Noutăți și comunicate

Finala Banat OSTRING 2017 in Club Daos din Timisoara

21 martie 2017
Finala Banat OSTRING 2017 in Club Daos din Timisoara
Trei trupe vor concura la finala Banat din cadrul Ostring 2017 pe 23 martie 2017 in Club Daos din Timisoara. Pentru aceasta faza s-au calificat formatiile Grave For Sale(Timisoara), Katara(Arad) si MIST(Lugoj).

Totodata pe aceeasi scena vor urca castigatorii Ostring 2016, trupa Invader, acestia fiind invitati speciali pentru seara de joi.

Fb event:
https://www.facebook.com/events/1622340051406318/

Support: 15 lei

Trupe participante:Grave For Sale (Timisoara)

Grave for Sale este o trupă de surf rock, cu influențe de psychedelic, horror, punk și desert surf. Trupa a fost înființată în 2012 la inițiativa lui Tibi Mijea (tobe) și Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 în band cu chitara si sound effects, totus in 2013 apare primul E.P. (New Moon). Sedimentarea bandului s-a produs la începutul lui 2015, odată cu venirea lui Robyn Grozoni în trupă, care a adus un suflu nou.

Grave for Sale sunt probabil prima trupă de surf rock din România, fiind influențați de trupe precum: The Ghastly Ones, Dick Dale, Man or Astroman, Los Straitjackets si The Break, însă până în prezent toate piesele GfS sunt compoziții proprii.

Pe data de 28 august 2015 Grave for Sale lansează primul videoclip realizat de Cristian Maghiar - Doifilm – pentru piesa Angry Surfer, moment marcat printr-un concert la D’arc pe Mal, cu suportul trupei Arc Gotic.

In 2015 GfS participa la prima editia a festivaluliu Revolution si tot in acelasi ani, castiga semifinala pe Banat al concursului GBOB Romania, calificandul-se in finala nationala unde face o figura frumoasa.

In 2016 GfS participat in primul rockabilly festival in Romania „Manufest”. In acelas ani, o venit „Rasputin” (Bogdan Constantinescu) la bas cu influenta mai dark si experimental in trupa. GfS a inceput sa adauge mai multa voce in musica lor.

Grave for Sale înseamnă:

Chitara: Adi "Dr. Ribes" Ulmeanu
Bass: Bogdan „Rasputin” Constantinescu
Keyboards & Acordeon: Robyn "Shenanigans" Grozoni
Toba: Tibi "le Rigid" MijeaKatara (Arad)

Katara, s-a format in Ianuarie 2014 in orasul Arad, Romania, perioada in care membrii activau in alte trupe.Fiind din acelasi oras toti membrii, bineinteles eram deja prieteni de ceva timp, avand chiar impreuna cateva proiecte muzicale in trecut. Dupa mai bine de un an de munca si compozitie in sala de repetitii, Katara isi incepe activitatea de concerte.

Din 2015 pana in prezent trupa este activa in scena metal din Romania, concertand in cateva orase din tara impreuna cu trupe cunoscute, cum ar fi: Krepuskul, Truda, Unknown Scar si altele.

In Aprilie 2016, Katara gaseste un alt tobosar si anume, Lupu, inlocuindu-l pe Leo, tobosarul cu care Katara a inceput ’’calatoria’’.
Numele de Katara provine din limba greaca, mai exact din greaca veche, si inseamna ’’blestem’’.
Genul muzical adoptat se incadreaza intr-un Melodic Death Metal cu anumite influente din mai multe genuri muzicale.

Kryhakk - Vocals (Chesa Cristian)
Althar - Guitar (Kiss Cornel)
Robi - Bass (Both Robert)
Tira - Guitar (Tira Silviu)
Alex (Lupu) - Drums (Alexandru Sirbu)Mist (Lugoj)

Trupa a luat fiinta in anul 2014, la initiativa lui Cristian Vetan, Denis Avram si Cristi Rachitan, care la vremea respectiva cantau impreuna in formatia Atlantis. Totul a inceput ca un proiect paralel, din dorinta de a compune piese metal pe gustul lor, pe care mai apoi sa le prezinte si impatimitilor de muzica rock. Dupa ce au renuntat la Atlantis, l-au cooptat Ioan Nicusor Caprariu la chitara bass. La vremea aceea existau deja doua compozitii, inca nefinsate si cateva idei de piese viitoare. In formula de 4 au realizat primele 5 compozitii, cu care au mers si au cantat sub diferite titulaturi si cu diverse colaborari pe la festivaluri de muzica rock, adunari ale impatimitilor de motoare si alte spectacole de gen. La mometul respectiv, piesele erau instrumentale si erau cantate in formula 2 chitari, bass si tobe. De asemenea, initiatorul trupei, Cristian Vetan, era implicat si in alte proiecte.

La sfarsitul anului 2015, in formatie este cooptat si cel de-al cincelea membru, Nelu Todor la clape, cel care avea sa vina si cu ideea numelui de MIST. Impreuna au rearanjat piesele, care acum au prins un contur mai aparte si mers din nou sa prezinte piesele pe diferite scene. De acum erau in 5, dar piesele erau in continuare instrumentale.

Abia la mijlocul anului 2016 este adus in trupa si un solist in persoana lui Lucian Avramescu care finalizeaza componenta formatiei Mist, iar de atunci au pornit la drum in ceea ce se spera a fi o trupa rock de succes.INVADER din Lupeni/Timișoara. Formația înființată în 2013 promovează genul melodic death metal.

  • Locul I la Brand New Stage - Gurasada Summerfest.
  • Locul 3 la Finala nationala GBOB Romania 2015. (In 2015 in competitia GBOB Romania au fost inscrise 135 de formatii din tara si din strainatate. Dupa nouă semifinale regionale, Invader s-a aflat la un punct distanta de marii castigatori. În urma participării la acest concurs s-a semnat contractul de distribuție digitală cu casa de discuri Universal Music România.
  • Locul I la OSTRING (Arena metalelor). Premiul a fost invitația în recital la Metalhead Meeting Festival.
  • Locul I. Marele premiu la festivalul Posada Rock 2016, suma de 2000 de euro și invitația în recital la Posada Rock 2017.
Albumul "Sons of a Dying Sun" (2016) este distribuit online de U Rock / Universal Music Romania. Cu peste 100 concerte la activ Invader este disponibilă pentru orice festivaluri sau ocazii de spectacol în 2017.

Componența

  • George Lazăr (voce, chitară)
  • Răzvan Maxim (chitară)
  • Alin Gherghe (chitară)
  • Alex Soare(bas)
  • Pavel Bogdan(tobe)

Drowned in Confusion

https://www.youtube.com/watch?v=uKwaDbIGCgE

LIVE. Barock, Petrosani (16.APR.2016)

https://www.youtube.com/watch?v=REnVrMsVOEU


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top