Noutăți și comunicate

Grupul Jazzappella canta in deschierea concertului Paolo Fresu si Ralph Towner, de la Sala Radio

10 mai 2016
Grupul Jazzappella canta in deschierea concertului Paolo Fresu si Ralph Towner, de la Sala Radio
Sambata, 14 mai 2016, Jazzappella va deshide concertul susținut de Paolo Fresu și Ralph Towner, de la ora 20:00, la Sala Radio din București.Accesul în sală se face începând cu orele 19:30, iar în acest moment mai sunt disponibile bilete în număr limitat, în Rețetele Eventim.ro și IaBilet.ro.

În concertul de la Sala Radio, Jazzappella va aborda standarde de jazz și pop cu aranjamente vocale îndrăznețe, energice, sau lirice și pline de sensibilitate.

Despre Jazzappella
Jazzappella este un proiect început în anul 2006 de Zoltán András, cunoscut publicului larg mai ales ca solist al grupului Sarmalele Reci, dar și compozitor și instrumentist.

În anul 2010, sub numele Jazzappella, se lansa pe radio și pe internet, o primă înregistrare în formulă de septet a cappella, cu un sensibil cântec de Crăciun, ”Să ningă iar”.

Anii 2011-2014 sînt o perioadă în care proiectul continuă în diverse componențe. În 2015, Jazzappella începe într-o nouă formulă, pregătind material pentru înregistrarea unui album și pentru un turneu național și european.

(1) Grupul_Jazzappella_canta_in_de_2n0LDa38.jpg

Până în prezent, Jazzappella a avut apariții în public și pe posturi de radio și TV în țară și în străinătate, în cluburi, în săli de teatru și în aer liber, la diverse festivaluri etc.

Din activitatea diversă, merită amintite următoarele spectacole: Samfest Jazz Internațional, Timișoara Jazz Festival, Festivalul George Enescu, Festivalul International A Cappella de la Girona - Spania, Festivalul International Alba Jazz, Gala Bucuresti 555 de ani, Festivalul G.Feszt sau Festivalul Timișoara muzicală, la Filarmonica Banatul.

Jazzappella înseamnă:
Ana Băncescu - sopran
Marina Arsene - sopran
Tereza Catarov - alto
Zoltán András - tenor
Alexandru Grăjdeanu - bariton
Csaba Gáspár - bas

Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o nouă premieră pentru scena jazz din România, anume concertul Paolo Fresu și Ralph Towner de la Sala Radio, în care cei doi aclamați artiști vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicală de excepție.

Albumul Chiaroscuro este o demonstrație de virtuozitate muzicală, fiind, în același timp, mult mai mult de atât: o întâlnire accidentală dintre doi artiști, a căror respect reciproc le-a arătat calea spre o colaborare minunată.

Chiaroscuro îi aduce împreună pe Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscându-se la un festival din Sardinia, în urmă cu 15 ani. Ca și majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs în colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstrație a tehnicii sale excelente, dar și o ocazie pentru interacțiune muzicală.
- The New York TimesDespre Paolo Fresu și Ralph Towner
Unul dintre marii trompetiști ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrări. Născut în 1961 în Sardinia, Italia, Paolo Fresu a început să cânte la trompetă la vârsta de 11 ani, urmând mai târziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp după absolvirea conservatorului, a început să primească numeroase distincții, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or.

Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu și-a creat o manieră proprie, trecând cu naturalețe prin orice stil, de la jazz la fusion.

Între înregistrări și concerte, Fresu activează și ca director artistic la festivalului de jazz din orașul său natal, Berchida -Time in Jazz Festival și compune muzică pentru cinema și balet.

În 2010, muzicianul a înregistrat albumul Chiaroscuro, împreună cu chitaristul american Ralph Towner, pe care îl vom vedea pe 14 mai 2016 și pe scena de la Sala Radio - Bucuresti, precum și dublul set Songlines/Night & Blue. Desertico este ultimul său album, lansat în 2013.

Ralph Towner (născut în1940) este un multi-instrumentist de origine americană, compozitor, producător și șef de orchestră. Cântă la chitară de douăsprezece coarde, chitară clasică, pian, sintetizator, percuție și trompetă.

Cel mai bine cunoscut ca chitaristul și compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o carieră solo bogată și variată, marcată de colaborări muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek și Gary Peacock.

Biletele pentru acest eveniment au preturi incepand cu 95 lei, în funcție de categorie și pot fi cumpărate din Rețelele Eventim, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1535191906791654/

https://www.youtube.com/watch?v=4i1QNwH4K5Y


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top