Noutăți și comunicate

Eyedrops și Pinholes pleacă împreună în turneu

7 februarie 2024
Eyedrops și Pinholes pleacă împreună în turneu
Trupele de rock alternativ Eyedrops și Pinholes pleacă într-un turneu, ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova. Primul concert va avea loc pe 8 februarie 2024, in Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

Ce trebuia să fie o distracție de doar două-trei concerte, s-a transformat repede într-un turneu în toată regula. Eyedrops și Pinholes, două trupe-reper pentru scena actuală de rock alternativ din țară, vor porni, pe 8 februarie într-o călătorie cu mai multe popasuri, primul fiind clubul M2 - event venue, din Timișoara.

Datele turneului sunt următoarele:
  • 8 februarie - Timișoara, M2 - event venue
  • 9 februarie - Craiova, Cult Music Club
  • 16 februarie - Iași, Underground Pub
  • 17 februarie - Chișinău, Artcor
  • 4 aprilie - Sibiu, Love Bar
  • 5 aprilie - Cluj-Napoca, FORM Space
  • 6 aprilie - Bistrița, Soho Music Hall
  • 25 aprilie - Brașov, Aftăr Hours
  • 9 mai - București, Club Control
Pentru concertele din România, biletele sunt disponibile în rețeaua iaBilet.
Pentru concertul din Chișinău, Republica Moldova, biletele pot fi achiziționate prin rețeaua iTicket.

Eyeholes și Pindrops, Holedrops și Eyepins, sau Pinholes și Eyedrops: două trupe în căutarea unei lumi mai bune, a adevărului (oricât ar fi el de subiectiv), și a unui strop de optimism. Două entități care își unesc forțele și slăbiciunile într-o plimbare inițiatică prin colțurile țării. Dacă Pinholes sunt atrași de metafore și în mod asumat dramatici, Eyedrops forțează un zâmbet și emană pragmatism oniric. Împreună, scăldați în starea generală de confuzie care definește o generație întreagă, vor căuta cele mai potrivite întrebări pentru răspunsurile deja livrate de alții. Așadar, îmbracă orice haine ai la îndemână, și hai să le șifonăm împreună!

Eyedrops se descriu ca fiind visători pragmatici, punk-iști pacifiști, hipioți nervoși, melancolici progresiști, introvertiți gălăgioși. Concertele lor au fost descrise ca fiind în mod paradoxal energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie, iar discursul băieților este caracterizat de o surprinzătoare sinceritate.

Pinholes e un grup de rock alternativ format în Iași în 2011, adunați sub aceeași obsesie pentru rădăcinile lor moldovenești și estetica est europeană. Străbat țara în lung și lat de peste 10 ani, au ajuns la marginea ei căutând optimismul și au eșuat. Atrași de metafore și asumați dramatici, Pinholes caută să găsească mijlocul între alternative rock, post rock, post punk și Alexandru Andrieș, Marin Sorescu și Negură Bunget. Undeva în discografia trupei, toate cercurile astea se întâlnesc.

Acesta turneul este organizat de BandBook.


Evenimente recomandate

Top