Noutăți și comunicate

FOLK IN THE PARK are loc la Teatrul de Vară „Constantin Tănase” din Herăstrău

31 august 2021
FOLK IN THE PARK are loc la Teatrul de Vară „Constantin Tănase” din Herăstrău
Folk In The Park va avea loc marți, 31 august 2021 la Teatrul de Vară „Constantin Tănase” din Herăstrău, începând cu ora 19:45. Artiștii confirmați până în acest moment sunt: Mircea Baniciu, Florin Chilian, Radu Captari, Dan Manciulea și trupa Forțele de Muncă.


Informații despre eveniment Folk In The Park

La finalul lunii august, iubitorii de folk din Capitală au din nou prilejul de a se bucura de atmosfera concertelor live și de muzica de bună calitate la „FOLK IN THE PARK”. Evenimentul se va concretiza într-un adevărat maraton al celor mai cunoscute melodii din repertoriul artiștilor Mircea Baniciu, Florin Chilian, Radu Captari, Dan Manciulea și trupa Forțele de Muncă.

Timp de 3 ore, vocile calde inconfundabile ale îndrăgiților artiști îi vor încânta pe spectatori cu balade și piese de folk mixate cu ritmuri rock, pop sau jazz, umor fin și versuri pline de sensibilitate.

Cu un parcurs artistic impresionant și o contribuție incontestabilă pe scena muzicală, Mircea Baniciu este un adevărat titan, iubit de publicul din România. În cei peste 40 de ani de activitate, artistul a scris numeroase povești de succes alături de colegii săi de scenă, dar și prin concerte solo care au atins inimile multor generații. Piesele compuse, cântate, interpretate și oferite ascultătorilor spun totul despre pasiune și muncă, dar și despre împlinirea unei cariere de succes. La FOLK IN THE PARK, Mircea Baniciu îi va purta pe cei prezenți într-o călătorie muzicală de neuitat, o trecere prin cele mai cunoscute și iubite referene sau versuri cântate de-a lungul timpului.

Vom retrăi împreună cele mai frumoase amintiri, fredonând versurile unor melodii, precum: „Eșarfa în dar”, „Andri Popa”, „Tristeți provinciale”, „Vara la țară”, „Cântecul ceasornicarului”, dar și multe altele.

Florin Chilian este una dintre cele mai originale voci ale scenei românești. Iubit de public pentru maniera inedită cu care îmbină pasiunea pentru muzica bună cu versurile sincere, Florin Chilian va bucura publicul încă o dată cu melodiile sale, la FOLK IN THE PARK. După numeroase poriecte muzicale și materiale discografice pline de originalite, în 2019, Florin Chilian a cuprins într-o singură respirație trei emoții profund umane „PlânSuRâsul" punându-le lalolaltă pe cel mai recent album care poartă același nume. Vibrațiile celor trei emoții se vor resimți cu sigurnață de la primele acorduri ale melodiilor „Zece”, „Chiar dacă…” sau „Iubi”.

Cântărețul, dirijorul și compozitorul Radu Captari și-a obișnuit publicul cu interpretările melodiilor legendare din repertoriul muzicii rusești. Și de această dată, muzicianul va susține un recital de excepție, pigmentat cu cele mai cunoscute piese din repertoriu, menite să sensibilizeze inimile oamenilor și să aducă un strop de bucurie. Radu Captari s-a născut la Chișinău, a copilărit în orașul Cernăuți, și este absolvent al conservatorului din Chișinău, cu Masterat în dirijat și compoziție la Conservatorul din Moscova. În anul 1997, s-a stabilit la București, împreună cu soția sa. Timp de 9 ani a fost șef de orchestra la Teatrul Evreiesc de Stat și a colaborat cu aceeași instituție în calitate de compozitor. A cântat alături de celebra orchestra Red Army Choir și a avut numeroase colaborări cu artiști naționali și internaționali. Face parte din distribuția spectacolului „Ediție Specială”, unde evoluează alături de maestrul Horațiu Mălăele și de fiul său, Bogdan Mălăele.

Declară cu mândrie că este ROMAN 100% și își dorește din tot sufletul ca România să investească mai mult în cultură, să promoveze cultura, obiceiurile și tradițiile românești moștenite din generație în generație.

Cu melodii care alternează între romantismul folkului clasic și realitatea socială actuală, muzicianul Dan Manciulea le promite spectatorilor un concert revigorant. Farmecul serii FOLK IN THE PARK va fi îmbinat cu momente de poezie și bine condimentat cu umor. Melodiile de referință ale artistului prezente pe albumele „Cântece sărate”, „Aproape Imperfect” sau „Am înfrânt” vor face deliciul publicului spectator.

Într-un interviu exclusiv acordat recent publicației, ,Impact”, cantautorul și producătorul muzical Dan Manciulea, declara:
Sunt privilegiat. M-am născut în Râmnicu Sărat, orașul în care s-a născut Pavel Zăgănescu și unde a copilărit Valeriu Sterian. O fi întâmplare, o fi destin? Cine știe? Lumea folkului este în schimbare și mă bucură acest lucru. Oamenii folkului sunt ca ceilalți oameni, numai că ei vorbesc în versuri și în muzici delicate. Au și ei simpatii, antipatii, prietenii, iubiri, speranțe, deziluzii, dar sunt niște copii care vor să fie iubiți și mângâiați cu aplauze de către public. Singurul lucru care ne alertează pe toți este că publicul se împuținează și devine egoist și manierist. Nu mai e deschis. Este explicabil într-un fel, că și vremurile i-au schimbat pe oameni… Dar eu vă îndemn să veniți la folk, să vă adăpați din cântul dulce și să visați, să sperați, să fiți buni! Așa, răul va pleca dintre noi!


Trupa Fortele de muncă, o trupă cu „ștate vechi” pe scena muzicii folk, din componența căreia fac parte Dan Manciulea, Mihai Râpeanu și Sorin Călin, sunt nerăbdători să simtă din nou energia publicului, după perioada de liniște provocată de restricțiile pandemiei COVID-19. Sunt mândri că provin din orașul lui Vali Sterian (Râmnicu Sărat), care i-a inspirat și pe care îl admiră, dar și pentru faptul că parcursul trupei Forţele de Muncă a fost răsplătit în timp atât de iubitorii muzicii folk cât și de profesioniștii genului, câştigând numeroase distincții precum: trofeul „Om Bun” (1994), Premiul special al Juriului (2005) şi Premiul „Vali Sterian” (2006).

Biletele pentru concertul FOLK IN THE PARK, ce va avea loc pe 31 august la Teatrul de Vară „Constantin Tănase” din Herăstrău, au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online prin agențiile de ticketing: Ticketnet.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Entertix.ro și Eventim.ro. Până la data de 13 august, biletele pot fi cumpărate la preț special, respectiv 45 lei/Cat.II și 63 lei/Cat.II.

La acest eveniment va fi permisă participarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu, mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital etc.).

Participarea este permisă și spectatorilor nevaccinați pe baza unui test negativ efectuat la intrarea în sala de spectacol. Testele rapide vor fi recoltate contra cost (26 lei), de către personal autorizat, în punctul de recoltare amplasat în zona de acces. Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top