Noutăți și comunicate

Festivalul Celtic Transilvania ediția a 6-a

19 - 21 iulie 2019
Festivalul Celtic Transilvania ediția a 6-a
Între 19 - 21 iulie 2019 sunteți invitați la Festivalul Celtic Transilvania, la Băile Figa - Beclean (Bistrița-Năsăud). Accesul la fetival este gratuit.


Line-up festival

Lista de trupe confirmate până în acest moment la cea de-a 6-a ediție a festivalului:

God (România), Cruachan (Irlanda), Waylander (Irlanda), Lux Perpetua (Polonia), Killsorrow (Polonia), Drakens Orden (Italia), Gjeldrune (Rusia), Aether (Polonia), Dyrnwyn (Italia), Untold Faith (România), Lagerstein (Australia), E-an-na (România), Sur Austru (România), Skiltron (Argentina), Kylfingar (Ungaria), Why Cat, Why? (România), Adamo Caduco (România), Lucky Thirteen (România), Nameless Horizons (România), Beauty and the Rat (România).



Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica folk, rock si metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.
Daca iubesti muzica folk, rock si metal, reconstituirea istorica, in special din perioada celtica a Transilvaniei ( La Tene), iti place sa stai la cort in mijlocul naturii, urasti sa asculti artistii preferati in spatii inchise sau ingradite, sa stai la cozi imense, urasti sa fi departe de scena si nu poti intra in contact cu artistii atunci FESTIVALUL CELTIC TRANSILVANIA este exact ceea ce cauti !
In fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veti avea parte de concerte ale unor trupe sau artisti valorosi. Doar aici poti fi aproape de scena sau sa interactionezi cu artistul la o bere, intr-un cadru natural, amical. De asemenea, in cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților si a altor civilizatii antice care între sec. VI. I.Hr. - IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului nostru. Ai ocazia sa vezi pe viu istoria care ai citit-o in carti, sau sa afli lucruri noi, inedite.

Pentru editia a VI-a vom incerca sa tinem cont de sugestiilor voastre din chestionarul de feedback lansat dupa editia a V-a, in alcatuirea line-up-ului, cat si in programul de reconstituire istorica. Cei veniți din alte localități pot campa la cort în imediata vecinatate a locației noastre, se pot caza la cabanele din satul de vacanță Băile Figa sau la multitudinea de pensiuni din zona. Deci nu uitați, în perioada 19-20-21 iulie 2019 pregatiți-vă să petreceți 3 zile şi 3 nopți de neuitat, la un festival unic, intr-o atmosfera unica!
Pornind la drum cu prima editie in anul 2014 ca o "petrecere" locala, am ajuns pas cu pas sa devenim un festival international recunoscut ca etalon de calitate intre festivalurile de gen din Europa.
La fel ca si la precedentele editii, festivalul va avea doua componente distincte care se complecteaza reciproc, activitatile de reconstituire istorica si concertele de muzica folk si rock.

Publicul participant la eveniment va putea cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne precum folclorul mestesugurile acestei civilizații. De asemenea la editia care urmeaza se va pune accent pe activitatile reconstituire istorica si pe impactul vizual al acestor activitati.
- expoziții îmbrăcăminte celtică;
- demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2;
- demonstrații de tir cu arcul;
- demonstrația cavaleriei dacice;
- demonstratii de lupta ale celtilor;
- lupte de gladiatori;
- prezentari de arme.
- prezentare viata militara garnizoana romana
- organizare si tactica militara romana
- lupte intre barbari si romana
- activitati artistice romane si barbare ( dansuri, muzica)
- atelier de țesut la razboi;
- atelier de prelucrare a lemnului;
- atelier de confecționare a camășilor din zale de fier;
- atelier de confectionat podoabe;
- atelier de fierarie

Aceste activitati vor fi sustinute de catre trupe de reenactment din tara si strainatate, alcatuite in principal din specialisti, arheologi si istorici, pentru o reconstituire istorica cat mai apropiata de realitate.

Gruparile de reconstituire istorica invitate in acest an sunt:
1. OMNIS BARBARIA (Romania)
2. AMICII MUZEULUI (Romania)
3. TERRA CELTICA (Polonia)
4. CASTRVM NOVIS (Romania)
5. TERRA DACICA AETERNA (România)
6. PRO ANTICA (Polonia)
7. HARJIS REBORN (Polonia)
8. GETO-DACII DIN MOLDOVA (România)

Reconstituirile se vor desfasura pe baza informatiilor si datelor stiintifice provenite din cercetari.
Pe lângă activitățile demonstrative și interactive in editia a VI-a un loc important îl ocupă și activitățile concertistice grupate pe genuri muzicale (folk, celtică și rock), activități cărora li se vor aloca câteva ore în fiecare seară a festivalului. Concertele vor fi susținute de artiști în vogă ai genurilor alese, atat din Romania cat si din strainatate, invitați pe criterii valorice nu comerciale.

Formatiile alese pentru a va incanta la aceasta editie a festivalului sunt:
1. GOD (România) - Pagan/Barbarian Metal - Una dintre formatiile etalon ale metalului romanesc implinesc in acest an 25 de ani de activitate si vor sarbatori aceasta aniversare cu un show de exceptie in care vom asculta atat piese noi cat si vechi, unele chiar rare. Un concert unic care nu trebuie ratat de catre niciun fan al genului. - https://www.facebook.com/GODtheHorde/
2. CRUACHAN (Irlanda) - Folk/Celtic Metal - Legende ale genului folk metal si una dintre trupele fondatoare ale genului, prezenti pe scena metal inca de la inceputul anilor ’90, Cruachan nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru metalisti. Folk metalul cantat de ei poarta denumirea de celtic metal. Legendele si mitologia celtica prezenta in textele cantecelor proprii ii face sa se plieze perfect pe specificul evenimentului. Ca o surpiza pentru fanii romani, Cruachan vor filma material pentru un clip oficial la Festivalul Celtic, pentru piesa "The harp, the lion, the dragon and the sword" - https://www.facebook.com/cruachanclan/
3. WAYLANDER (Irlanda) - Celtic Folk Metal - Alaturi de Cruachan, Waylander sun tuna dintre trupele de baza ale celtic-metal-ului si una dintre trupele pe care orice fan al genului trebuie sa le vada si a le asculte live. - https://www.facebook.com/clanwaylander/
4. LUX PERPETUA (Polonia) - Power Metal - https://www.facebook.com/luxperpetuaband/
5. KILLSORROW (Polonia) - Melodic Groove Metal - https://www.facebook.com/Killsorrow/
6. DRAKENS ORDEN (Italia) - Melodic Death Metal - https://www.facebook.com/DrakensOrden/
7. GJELDRUNE (Rusia) - Folk Metal - https://www.facebook.com/GjeldRune/
8. AETHER (Polonia) - Melodic Death Metal - Trupa descoperita si promovata de catre noi este la a treia prezenta pe scena festivalului. Recent a lansat un videoclip filmat in mare parte la editia de anul trecut a Festivalului Celtic Transilvania. - https://www.facebook.com/aethermelodeath/
9. DYRNWYN (Italia) - Pagan/Folk Metal - https://www.facebook.com/dyrnwynband/
10. UNTOLD FAITH (România) - Progresiv metal - Trupa este formata din fostii membri ai legendarei Psycho Symphony - https://www.facebook.com/untoldfaithband/
11. LAGERSTEIN (Australia) - Pirate metal - https://www.facebook.com/lagerstein/
12. E-AN-NA (România) - Folk metal - Una dintre cele mai de success si iubite trupe din noul val de metal romanesc, trupa pe care noi am promovat-o si sustinut-o inca de la aparitia ei, Festivalul Celtic Transilvania fiind primul eveniment major la care au participat, asa cum au declarat membrii ei. La editia din acest an trupa isi va lansa noul lor album intitulat "Nesfarsite". De asemenea videoclipul piesei "Epitaf" de pe precedentul album este filmat in mare parte tot la Festivalul Celtic. - https://www.facebook.com/eanna.romania/
13. SUR AUSTRU (România) - Transilvania Black Metal - Nascuta din cenusa pionierilor black metal Negura Bunget - https://www.facebook.com/SurAustru/
14. SKILTRON (Argentina) - Folk Power metal - https://www.facebook.com/skiltron/
15. KYLFINGAR (Ungaria) - Viking/Nordic Folk Metal - https://www.facebook.com/KylfingarHungary/
16. WHY CAT, WHY? (România) - Metalcore/Melodeath - https://www.facebook.com/WhycatwhyBand/
17. ADAMO CADUCO (România) - Ritualistic/Post Black Metal https://www.facebook.com/adamo.caduco/
18. LUCKY THIRTEEN (România) - Progresiv Rock/Metal - https://www.facebook.com/luckythirteenofficial/
19. NAMELESS HORIZONS (România) - Nu Metal/Progresive - https://www.facebook.com/namelesshorizonsofficial/
20. BEAUTY AND THE RAT (România) - Alternative Metal - https://www.facebook.com/beautyandtherat/

Asa cum v-am spus de la inceput, Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, o stare de spirit, o mare familie care se reuneste in fiecare an pentru a petrece impreuna. Si la fiecare editie familia Celtic Transilvania se mareste tot mai mult.

Parada moto si prezentarile de motociclete nu vor lipsi nici in acest an. Traseul paradei va strabate tot orasul Beclean de la est la vest cu plecare din locatia evenimentului si retur. Motocilisti vor face un popas de o jumatate de oras in parcarea de langa Primaria Beclean unde isi vor etala publicului bijuteriile pe doua roti.
Festivalul este un prilej de distractie si de relaxare pentru toata lumea.

Pe langa muzica, reconstituire istorica si activitatile moto, publicul se poate relaxa la Baile Figa care se afla vizavi de locatia noastra (https://www.bailefiga.com/), pot admira caii de la Herghelia Beclean, una dintre cele mai mari din tara si care se afla la 5 minute de noi, pot vizita situl arheologic Baile Figa, unul dintre cele mai importante situri de explorarea sarii unde au fost descoperite diverse artefacte datand de acum 3000 ani.
Si la editia din acest an, asa cum v-am obisnuit la editiile anterioare, vom avea o lansare de carte. Calin Acu lasneaza "Celtic. Reintalnirea" al doilea volum a trilogiei "Celtic", inspirit de magia Festivalului Celtic.

Tot pentru distractie vor fi organizate diverse intreceri, jocuri, si vom amenaja locuri pentru relaxare.
Evenimentul va avea amenajata o zona de targ unde se vor putea cumpara diverse articole de artizanat, tricouri si alte articole rock, etc.

In cadrul festivalului vom organiza din nou tombola anuala unde vor putea fi castigate foarte multe premii constand in instrumente musicale, tricouri, articole mestesugaresti si de artizanat, etc.
Festivalul Celtic Transilvania este locul ideal unde puteti sa va petreceti un weekend de vis! Un important site care sugereaza evenimente din Romania care nu trebuie ratate a plasat evenimentul nostrum pe locul trei in topul celor mai frumoase festivaluri. Nu credeti? Aruncati o privire peste fotografiile de la editiile precedente! https://www.facebook.com/pg/CelticTransilvania/photos/?tab=albums&ref=page_internal

Fiti pe faza cu noutatile. Urmariti pagina evenimentului ! https://www.facebook.com/events/285974782165234/
Si nu uitati. Accesul publicului este GRATUIT la toate activitatile !


Program FESTIVALUL CELTIC TRANSILVANIA

Perioada festivalului: 19-21 iulie 2019

VINERI, 19 iulie 2019
  • 12.00 - Deschiderea "Satului Celtic" pentru public
  • 12.00 - 18.00 - Activitati de reconstituire istorica, ateliere interactive si demonstratii pentru public in "Satul celtic"
  • 11.00 - 17.00 - Probe de sunet la scena
  • 17.00 - 01.00 - Concerte : WHY CAT WHY?, DYRNWYN, KILLSORROW, E-AN-NA, WAYLANDER si SKILTRON.

SAMBATA, 20 iulie 2019
  • 11.00 - 18.00 - Activitati istorice interactive in "Satul celtic"
  • 11.00 - 17.00 - Probe de sunet la scena
  • 12.00 - 14.00 - Parada moto - Traseul: Platou Figa - intrare pe DN - deplasare spre Dej - întoarcerea la Restaurantul Regal Coldău - parcare Primăria Beclean, cu stationare 30 minute pentru publicul larg - întoarcere la platoul festivalului din Băile Figa.
  • 14.00 - 15.00 - Lansarte de carte. "Celtic. Reintalnirea", al doilea volum al trilogiei "Celtic" de Calin Acu. Prezentare facuta de catre autor si sesiune de autografe.
  • 17.00 - 01.00 - Concerte: LUCKY THIRTEEN, ADAMO CADUCO, DRAKENS ORDEN, KYLFINGAR, AETHER, CRUACHAN si GOD.
DUMINICA, 21 iulie 2019
  • 11.00 - 18.00 - Activitati de reconstituire istorica, ateliere interactive si demonstratii pentru public in "Satul celtic"
  • 11.00 - 17.00 - Probe de sunet la scena
  • 17.00 - 01.00 - Concerte: NAMELESS HORIZONS, BEAUTY AND THE RAT, UNTOLD FAITH, GJELDRUNE, LUX PERPETUA, LAGERSTEIN si SUR AUSTRU.

Zilnic vor avea loc diverse intreceri si activitati distractive si recreative, targuri mestesugaresti.
VA ASTEPTAM CU DRAG !

Mai multe detalii la https://www.facebook.com/events/285974782165234/


Evenimente recomandate

Top