Enslaved lanseaza 'FOREST DWELLER', un nou single insotit de un videoclip

27 ianuarie 2023
Astăzi, cei de la Enslaved au dezvăluit o nouă melodie de pe viitorul album 'Heimdal'. Piesa se numește Forest Dweller si este o călătorie psihedelică agitată prin folclorul arhaic nordic.

S-ar putea întreba ce lecții putem ști de la strămoșii noștri celestiali? S-ar putea să nu le înțelegem niciodată adevăratele intenții, însă ecoul lor va trăi indiferent de asta.
'Forest Dweller' video: https://www.youtube.com/watch?v=VwfHfQX6WSw
Grutle comentează:
Pentru mine, „Forest Dweller” a fost cea mai firească melodie de pe album, cel puțin în forma sa cea mai timpurie ca demo instrumental. Am petrecut destul de mult timp pentru a intra în unele dintre celelalte melodii ale albumului, dar aceasta mi s-a părut cumva logică, asta după standardele Enslaved, adică. Am avut o idee pentru un vers, iar riff-urile uimitoare și diverse ale lui Ivar au făcut ca totul să iasă mai ușor. Mi-am făcut un plan aproximativ despre ce să cânt peste și am ajuns să folosim unele dintre acele înregistrări de pe album!

Melodia prezintă exemplele noastre reprezentative de inspirație: Led Zep, Genesis, Destruction, Iron Maiden și David Bowie, ca să menționăm o paletă schizofrenă de influențe. Se oglindește și în versuri, care tratează atât întunericul, cât și lumină în legătură cu natura lui Heimdal.”
Enslaved:
  • Ivar Bjørnson
  • Grutle Kjellson
  • Ice Dale
  • Iver Sandøy
  • Håkon Vinje

Pre-comenzi Heimdal aici: https://enslaved.bfan.link/heimdal.ema
Asculta 'Forest Dweller' aici: https://enslaved.bfan.link/forest-dweller.ema