Noutăți și comunicate

DUST BOLT, OBSCURE SPHINX si INFEST confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018

8 ianuarie 2018
DUST BOLT, OBSCURE SPHINX si INFEST confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018
Formati intr-un mic oras german, acesti patru muzicieni au deja peste zece ani de cariera in spate. Debutul l-au facut atunci cand varsta medie in formatie era de 23 de ani, iar in tot acest timp au trebuit sa treaca prin sutele de locatii si amplasamente improprii pana cand sa ajunga cunoscuti in scena germana si ulterior cea europeana de thrash metal.

Dust Bolt

Primul turneu european l-au avut alaturi de Six Feet Under, iar ulterior au castigat Wacken Metal Battle Germany, competitie ce le-a oferit un loc pe scena Wacken Open Air 2011. Cu aceste doua realizari in spate, debutul discografic a reusit sa atinga vanzari de peste 5000 de exemplare la nivel mondial, iar publicatiile de specialitate i-au descris drept una din cele mai promitatoare formatii thrash metal europene. Al doilea disc, Mass Confusion, a fost promovat in cadrul celor mai mari festivaluri europene de profil, iar in 2018 Dust Bolt vor ajunge si la Rockstadt Extreme Fest.

Cu patru albume lansate, turnee alaturi de Amon Amarth, Behemoth sau Gojira, OBSCURE SPHINX este un nume ce in anumite cercuri nu are nevoie de prezentare. Deseori comparati cu Amenra sau Cult Of Luna, acest grup polonez lansat in 2008 a reusit sa mixeze cu succes 'greutatea' acordurilor Meshuggah cu ambientul Chelsea Wolfe sau Bjork, formand astfel o identitate muzicala proprie, completa de o voce feminina cu o gama vocala completa. Toate aceste elemente fac din Obscure Sphinx o calaroie muzicala unica si imediat de recunoscut.

O trupa care cu siguranta nu are nevoie de prezentare in randul publicului roman, INFEST revine la Rockstadt Extreme Fest in acelasi tipar muzical fara compromis. Lansati in 2002, acest grup sarb a devenit rapid cel mai bine cotat nume thrash/death est european, avand in spate 5 albume full lengh, doua demouri si un EP.

Este de departe una din cele mai active formatii de metal din aceasta part a Europei, avand la activ peste 6 turnee europene alaturi de formatii precum Sodom, Sinister, Kataklysm, Keep Of Kalessin sau Turbocharged.

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc in aceeasi locatie a Terenului de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov, spatiu unde zeci de formatii internationale vor concerta pe parcursul a 4 zile in cadrul celui mai iubit si apreciat festival de muzica extrema din Romania.

Abonamentele au fost deja puse in vanzare, lista pentru etapele de presale pana in august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca si precedentele editii, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigura accesul in toate cele patru zile ale festivalului.

Desi programul pe zile va fi disponibil doar in lunile premergatoare festivalului, promitem ca editia din 2018 va fi cel putin la fel de puternica ca cea aniversara, cu siguranta vom avea surprize pregatite, trupe in premiera in Romania si un line-up la fel de variat.

230 lei = 13.11.2017 - 4.02.2018
270 lei = 5.02 - 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 si pe toata durata festivalului

Pana in acest moment au confirmat POWERWOLF, CONVERGE, SEPTICFLESH, BELPHEGOR (Totenritual Ceremony) MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS, DUST BOLT, OBSCURE SPHINX, INFEST si KISTVAEN (Special 10 anniversary show).

Biletele sunt disponibile online cat si in retele locale via:

http://www.rockstadtextremefest.ro
http://www.myticket.ro
http://www.bilete.ro



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top