Noutăți și comunicate

FiRMA a lansat un videoclip pentru noul single 'Pe Locuri, Fiti Gata!'

19 noiembrie 2019
FiRMA a lansat un videoclip pentru noul single 'Pe Locuri, Fiti Gata!'

Într-un moment de răscruce al poporului român, FiRMA revine cu un manifest artistic - piesa "Pe Locuri, Fiti Gata!", un strigat de revoltă menit să alunge deznădejdea care pare să îi pândească din umbră pe toti cei care crează și susțin valorile autohtone.

Lansată pe 8 noiembrie 2019, piesa "Pe Locuri, Fiti Gata!", ne duce cu gândul la energia de început amprentată pe albumul "La Orbire", dar descrie liric actualul context național și schițeaza un viitor karmic născut din puterea iubirii și a dorinței de dreptate a românilor din toate colțurile lumii.

Cadența punk-rock menține vibrația pozitivă, versurile întrețin focul din suflet, iar inserția temelor folclorice împletite armonios cu stilul rock'n'roll, fixează single-ul în teritoriul balcanic din care națiunea română își hrănește rădăcinile.

Într-o notă deja devenită trademark, FiRMA invită publicul la un nou experiment vizual prin clipul piesei "Pe Locuri, Fiti Gata!",o producție video care are la bază imagini surprinse prin obiectivele artiștilor fotografi din toată țara, care au surprins dinámica trupei în aparițiile sale live. Pe lângă faptul ca videoclipul rămâne o mărturie a aprecierii față de munca și dedicarea lor față de arta fotografică, FiRMA le mulțumește și mărturisește, pe contul său de youtube, însemnătatea susținerii pe care o simte din partea acestora: "Arta lor ne inspiră și ne motivează să ne continuăm călătoria"

"Pe Locuri, Fiti Gata!" (offcial video)
www.youtube.com/watch?v=qdrivuwuC1o

Single-ul "Pe Locuri, Fiti Gata!" reconfirmă prețuirea trupei FiRMA pentru cultura autohtonă și meleagurile natale, care a fost în primul rând manifestată prin decizia de a compune și a cânta în limba română. În aproape două decenii de la apariția sa pe scena rock-ului alternativ românesc, FiRMA își exprimă, mai înflăcărat ca oricând, dragostea pentru compatrioți, dar și aprecierea pentru poeții naționali. Dintr-o idee stârnită de piesa creată pentru a îmbrățișa și a pune în valoare versurile poetului Mihai Eminescu "Dulce Românie", s-a născut un întreg álbum intitulat "Poezii Alese, Vol. I". Primul volum de "Poezii Alese" este un material discografic ce reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca. o co-producție FiRMA - Radio România care a apărut, la finalul anului 2018, la Editura Casa Radio. Versurile a 9 poeți clasici și contemporani - George Bacovia, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu și Elena Vlădăreanu, o parte dintre ele recitate chiar de autori în studiourile Radio România, au fost îmbrăcate organic de compoziții muzicale create special pentru acest proiect de către Daniel "Rocca" Stoicea și interpretate de trupa FiRMA.

"Pe locuri, Fiti gata
Noi suntem Karma!"

facebook.com/TrupaFirma
soundcloud.com/TrupaFirma
youtube.com/c/TrupaFirma
instagram.com/TrupaFirma



Evenimente recomandate

Top