Noutăți și comunicate

In octombrie Vita de Vie lanseaza prima parte a albumului Sase/Sase la Arenele Romane

29 octombrie 2016
In octombrie Vita de Vie lanseaza prima parte a albumului Sase/Sase la Arenele Romane
Sambata, 29 octombrie 2016, trupa Vita de Vie va lansa printr-un concert la Arenele Romane, prima parte a albumului Șase (+) care contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în întregime fanilor abonați la newsletter-ul VdV: Luna și noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor - Join the Band și Metaforă de toamnă. Ultima piesă Hai încearcă - feat. Cosmin Lupu (Days of Confusion) & Planet H urmează sa fie dezvăluită.„Șase/Șase este spart în două albume, prima parte o lansăm acum, pe 29 octombrie, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este pe un an jumătate, început pe 20 februarie cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un material nou pe fiecare 20 ale lunii” - Adrian Despot

Inimi surde, Luna și noi, Pe plaja-n Vama la 5 au fost lansate și ca single-uri oficiale.

Luna și noi este compusă pentru coloana sonoră a filmului “Ziua când am dat de aripi”, în regia lui Dan Iliuță, și este cântată împreună cu partea feminina a grupului Blue Noise. Luna și noi a fost declarată „una dintre cele mai frumoase piese apărute anul acesta”.

„Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima și ne-am apucat de treabă. Piesa este bazată pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa și desăvârșit de fetele de la Blue Noise. Ca o excepție de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a plăcut atât de mult, încât a zis că trebuie să rămână așa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de producție a piesei și a venit cu brilianta idee de a adăuga niște voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gând s-a îndreptat către Blue Noise, pe care îi admir și îi susțin din umbră (some kind of guilty pleasure here) și cum primele gânduri sunt mai mereu cele mai inspirate i-am sunat și le-am cerut colaborarea pe partea feminină. Punctualitatea, profesionalismul și pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrări ne-a lăsat cu gura căscată, mult timp după ce Veronica, Elena și Flavia plecaseră din studio. Wow! Trebuie neapărat să mai colaborăm!”- Adrian Despot.

(2) InoctombrieVitadeVielanseaza..._8lMX6bkd.jpg
Pe plajă-n Vama la 5 s-a născut în urma unei experiențe de acum 4 ani.

“Atunci am cântat pentru prima oară la Folk You, în Vamă. A fost unul dintre cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. După concert, am rămas acolo până la sfârșitul serii, târziu înspre dimineață. Liniștea se așternuse peste Vamă, iar noi am pornit, pe jos, înspre hotel. Pe plajă am auzit o chitară. Erau niște copii strânși în cerc, în jurul unui foc, care cântau lânga mare. Ne-am oprit și ne-am așezat lângă ei, am început să cântăm împreună, am făcut apoi două tabere, fiecare cânta un cântec și pasa chitara mai departe. Afară era lumină deja, dar nimeni nu se lasă dus. A fost unul dintre acele momente când senzația de timp dispare și este inlocuită cu o densă și continuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe răni în seara aia, cu o singura chitară. Asta s-a întâmplat pe plajă in Vama la 5” - Adrian Despot.

Povestea s-a încheiat cu ideea nebună de a-i găsi pe necunoscuții de atunci și a-i strânge din nou împreună, de data asta în București, pe platoul de filmare. Ceea ce s-a și întâmplat. Videoclipul piesei este realizat într-o manieră neobișnuită și prezintă în slow motion trecerea de la o stare pasivă la una euforică, exemplificând într-un mod foarte artistic mesajul cântecului.

Somn ușor, al patrulea single oficial al acestui album, va fi lansat pe 20 octombrie și este cântat împreună cu Alex Teodorescu și Dan Stănescu. Cei doi au fost selectați de trupă, în urma concursului Join the Band, organizat pe pagina de Facebook a trupei Vița de Vie.

Peste 300 de fani s-au înregistrat și au cântat variantele lor de strofe pe piesa pusa la bătaie de Vița de Vie. „Wow! Ascult demo-urile trimise de voi și îmi zâmbește sufletul de fericire! Sunteți atât de diferiți și totuși atât de frumoși fiecare în parte. Vă multumesc pentru partea voastră de suflet pusă în piesa asta!” - Adrian Despot.

Dar acesta nu este prima melodie a trupei cântată împreună cu fanii ei. Corul din Inimi surde a fost înregistrat de publicul prezent la concertului aniversar din 2015, când Vița de Vie a sărbătorit 100.000 de fani pe Facebook.

„Melodia Inimi surde este simplă, vorbește despre singurătate în diverse etape, de la lumea colorată a copilăriei până la lumea lipsită de culori a maturității, vorbește despre nevoia fiecăruia de a fi ascultat și înțeles, nevoie care se lovește mereu de un zid, de indiferența celor din jur. De la copilul care strigă pamântul "Heei, sunt aici", însă vorbele lui sunt luate de vânt și nimeni nu îl aude, pâna la adultul captiv în sforile cotidianului, preocupat doar de ziua de mâine, NU avem timp unii de alții. E o falsă singurătate, cu toții căutam același leac, însă suntem incapabili să ni-l oferim unii, celorlalți … Tii minte filmul “Al șaselea simț”? Aia suntem, fantomele care nu înțeleg de ce nu le observă nimeni. Åži un strop din “Micul Prinț” ” - Adrian Despot

Metaforă de toamnă/Până în zori este a cincea melodie și una dintre piesele „grele” ale acestui album, iar ultima, a șasea, se numește Hai incearcă, este compusă și produsă împreună cu Planet H și este cântată împreună cu Cosmin Lupu de la Days of Confusion.

Grafica albumului Șase (+) este concepută de Agi (Adrian Iota). Cele șase simboluri de pe copertă, fiecare aparținând uneia dintre piese, sunt așezate în forma unui zar. Albumul conține și alte „surprize”, fiecare fiind îndemnat să le descopere singur.

Mai multe detalii despre evenimentul de lansare a albumului, de pe 29 octombrie, de la Arenele Romane puteti găsi pe pagina dedicată de Facebook. Bilete sunt disponibile pe IaBilet, EventBook și pe AmBilet.

Vița de Vie înseamnă:
Adrian Despot // Sorin Pupe Tănase // Cezar Popescu // Adrian Ciuplea // Mihai Ardelean

Mai multe pe:
https://umusic.lnk.to/VDVWe
http://vdv.umusic.ro
https://facebook.com/vitadevie
https://youtube.com/vitadevievevo


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă