Noutăți și comunicate

E-an-na lansează “Fagure Negru”, o piesă dedicată lui Robert Cotoroș

23 noiembrie 2022
E-an-na lansează “Fagure Negru”, o piesă dedicată lui Robert Cotoroș
Pe 17 noiembrie 2022, trupa E-an-na a lansat piesa “Fagure Negru”. Single-ul se va regăsi pe viitorul album de studio “Alveolar”, care va fi lansat în primăvara anului viitor. Piesa îi este dedicată lui Robert Cotoroș, fostul producător al formației care a decedat în urmă cu doi ani.
E-an-na - Fagure Negru (Official Visualizer)
https://www.youtube.com/watch?v=B29LwhpxQ3M
Fagure Negru e un spaţiu de refugiu, de contemplare. Întunecat şi dulce în acelaşi timp, ne vorbeşte despre sentimentele complexe pe care le încercăm la pierderea unei fiinţe dragi. Nu există doar durerea sfâşietoare, ci există şi dulceaţa amintirilor plăcute, există conştientizarea că amprenta lăsată asupra lumii de către cei pe care-i jelim e un lucru important şi demn de luat în seamă. Cu aceste gânduri vine şi o anumită linişte interioară, o mulţumire tăcută pentru ceea ce a fost, atât cât a fost să fie.

Piesa aceasta a fost scrisă cu gândul la Robert Cotoroș, care a fost un bun prieten şi excepţional producător al formaţiei. Am început să lucrăm împreună la „Fagure Negru” în 2019 şi vom preţui întotdeauna momentele pe care le-am petrecut la sala de repetiţii din Sibiu conturând forma piesei
declară Andrei Oltean, solistul trupei.
Artwork-ul, mixul și masterul piesei sunt realizate de basistul trupei Dragoș Geomolean.

Despre E-an-na

Exprimându-se natural prin cântece de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-an-na au reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei.

Din 2020 trupa se decide să spargă barierele muzicale lansând piese din diferite zone experimentale. Acest lucru se concretizează prin două EP-uri fundamental diferite, lansate in 2021: Fascinathanatango, un EP avant-gardist de tango-uri si MLR, un EP inspirat care dorește să transmită că dragostea pentru muzică și artă nu trebuie cenzurată.

La sfârșitul lunii octombrie, formația a lansat o campanie de crowdfunding pentru următorul lor album, programat să apară în primăvara anului viitor. În doar 48 de ore, aceștia și-au atins targetul de 10.000 de lei, însă pot fi susținuți în continuare aici: https://www.sprijina.ro/cauze/e-an-na-album-2023#1

Pe E-an-na îi puteți vedea live: pe 30 noiembrie 2022 în Sibiu în Oldies, pe 1 decembrie 2022 în Cluj-Napoca în /FORM Space, iar pe 2 decembrie 2022 în clubul Quantic din București.

E-an-na înseamnă:
- Andrei “Solomonar” Oltean - voce, fluiere, cimpoi, acordeon
- Andrei Piper - chitară
- Dragos Geomolean - chitară bass
- Ioana Popescu - clape
- Ovidiu "Cio" Ban - chitară
- Paul Cristian - tobe
- Roxana Amarandi - voce, vioară


Evenimente recomandate

Top