Noutăți și comunicate

Gramofone a lansat primul videoclip - Mr. Government

28 noiembrie 2018
Gramofone a lansat primul videoclip - Mr. Government
Trupa bucureșteană Gramofone a lansat primul său videoclip din carieră pentru cel mai recent single, "Mr Government".
Urmărește videoclipul https://www.youtube.com/watch?v=zdol7fGuSes

Noul single este o reorchestrare și reinterpretare a piesei "Goodbye, Mr. President" inclusă pe albumul de debut, "Confessions from the Belly of the Beast", la compoziția noii versiuni contribuind toți membrii actuali ai trupei. Discul a apărut la începutul acestui an în magazinele digitale, dar și în format fizic, împreună cu revista Sunete.

Videoclipul este o poartă către un univers distopic în care fiecare mișcare este urmărită, controlată, ușor agresată, iar tot ce ne înconjoară, de exemplu, în materie de entertainment, se află sub incidența uniformității dictate de Mr. Government. Povestea clipului are parte de un dublu plot twist spre final, semn că roata se poate întoarce de mai multe ori.

Mesajul piesei se încadrează în discursul muzical reprezentat de albumul "Confessions from the Belly of the Beast" care pune sub lupă aspecte universale ale societății moderne, inspirate din realitatea prezentă, dar și dintr-un viitor sumbru, aparținând mai mult sau mai puțin domeniului SF.
"Mr Government" este un personaj cu valențe simbolice, iar cheia descifrării sale o deține fiecare ascultător în parte.

Videoclipul s-a văzut pentru prima dată pe 21 noiembrie în clubul Quantic din Capitală, acolo unde Gramofone a susținut un concert, alături de invitații speciali de la Deja Who.
Gramofone este o trupă bucureșteană de pop/rock al cărei sound s-a născut la intersecția unor influențe diversificate, de la classic rock și blues (Led Zeppelin, The Doors) la funk (The Meters, James Brown) și abordări conceptuale inspirate de Pink Floyd și The Beatles.

Formatia a fost selectată anul acesta de către un juriu internațional format din oameni-cheie implicați în evenimente ca Exit, Madcool Festival, Sziget sau Wacken Open Air să participe la showcase-ul East European Music Conference de la Sibiu care a marcat și deschiderea Biroului de Export Muzical Românesc. De asemenea, Gramofone au fost prezenți și în line up-ul showcase-ului celei mai longevive conferinte de la noi despre industrie muzicala - Mastering the Music Business.

Experiența acumulată în timp, datorită apariților radio și TV, precum și a concertelor susținute pe scenele din București și nu numai, au conferit formației un sound mai "texturat" și mai complex. Mulțumită lui Andrei Mardar (voce), Tibi Ionescu (bass) și Cristi Nicoara (tobe) care s-au alăturat ulterior lui Vlad Dumitrescu (chitara) și Paul Drăgușin (clape), experiența live a devenit mai diversă și energică.

Google Play: https://tinyurl.com/gramofonegoogleplay
Deezer: https://tinyurl.com/gramofonedeezer
iTunes (Apple Music): https://tinyurl.com/gramofoneitunes
Spotify: https://tinyurl.com/gramofonespotify
Tidal: https://tinyurl.com/gramofonetidal
Amazon Music: https://tinyurl.com/gramofoneamazon
Zonga: https://tinyurl.com/gramofonezonga

Pentru ultimele noutăți, puteți accesa www.gramofone.rocks și îi puteți urmări și pe pagina de Facebook și Instagram.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top