Noutăți și comunicate

Festivalul DEATH FEST editia 5 la Oradea cu PARRICIDE in club BANYA

27 februarie 2010
Festivalul DEATH FEST editia 5 la Oradea cu PARRICIDE in club BANYA
Sambata, 27 februarie 2010, Ribcage Booking si Axa Valaha Productions va invita incepand de la ora 18.00 in club Banya (adresa club : str. Tudor Vladimirescu, Nr. 40, Oradea) la o noua editie a celui mai brutal si de succes eveniment metal indoor organizat vreodata in Oradea. Ajuns la a cincea editie, festivalul care si-a creat un obicei din a aduce trupe din undergroundul international pe scena oradeana, DEATH FEST propune un pachet complex si brutal ce cuprinde nu mai putin de sapte trupe, un amestec devastator de death metal, grindcore, dar si black metal pentru pasionatii stilului, apte trupe din Romania, Bulgaria si Polonia ce vor imparti scena din Banya, clubul din centrul orasului Oradea, situat pe str. Tudor Vladimirescu nr. 40 care a gazduit deja concertele incendiare din prima parte a anului 2009, cu Stillbirth si Diabolical.

Pe scena vor urca, in ordinea inversa : PARRICIDE, EUFOBIA, ABUSIVENESS, KREPUSKUL, SPIRITUAL RAVISHMENT, SMOG si CROSSHAIR.


PARRICIDE (Chelm, Polonia Death Metal / Grindcore)
www.myspace.com/parricide-pl
Headlinerii editiei din februarie a Death Fest-ului oradean vor fi din nou Parricide - veteranii scenei grindcore din Polonia, cu o activitate prodigioasa de aproape doua decade, una dintre cele mai influente trupe ale underground-ului extrem polonez, alaturi de Dead Infection sau Squash Bowels. Adepti ai grindcore-ului intens si brutal sustinut de chitari acordate excesiv de jos si blast beat infernal completat de sound-ul distrugator al celor doua tobe mari, grinderii polonezi pornesc intr-un nou turneu est-european ce va cuprinde mai multe concerte in Romania, Republica Moldova, Macedonia, Grecia, Serbia si Bulgaria si care incepe chiar cu Death Fest. Cu o componenta "revizuita" din nou, pregatind ultimele detalii legate de lansare DVDului de colectie, cuprinzand imagini din cei 20 de ani de activitate si aflati in stadiul de concepere a unui nou album de studio, Parricide revin in spatiul balcanic dupa turneul foarte reusit din iarna lui 2008, pregatiti sa ofere publicului cel mai incitant show de grindcore, brutal death metal si mici incursiuni amuzante de disco.

EUFOBIA (Sofia, Bulgaria Old School Death Metal)
www.myspace.com/eufobiacarnage
Eufobia, in acest moment cea mai importanta trupa a undergroundului death metal bulgar, va lansa in cadrul show-ului de la Oradea al doilea album de studio, intitulat "Insemination", un material care imbina death metalul de factura clasica cu certe influente techno-thrash, suprapuse unui concept inedit, care aduce aminte de vechile albume Carcass sau de isteria noilor trupe porngrind. Cu o coperta "bolnava", realizata de designerul roman Costin Chioreanu, care a fost interzisa pe myspace si alte platforme de comunicare virtuala, noul album Eufobia candideaza cu succes la cel mai bun material realizat vreodata de o trupa underground bulgara.
Concertul din 27 februarie face parte dintr-un lung turneu de promovare intins pe mai multe luni, in care deatherii bulgari vor concerta pe scenele din Romania, Bulgaria, Grecia si Macedonia, dar si din vestul Europei alaturi de trupe ca Negura Bunget, Daemonicus, Sado Sathanas, Krow sau Parricide.

ABUSIVENESS (Lublin, Polonia Raw Black Metal)
www.myspace.com/abusiveness
Infiintata la 823 de ani de la caderea ultimului mare templu slav, adica in 1991, Abusiveness formata din patru polonezi ce au la activ numeroase demo-uri si EP-uri, dar si doua albume de studio precum si o prodigioasa activitate concertistica alaturi de trupe precum Blasphemy Rites, Convent, Damnable, Deflorace, Emptiness Cry, Hypnos, Heresy, Melancholy Cry, Parricide, Requiem, Yattering, Seminarium, Succubus, Sophistes si care a culminat cu prezenta la Merciless East Festival, vor fi prima prezenta exclusiv black metal de pe scena Death Fest. Aflati in turneu de promovare a ultimului album de studio - "Trioditis", material ce se sprijina pe riff-urile cavernoase si intunecate specifice scenei poloneze, sustinute de o sectie ritmica infernala, dedicata aproape in exclusivitate blast beat-ului, dar si pe linii melodice inteligente ce amintesc de celebrele sonoritati pagan black death scandinave, cei patru polonezi promit un show specific trupelor poloneze, intens, intunecat si macabru.

KREPUSKUL (Cluj-Napoca, Romania Experimental Death Metal)
www.myspace.com/krepuskul
Combinatie inteligenta de death metal, thrash, hardcore, un pic de industrial, dar si cate putin din sonoritati afliate genurilor soft, de la neoclasic la alternativ, trioul clujean ce lucreaza in acest moment la al doilea album "Game Over", se va prezenta in premiera publicului din orasul de pe Crisul Repede. Cu o bogata activitate concertistica alaturi de nume mari ale scenei metal (Vader, Rotting Christ, Sepultura) si foarte apreciati pe scenele din Italia si Romania, Krepuskul vor fi cu siguranta un exemplu inedit de metal si feeling, evadarea perfecta din universul brutal sub care se desfasoara Death Fest.

SPIRITUAL RAVISHMENT (Oradea, Romania Post-nuclear Death / Grind Metal)
www.myspace.com/spiritualravishment
Cea mai importanta trupa metal din Oradea revine acasa, pe scena Death Fest, dupa recitalul foarte reusit in calitate de co-headliners ai celui mai extrem eveniment underground indoor din Bucuresti Satan Klaus Metal Party. Cu pregatirile primului album de debut deja in faza finala a productiei, cvartetul oradean pregateste o avanpremiera brutala si devastatoare in varianta live a primului album de studio, confirmand astfel prestatiile excelente din 2009 alaturi de trupe importante ca God Dethroned, Lividity sau Hate, ca si in cadrul festivalurilor Full of Anger (Ungaria) si East Noise Attack (Bulgaria).

SMOG (Satu Mare, Romania Hardcore / Thrash Metal)
www.myspace.com/smogsatumare
Pentru prima data pe scena din Oradea cei patru hardcore-isti satmareni ce au la activ numeroase concerte pe scenele din vestul tarii se pregatesc sa livreze publicului oradean un set compact si brutal, totul intr-un mix care aminteste de Soulfly si Ektomorf.

CROSSHAIR (Oradea, Romania Progressive / Thrash Metal)
www.myspace.com/crosshairband
Editia din 2010 a Death Festului oradean va fi deschisa de cei cinci tineri combatanti pe felia progressive / thrash metal. Avand in repertoriu piese influentate de sonoritatile heavy thrash din anii '80 dar si de trupe precum Evile sau Warpath, Crosshair se vor produce pentru prima data in data de 27 februarie, un debut in premiera pe scena Death Fest.

Pretul unui bilet la fest va fi de 20 de lei si se poate procura direct in ziua concertului, la intrare. Merchandise oficial al trupelor va fi disponibil la concert, de asemenea standuri oficiale ale Axa Valaha Prods si Everydayhate Records.
Pentru informatii si rezervari, puteti contacta Ribcage Booking la email ribcage.ro@gmail.com, tel. 0722.698265 sau www.myspace.com/ribcageprod


Evenimente recomandate

Top