Noutăți și comunicate

Festivalul Tattoo & Music Fest editia a 2-a la Iasi

3 - 5 iunie 2011
Festivalul Tattoo & Music Fest editia a 2-a la Iasi
Între 3 -5 iunie 2011, MetalSupport vă invită în Iași la cea de-a doua ediție a festivalului Tattoo & Music Fest.

Prețuri bilete și abonamente:
- 5 lei zi (tatuaje),
- 10 lei zi (concerte),
- abonament 3 zile tatuaje : 10 lei,
- abonament 3 zile concerte: 25 lei,
- abonament 3 zile tatuaje + concerte: 35 lei.


Trupele pentru ediția aceasta sunt:

Vineri, 3 iunie 2011:
- KA GAIA AN (Bucuresti - RO)
- GOD (Iasi - RO),

Sâmbătă, 4 iunie 2011:
- ELECTRIKORE (Iasi - RO)
- IMPLANT PENTRU REFUZ (Timisoara - RO),

Duminică, 5 iunie 2011:
- CLAYMORE
- EUFOBIA (Bulgaria).


Suntem bucurosi sa va anuntam oficierea celei de-a doua editii a conventiei de tatuaje de anul acesta de la Iasi, avand in vedere interesul organizatorilor de a promova aceasta arta, de a educa publicul larg in ceea ce priveste realizarea unui tatuaj profesionist si, nu in ultimul rand, de a oferi un spectacol unic. Festivalul va avea loc in Underground Pub, care va oferi evenimentului desfasurat in perioada 3 - 5 iunie o caldur...oasa gazduire, fiind totodata co-organizator.

"Tattoo & Music Fest" reprezinta nu doar un festival cu si despre tatuaje, ci si un eveniment important, prin care ne propunem sa ducem aceasta practica la rangul de maiestrie, asemanand indemanarea si efortul tatuatorului de a realiza o lucrare ireprosabila pe piele, cu cele ale artistilor si amatorilor de lucrari pe hartie sau panza.

Astfel, pe langa activitatile de pictura corporala in sine, vom realiza, de aceasta data, doua concursuri, adresate, pe de o parte, tatuatorilor specializati, iar pe de alta, viitorilor absolventi ai liceului si facultatii de arte plastice si, bineinteles, tuturor celor interesati si priceputi in realizarea de lucrari artistice. Aceste concursuri sunt menite sa ofere tuturor participantilor stransi sub acoperisul unui singur "atelier" ocazia de a-si demonstra aptitudinile si priceperea de a desena, aprofundarea si aplicarea tehnicilor studiate, dar si oportunitatea de a-si exprima propriile viziuni artistice. Toate acestea le vor conferi avatajele unei competitii si posibilitatea obtinerii unor locuri de frunte la premierea ce va avea loc la sfarsitul fiecarei zile din cadrul festivalului.

Principalul concurs, cel pentru tatuatori, are aceeasi desfasurare ca si anul trecut, cum, de altfel, se obisnuieste la orice conventie de tatuaje. Cei care doresc sa participe isi vor prezenta tatuajul (sau tatuajele) realizate de-a lungul unei zile si, in functie de categoria in care se includ acestea (Small, Large, Black & Grey, Color), vor fi departajate de juriu, ulterior stabilindu-se cine merita premiat. Acest fapt va culmina duminica, la finele festivalului, cu acordarea trofeului "Best of the show" celui mai bun tatuaj dintre cele care au reusit sa impresioneze juriul de-a lungul festivalului.

Ideea celui de-al doilea concurs sprijina evenimentul din punctul de vedere al compararii celor doua forme de expresie ale artei plastice, care-i pune fata in fata pe tatuatori, pe de-o parte, si pe graficieni si pictori pe de alta. Competitia consta in realizarea de desene pe sevalet de catre cei inscrisi la concurs, temele fiind la libera alegere. Vineri si sambata vor fi selectate cele mai bune 3 lucrari, iar duminica, fiecaruia dintre cei 6 premianti, i se va pune la dispozitie cate un manechin, viu sau de plastic, in vederea "imbracarii" acestuia cu cele mai originale desene. Artistul cel mai inspirat va fi desemnat pentru binemeritatul loc intai, urmand ca toate lucrarile premiate sa fie ulterior expuse timp de o saptamana in cadrul galeriei tablourilor cu tatuaje de la parterul Iulius Mall, unul din sustinatorii importanti ai evenimentului.

Organizatorii vor pune la dispozitia participantilor sevalete, coli de desen si manechine, iar, in functie de tema aleasa, acestia din urma isi vor aduce instrumentele considerate necesare realizarii lucrarii alese.

Dupa cum probabil stiti, festivalul va include si o parte muzicala, spre incantarea urechile si nu doar ochii publicului.
Anul acesta, selctia trupelor pe care am facut-o va respecta aceleasi standarde ridicate ca si pana acum. Alegerile pentru editia aceasta sunt: GOD (Iasi - RO, 3 iunie), care au cantat si la primul festival, precum si aditii noi, cum ar fi Implant Pentru Refuz (Timisoara - RO, 4 iunie), precum si Claymore si Eufobia (Bulgaria, 5 iunie). Toate aceste trupe sunt foarte cunoscute publicului consumator de gen, cu o activitate si o experienta vasta, si pe care cei care vor veni la concerte sunt, cu siguranta, nerabdatori sa-i vada si sa-i asculte.

GOD este una dintre cele mai vechi si mai importante trupe de metal din Romania, cu o activitate ce se intinde pe parcursul a mai bine de 17 ani. In tot acest timp, trupa a sustinut in mod constant prestatii live si audio la cele mai inalte standarde si promite sa faca la fel si cu ocazia acestui concert care va fi parte integranta a turneului lor, "Chemarea Strabunilor".
Implant Pentru Refuz este, de asemenea, o formatie ce face parte din primul esalon de trupe romanesti, cu o istorie de aproximativ 16 ani. Genul lor muzical este catalogat oficial drept hardcore-punk, dar, dupa cum stie orice fan de-al loreste mu8lt mai mult decat atat. Este un strigat de revolta, un mesaj al libertatii. In mod cert, publicul va fi numeros si foarte animat in timpul show-ului lor.
Claymore este o formatie originara din Ruse, Bulgaria, care s-a format in 1999, castigand in mod constant tot mai mult prestigiu si aprecieri pozitive. Stilul abordat consta intr-o combinatie de melodic death si black metal, cu influente din alte stiluri metal, cum ar fi heavy, thrash, speed, dar si muzica clasica. Suntem si noi nerabdatori sa-i vedem luand cu asalt scena festivalului.
In cele din urma, dar, in mod cert, nu ultima dintre trupele ce vor fi prezente la festival este Eufobia, un alt reprezentant al scenei metalice bulgaresti. Au la activ peste 100 de prestatii live in ultimii 3 ani, ceea ce denota faptul ca sunt foarte energici, apreciati si nerabdatori sa-si prezinte stilul autointitulat death'n'roll.

Suntem siguri ca toata lumea va fi la fel de multumita ca si noi cu aceasta selectie de formatii, precum si de faptul ca aceasta se va dovedi a fi o alegere inspirata, intrucat avem incredere ca toate trupele vor fi la inaltime, implinind sperantele organizatorilor festivalului si unul dintre scopurile evenimentului.


Sursa: Metalsupport,
http://www.facebook.com/spektru
http://www.myspace.com/442667125
http://www.metalsupport.ro


Evenimente recomandate

Top