Noutăți și comunicate

IMPLANT PENTRU REFUZ lanseaza un nou material OTHEROOT

5 noiembrie 2009
IMPLANT PENTRU REFUZ lanseaza un nou material OTHEROOT
Formatia timisoreana de hardcore Implant pentru Refuz va sustine joi, 5 noiembrie 2009, un concert in Club Fabrica din Bucuresti. Evenimentul reprezinta lansarea unui multasteptat material discografic -OTHEROOT - si a unui nou videoclip: "Nemesis". In deschidere, vor concerta trupele bucurestene Blister Blue si D'aia.

Fondata in 1995 la Timisoara, formatia Implant pentru Refuz este compusa din vocalistii Octavian Horvath & Ovidiu Takacs, bassistul Stefan Czifrak, chitaristii Valentin Popescu & Razvan Nicov si tobosarul Adrian Iacob.

Trupa are la activ 5 albume:

Implant pentru Refuz (1995, East&Art),
Permis postsinucidere (1997, Rocka Rolla),
Culori (1999, Rocka Rolla),
Oameni fara fete (2001, MediaPro Music) si
Monolith (2007).

Noul material, OTHEROOT, produs de casa de discuri germana EMG, aduce o schimbare de imagine: artwork-ul realizat de Ovidiu Hrin (Synopsismedia.com) este o opera de arta in sine, iar modalitatea de prezentare este o premiera mondiala: un digipack ce contine 9 piese in limba romana (ROOT) si corespondentele lor in limba engleza (OTHER). Radacinile albumului OTHEROOT se regasesc in albumul Monolith care, in 2007, a rasplatit asteptarile fanilor si a incantat presa: "Asa e ca nu v-ati imagina niciodata ca urmatorii timisoreni - Octavian Horvath, Ovidiu, Takacs, Ovidiu Vinereanu, Valentin Popescu, Razvan Nicov, Gabriel Papay, Adrian Iacob, inventatorii si specialistii in Implant Pentru Refuz - sa serveasca videoclipuri gustate de popor si sa fie invitati la Surprize, surprize?! Hotarit lucru, cind te confrunti cu acest Monolith, in ciuda interventiilor hip-hop (Vlad Dobrescu, C.T.C.) sau chiar jazz (Cristina Padurariu si Petrica Ionutescu, Blazzaj), senzatia de seriozitate fara intoarcere, de inflexibilitate a tonului, de intransigenta a liniei melodice, de sunet militant nu iti ofera prea multe sanse. Fie ca accepti implantul, fie ca dai bir cu fugitii la jumatatea albumului (din cale-afara de speriat de gravitatea cu care te confrunti, pierzind astfel sansa unui final de inalta tinuta auditiva), concluzia nu poate fi decit una: Monolith, in singuratatea lui de cursa lunga, este un clasic al acestei caste puriste pe care rock-ul metalic a stiut sa o cultive dintotdeauna" ( Matei Florian - "Dilema veche").


Una dintre surprizele evenimentului muzical de joi, 5 noiembrie 2009, este premiera videoclipului "Nemesis", realizat integral de Daniel Dorobantu. Pariul pe care regizorul l-a pus cu el insusi, a fost sa completeze la nivel vizual forta lirica a piesei ("may each keep you forever out under flaming sun / may each hold you forever stranded out in the burning sun").


Cunoscuti pentru show-urile live ce debordeaza de energie, membrii Implant pentru Refuz, vor continua seria concertelor de promovare a albumului OTHEROOT pe parcursul lunii noiembrie, intai in orasele mari din tara si apoi in Ungaria, Austria, Germania.
http://www.myspace.com/implantpentrurefuzband


Blister Blue inseamna Alex Ispas (voce), Alex Voicu (bass), Valentin Nicolescu (tobe) si un melanj reusit de punk & garage-rock. S-au facut remarcati datorita unor aparitii in deschidere la Travka, AB4, Hotel Fetish, The MOOod si The Amsterdams, dar si prin participarea la Stufstock 6. De la sfarsitul lui septembrie, trupa a terminat inregistrarile primului album, a carui lansare este asteptata curand.
http://www.myspace.com/blisterblueband

D'aia sunt Robo (voce), Octavian (voce, synth, chitara), Bebe (bass) si Bogdan (tobe, ex-Dekadens). Pe scurt, patru entuziasti ce au ales din decembrie 2008 sa aduca un suflu tanar si efervescent scenei alternative romanesti. Pana in prezent, vointa lor muzicala le-a adus concerte, dar mai ales includerea piesei "Sunday" pe compilatia OneDay Uploaded Mix No.2.
http://www.myspace.com/daiaband

Concertul Implant pentru Refuz este organizat de Clubul Fabrica si Asociatia Culturala Makeapoint.
Parteneri: Happy Hostel, Radio Lynx, Sunete, Port.ro, Metropotam, Yazee, Tillate, Iconcert.ro, Sofresh, Metalhead.

Asadar, joi, 5 noiembrie 2009, sunteti invitati incepand cu ora 20:00 in Club Fabrica.
Pretul biletului este de 20 RON si biletele se achizitioneaza in seara evenimentului, la intrarea in club.

Adresa Club Fabrica : Str. 11 iunie, nr. 50 Bucuresti.


Evenimente recomandate

Top