Noutăți și comunicate

HeyDay Festival - prima editie s-a incheiat cu succes

30 mai 2016
HeyDay Festival - prima editie s-a incheiat cu succes
Intre 27 si 29 mai 2016 a avut loc HeyDay, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România, organizat de Creart, care s-a desfășurat în Parcul Izvor din Capitală.

Pe cele două scene principale, River Stage și Park Stage, au performat artiști internaționali care au parcurs mii de kilometri pentru a încânta publicul din România cu hituri nemuritoare, precum “We are the Champions”, “Stairway to Heaven”, „Beat it”, “Someone like you” sau ”Rehab”. Mai mult, șase trupe tribute din România au bucurat publicul cu unele dintre cele mai renumite și cântate piese, printre care amintim “Another Brick in the Wall”, „Fade to Black” sau “Thunderstruck”. O altă surpriză muzicală pe scena principală a fost trupa When Violin Meets Guitar, un proiect muzical acustic compus din Cristian Horia (vioară) și Emilian Florentin Gheorghe (chitară). Astfel, cu spectacole care au avut loc alternativ pe cele două scene, programul HeyDay a ținut publicul alert în fiecare seară a festivalului.

(2) HeyDay_Festival_-_prima_editie_v0XaXaqeh.jpg
Pe scena Stars au concertat câștigătorii concursului lansat de HeyDay pentru newcomers, artiști pasionați, care au deschis zilele de festival cu show-uri pline de energie: Vizi Imre, 4 betze - Red Hot Chilli Peppers tribute, New Proscenium - Nightwish tribute, Jagers, Trupa 23, Victor Rojas - Gipsy Kings tribute, Four Dimensions - Ozzy Osbourne tribute, Theo and the Wristband - Frank Zappa tribute.

Cum muzica a fost punctul de atracție principal, publicul a fost impresionat de cele două scene imense, personalizate cu instalații de lumini inedite, care se armonizau cu sunetul, în funcție de ritm. Show-urile au fost transmise live pe cele patru ecrane de la scene.

(3) HeyDay_Festival_-_prima_editie_D8JDPnZj.jpg
Cu 30 de trupe și artiști care au cântat live, festivalul HeyDay a adunat în Parcul Izvor, în cele trei zile, peste 10.000 de oameni care s-au bucurat atât de muzica bună, cât și de activitățile recreative gratuite, precum tatuaje, make-up și coafuri, jocuri muzicale pentru copii, filme documentare, studio foto, plus colțul gastronomic pentru toate gusturile.

HeyDay a avut spectacole ce au îmbinat stiluri diferite de muzică din anii ’60 până în prezent, care, cu siguranță, au rămas în inimile celor aflați la eveniment. În weekend-ul 27-29 mai, Parcul Izvor a devenit un spațiu dedicat muzicii și relaxării. Pe lângă atracțiile propuse, tineri și familii au putut intra cu bicicleta în zona de festival, s-au jucat badminton, fie au stat pe pătură și s-au bucurat de un weekend colorat de ritmuri legendare și de multă voie bună. Astfel, prin intermediul HeyDay, Bucureștiul a devenit o destinație culturală ce încurajează turismul de festival, alăturându-se orașelor de renume din Europa care organizează unele dintre cele mai mari festivaluri tribute din lume.

(4) HeyDay_Festival_-_prima_editie_zw5OYTwa.jpg
Poze de la cele trei zile de festival aici.
Organizator: Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție
Producător: Piece of Light

Parteneri Media: Rock FM, Kiss FM, Magic FM, Radio Romania București FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Blitz TV, Calendar Evenimente, Zile și Nopți, PR Wave, Dor de Ducă, Orașul Meu, România Pozitivă, IQool, Urban.ro, Trăiește Muzica și HTag PR



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top