Noutăți și comunicate

Festivalul Celtic Transilvania, ediția a VII-a, 21-23 iulie 2023

10 noiembrie 2022
Festivalul Celtic Transilvania, ediția a VII-a, 21-23 iulie 2023
Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment unic în România și chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica rock si metal, revine în forță și se reinventează în 2023, ajungând la ediția a VII-a. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

Evenimentul va fi structurat la fel ca anii precedenți: concerte rock și reenactment. De asemenea pe lângă acestea aveți o mulțime de posibilități de recreere și divertisment: Băile Figa, Centrul recreativ Legacy care va fi inaugurat in această toamna, situat tot lângă noi și Băile Figa, Herghelia Beclean, Trasee de drumeții, etc.

Line-up-ul ediției a VII-a a fost deja divulgat, urmează în curând a fi prezentate și grupările de reconstituire istorică care vor fi prezente în ”satul celtic ”
2. Festivalul Celtic Transilvania, ediția a VII-a, 21-23 iulie 2023GRAVE DIGGER (Germania – power metal), o parte integrantă a scenei heavy metal germane de peste 4 decenii. Fac parte din așa numitul ”Careu de ași” sau ”Big Four” al power-metal-ului german alaturi de Helloween, Running Wild și Rage. Chris Boltendahl, Axel Ritt, Jens Becker și Marcus Kniep nu sunt doar o forță de luat în seamă pe scenă, ci oferă în mod regulat albume Heavy Metal de înaltă calitate, albume care tratează în principal teme istorice. Până acuma fanii români nu au mai avut ocazia să vadă pe scenă această legendă vie a metalului, așa că nu ratați această ocazie! Deci, sâmbătă 22 iulie 2023, GRAVE DIGGER vor urca în premieră pe o scenă românească, chiar aici la Festivalul Celtic Transilvania.

SKYCLAD (UK – folk metal), o trupă de legendă, pionierii folk-metalului, vor veni pentru prima dată în România. Odată cu ei a început toată toata această frumoasă nebunie numită folk-metal. Niciun fan al muzicii metal și mai ales al genului anterior menționat nu are voie să rateze concertul lor. Este o ocazie unică să îi vedeți și să îi ascultați live! Ei vor urca pe scena Festivalului Festivalul Celtic Transilvania vineri 21 iulie 2023.

CORVUS CORAX (Germania – pagan/folk/viking metal), regii menestreilor, vor poposi în sfârșit pe tărâmul Festivalului Celtic Transilvania, cu un show special, Era Metallum, mult diferit de ceea ce vedem în mod obișnuit la un show Corvus Corax.

BUCOVINA (România – folk/black)

DORDEDUH (România – atmospheric folk/black metal)

VARANG NORD (Letonia – viking/folk metal) Trupa este formată în 2014, a câștigat în 2019 Wacken Metal Battle, iar de atunci sunt o prezență constantă pe marile scene ale lumii. Ajung în sfârșit și la Celtic Transilvania să ne încânte și pe noi. Ei erau una dintre trupele care trebuiau să vină la ediția din 2019, dar pandemia nu a mai facut posibil acest lucru. Nu-i nimic, își iau revanșa în 2023!

DIRTY SHIRT (România – industrial/hardcore/folk/electro/progressive)

AETHER (Polonia – melodic death metal) O trupă dragă nouă și fanilor Celtic Transilvania, a cărei prezență probabil au așteptat-o și anticipat-o mulți dintre voi. Aether sunt copiii noștri. Au pornit în călătoria lor muzicală pe scena Celtic Transilvania, alături de voi și au ajuns să concerteze pe mai multe scene europene. Deci, băieții se întorc acasă

KEMPES (România – heavy metal)

TRUDA (România – death metal)

WOLFARIAN (Cehia – folk metal) Cehii vin la Festivalul Celtic Transilvania să ne încânte cu muzica lor inspirată din legendele nordice și din cultura celtică.

BUCIUM (România – rock/folk/atmospheric/symphonic metal)

E-AN-NA (România – folk metal and more)

GAV (România – heavy metal)

ZGRIPSORUM (România – melodic death metal)

Mai multe detalii veți afla de pe pagina web www.festivalulceltictransilvania.ro sau de pe paginile de facebook și instagram Festivalul Celtic Transilvania.

Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare pe platformele ambilet.ro și iabilet.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top