Noutăți și comunicate

Facilitati de transport si restrictionare trafic rutier pentru concertele Coldplay din 12-13 iunie, Bucuresti

11 iunie 2024
Facilitati de transport si restrictionare trafic rutier pentru concertele Coldplay din 12-13 iunie, Bucuresti
Cu ocazia concertelor Coldplay programate pentru zilele de 12 si 13 iunie 2024, Primaria Municipiului Bucuresti, in colaborare cu TPBI (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti – Ilfov) si STB (Societatea de Transport Bucuresti), a anuntat, pe langa facilitatile de transport special pentru a asigura accesul la eveniment intr-un mod sustenabil si eficient, si restrictionarea traficului rutier pe Bd. Pierre de Coubertin, intre Str. Vatra Luminoasa si rondul de la intrarea in stadionul Arena Nationala.

In vederea desfasurarii fluide a evenimentului, traficul rutier va fi restrictionat pe Bd. Pierre de Coubertin intre Str. Vatra Luminoasa si rondul de la intrarea in stadionul Arena Nationala. Incepand cu ora 08:00 in zilele de 12 si 13 iunie 2024, liniile de transport 86, 87, 90, 104, 143 si 700 vor opera pe trasee modificate.

2. Facilitati de transport si restrictionare trafic rutier pentru concertele Coldplay din 12-13 iunie, BucurestiLinia 86 va functiona pe traseul de baza intre terminalul „Dridu" si intersectia Str. Vatra Luminoasã/Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu intoarcere in Depoul Vatra Luminoasa.

Linia 87 va circula intre statia „Piata Romana” si intersectia Str. Vatra Luminoasa/Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu intoarcere in Depoul Vatra Luminoasa.

Linia 90 va functiona pe traseul de baza intre terminalul „Semanatoarea” si intersectia Str. Vatra Luminoasa/ Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu intoarcere in Depoul Vatra Luminoasa.

Linia 104 va functiona pe traseul de baza intre terminalul „Complex Comercial Pantelimon” si intersectia Sos. lancului/ Bd. Pierre de Coubertin, apoi va urma un traseu modificat in ambele sensuri pe Sos. lancului, Sos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, apoi traseul actual.

Linia 143 va functiona pe traseul de baza intre terminalul „Bucur Obor” si intersectia Str. Baicului/ Sos. Pantelimon, apoi va urma un traseu modificat pe Sos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gärii Obor, pana la terminalul „Baicului” (linii 69, 85, 382), cu intoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, apoi traseul actual.

Linia 700 va functiona cu 6 autobuze electrice (4 vehicule din linia 335 si 2 vehicule din linia 368) de la Autobaza Floreasca.

Va reamintim ca in cele doua zile de concert, 12 si 13 iunie 2024, in intervalele orare 16:00-20:30 si 22:45-00:30, vor fi infiintate doua linii de transport si suplimentate alte doua. Accesul catre si de la stadion se va face cu autobuze electrice, troleibuze cu autonomie si autobuze hibrid.

Linia 700 cu autobuze electrice va functiona intre Piata Unirii si Arena Nationala, avand un interval de succedare de aproximativ 10 minute, in ambele sensuri. ȋntre Piata Unirii si Arena Nationala pe traseul: Piata Unirii, Bd. Unirii, Piata Alba Iulia, Bd. Decebal, Sos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasa, Bd. Pierre de Coubertin. Ultima plecare de la Piata Unirii catre Arena Nationala va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Nationala catre Piata Unirii va fi la ora 00:30.

Linia 87 va fi deservita de troleibuze cu autonomie, cu un interval de circulatie de aproximativ 10 minute, intre Piata Romana si Arena Nationala.

Linia 90 va beneficia de suplimentare cu troleibuze cu autonomie dupa amiaza, avand un interval de aproximativ 10 minute, intre Semanatoarea si Arena Nationala.

Liniile de noapte N1 si N10 vor fi dotate cu autobuze hibrid, functionand in intervalul orar 22:30-00:30, la un interval de circulatie de aproximativ 10 minute.Intrucat se asteapta un numar foarte mare de spectatori, organizatorii recomanda folosirea transportului public pentru a evita ambuteiajele. Nu vor fi amenajate locuri de parcare la stadion.


Evenimente recomandate

Top