vocal) și Ben Murphy (bas/vocal), trupa s-a remarcat prin sound-ul original, ce îmbină cu succes stiluri precum reggae, ska și punk, dar și dub și dancehall. Trecând cu ușurință de la piese cu un puternic mesaj politic la ritmuri de dans irezistibile, Jaya The Cat a evoluat rapid, atât la nivel muzical, cât și ca awareness, devenind una dintre cele mai active trupe din circuitul live european. Cu un public în continuă creștere și transformând fiecare concert într-o petrecere “on stage” de neuitat, trupa a reușit să-și treacă în Cv apariții în cadrul unor festivaluri de top precum Vans Warped Tour, Lowlands sau Pukkelpop. http://www.jayathecat-band.com | http://www.facebook.com/jayathecat | http://www.twitter.com/jayathecatR.O.A. (Ro)

Junkyard (Cezar Stănciulescu) și Bogdan Popoiag (Unu'), împreună cu Cristin Negriuc au lansat în 2010 proiectul Roa - Rise of Artificial, iar primul single „Ne place”, lansat în premieră la Radio Guerrilla a ajuns să fie unul dintre cele mai difuzate din Fm-ul românesc. În 2011 Roa lansează primul material discografic - "Artificial", iar în 2013 lansează albumul "System Of Sound".

„Ne place”, „D-aia”, „Sonata în La Minor”, „Pe pace”, „Hands Up!!!” sunt unele dintre hiturile Roa, o trupa extrem de iubită în special de către adolescenți.

https://www.facebook.com/roamusic | http://www.youtube.com/ROAOfficialChannelLemon Bucket Orckestra (Ca)

Singura „Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super-Band“ a Toronto-ului, așa cum se descriu artiștii, The Lemon Bucket Orkestra s-a născut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, dintr-o discuție între un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian. În doar câteva luni, cvartetul inițial s-a transformat într-un band de nu mai puțin de 14 artiști, câștigându-și reputația ca una dintre cele mai explozive și petrecărețe grupuri canadiene. Cu o componența cosmopolită, aducând membrii din multe colțuri ale lumii (Uncraina, Franța, Mexic, India, Olanda, Portugalia, etc), Lemon Bucket Orkestra au un repertoriu la fel de pestriț, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste 10 țări est-europene. În 2012, în drum spre România, cursa lor a avut întârziere, iar membrii formației au făcut un concert ad-hoc, chiar în avion. Înregistrarea a ajuns la Cnn, Cbc, Fox News, Ctv și multe alte televiziuni importante din America, Europa și din intreagă lume.

http://www.lemonbucket.com | http://www.youtube.com/lemonbucketorkestra | http://www.facebook.com/lemonbucketAirtist (Hu)

Airtist e un proiect muzical unic, fiind un band care leagă foarte bine conceptul din spatele muzicii de evoluția live. „E de-a dreptul uimitor cum reușesc, doar cu ajutorul unui delay, a unui tulnic și a unui instrument metalic numit jew’s harp, să “simuleze” perfect un sunet electronic pe care îl știi doar de la sintetizatoare. Practic, nu există sunet din muzica electronică (trance sau chiar d’n b) pe care sau nu-l poată reproduce. Tulnicul e profund și cuprinzător, jew’s harp e scurt și strident, iar beat-box-ul le completează simultan într-o continuă improvizație.” (http://indiescouts.ro)

https://www.facebook.com/airtistmusic | http://records.aural.hu |Paiaka (Fr)

Paiaka este o trupă de reggae înființată în 2010 în micul orășel Clermont-Ferrand din Franța. Muzica celor de la Paiaka este dansantă și reprezintă un melanj realizat între clasic și modern, stilul fiind clar roots reggae, unul energic pe alocuri, cu influențe dub, jazz sau rock. Cu foarte multe concerte la activ pentru o trupa relativ nouă, Paiaka lansează în 2015 primul album din carieră – „Alive Anyway”. Albumul impresionează datorită sound-ului aproape fără greșeală, dar și datorită mesajelor puternice transmise în versuri. Categoric, „Alive Anyway” este un material care depășește așteptările și celor mai optimiști fani.

https://www.facebook.com/paiakaweb | http://www.paiaka.com | https://www.youtube.com/PaiakawebPixels (Ro)

Pixels, trupa care aduce un sound unic pe scena electronică rock românească, are la activ două albume: „Fire Exit” (2008, Lastrada Music) și Tkovctrl (2012- producție independentă realizată în colaborare cu Control Club). În cei opt ani de activitate, Pixels au trecut în Cv concerte cu Unkle, Sofa Surfers și Sophie Ellis-Bextor și nenumărate concerte de club. Din 2012 Pixels cânta în formula: Andreas Aron (vocal, bass), Cătălin Rulea (vocal, chitară, synth), Tudor Popescu (tobe), Liviu Iancu (synth), Irina Creangă (backing vocal).

https://www.facebook.com/ThePixels | http://www.thepixels.ro | http://www.youtube.com/pixelsofficial |


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top