Noutăți și comunicate

#find_us: Expozitie foto dedicata fotografilor afectati de tragedia din clubul Colectiv

12 decembrie 2015
#find_us: Expozitie foto dedicata fotografilor afectati de tragedia din clubul Colectiv
Sambata, 12 decembrie 2015, sunteti invitati de la ora 14:00 la vernisajul expoziției foto dedicată fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv, ce va avea loc la Hanul Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90, Bucuresti - intrarea pe Lipscani dinspre Pasajul Latin).

Conform unuia dintre organizatori:
"Dragi prieteni, ne cerem mii de scuze, dar suntem nevoiți să vă anunțăm că este imposibil să deschidem expoziția în data de 8 decembrie. Am făcut toate eforturile posibile să fie totul gata la timp, dar pentru că este pentru prima dată când încercăm așa ceva, nu am știut câte capcane ascunse sunt în drumul nostru.

Vă rugăm să ne iertați și avem marea rugaminte să întelegeți că această expoziție este pentru noi un mod prin care ne dorim să ne amintim și să fim alături de prieteni dragi.

După cum am anunțat, expoziția o să cuprindă 3 secțiuni:
• fotografie de concert realizată de fotografii care au fost în Clubul Colectiv,
• fotografie de concert realizată de grupul lor de prieteni fotografi, care au donat cele mai bune lucrări ale lor spre a oferi publicului un total de 200 de exponate ce vă așteaptă să le descoperiți povestea,
• fotografii cu trupa Goodbye to Gravity, din concertele susținute de aceștia de-a lungul timpului, lucrări ale acelorași fotografi, în total 50 de exponate.

Primele două secțiuni constituie o expoziție în sine, care urmează să poată fi vizitată la Centrul Cultural ARCUB din Hanul Gabroveni începând cu data de 10 decembrie, orele 14.00. Vernisajul în sine va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, la orele 14.00.

A treia secțiune va fi o expoziție separată, care se va deschide în data de 22 decembrie și care va avea ca loc de expunere Casa Filipescu-Cesianu, spațiu oferit de către Muzeul Municipiului București.

Vă mulțumim și sperăm că veți rămâne alături de noi în continuare!"


Fotografii din Colectiv erau parte a unui grup unit, aceștia participând împreună atât la majoritatea concertelor din București, cât și la concertele de anvergură din țară și nu numai (Roger Waters, Robbie Williams, André Rieu, AC DC, Bon Jovi, Rockstadt Extreme Fest, ArtMania, Electric Castle, Hellfest (Franța) sunt doar câteva exemple). Erau legați atât de afinițăți profesionale, cât și de prietenie, ei fiind cei care de fiecare dată erau prezenți în fața scenei spre a surprinde cele mai bune cadre cu artiștii și cu publicul. Aproape toate fotografiile de concert aflate în diversele galerii foto online sunt rezultatul muncii acestor fotografi.

O parte dintre acești fotografi nu mai sunt printre noi, scopul expoziției fiind să omagieze munca lor, dar și să îi susțină pe supraviețuitori, care au nevoie de ajutor.

In cadrul expozitiei vor fi prezentate peste 200 de lucrări de fotografie, mare parte dintre acestea aparținând fotografilor prezenți în seara tragediei în clubul Colectiv, această inițiativă fiind cea mai complexă expoziție pe această temă organizată până acum în România.

Intrarea la expoziția #find_us va fi liberă, existând însă posibilitatea ca publicul să facă donații, sumele strânse urmând să susțină tratamentul fotografilor afectați de incendiul din Clubul Colectiv sau să ajungă la familiile acestora, greu încercate după tragicul eveniment.

Expoziția va avea trei teme:

  1. fotografii cu trupa Goodbye to Gravity din concertele susținute de aceștia de-a lungul timpului;
  2. câte 10 fotografii ale fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv;
  3. fotografii ale celorlalți fotografi de concerte.


#find_us este o expoziție care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto.

În cadrul expoziției se va organiza o licitație, toate lucrările expuse urmând a fi vândute, spre a putea oferi un sprijin real fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv și familiilor acestora.

Expoziția foto #find_us va avea loc între 8 și 31 ianuarie 2016, în cadrul Hanului Gabroveni, aflat pe Strada Lipscani nr. 84-90 - intrarea pe Lipscani dinspre Pasajul Latin.


RSPV: https://www.facebook.com/events/1651255918480655/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top