Noutăți și comunicate

Duff McKagan lanseaza cartea 'It’s So Easy… si alte minciuni'

29 septembrie 2017
Duff McKagan lanseaza cartea 'It’s So Easy… si alte minciuni'
Unul dintre membrii fondatori ai trupelor Guns N’ Roses și Velvet Revolver, intrat în galeria Rock & Roll Hall of Fame, își împărtășește povestea ascensiunii sale până pe culmile succesului și celebrității, lupta cu alcoolismul și dependența de droguri, prăbușirea și suferințele personale, până la renașterea sa din cenușă, ca o pasăre Phoenix.

În 1984, la vârsta de douăzeci de ani, Duff McKagan își părăsește orașul natal, Seattle, pentru a-și urma chemarea muzicală, dar mai ales pentru a se distanța de avalanșa ucigașă a heroinei, care-i decima pe cei mai apropiați prieteni, de pe scena locală a curentului punk. După numai câteva săptămâni petrecute în L.A., interval în care a dormit în mașină, el răspunde unui anunț prin care cineva - care se identifica doar prin apelativul „Slash” - căuta un basist. La scurt timp după acest episod ia ființă cea mai tare trupă din lume. Guns N’ Roses avea să vândă peste 100 de milioane de albume în întreaga lume.

În cartea It’s So Easy... și alte minciuni, Duff evocă traiectoria impresionantă a lui Guns, care a însemnat albume de platină, concerte cu bilete epuizate ținute pe stadioane și recunoaștere la nivel mondial. Dar acel gen de glorie își cere tributul, așa cum avea s-o facă în cele din urmă nu doar cu Duff, ci și cu trupa însăși. În timp ce Guns dădea să se destrame, Duff a simțit că și zilele sale sunt numărate. Iminența morții, consecință directă a alcoolismului, avea să se dovedească însă recuperatoare, marcând punctul de cotitură care l-a plasat pe calea eliberării de toxicomanie, punctată de opțiuni personale neașteptate.

Cu o voce cât se poate de onestă și purtând un timbru inimitabil, Duff - unul dintre cele mai inteligente și mai articulate personaje ale lumii rock-ului - îl poartă pe cititor într-o călătorie teribilă, prin subteranele uneia dintre cele mai cunoscute trupe din istoria rock-and-roll, până la ieșirea la lumină.

DUFF McKAGAN

Duff McKagan a cântat la chitară bas în Guns N’ Roses timp de doisprezece ani, fiind coautorul multora dintre cele mai remarcabile piese ale trupei. A fondat formația Velvet Revolver împreună cu fostul său coleg, Slash, și este frontman-ul Loaded, propria sa formație. Duff scrie săptămânal pentru platformele seattleweekly.com și ESPN.com. Locuiește în Seattle, Washington, împreună cu soția sa, Susan Holmes McKagan, super-model, și cu cele două fiice ale lor.

Duff McKagan
It’s So Easy… și alte minciuni
Editura Casa, 2017
Format: 17 x 24 x 3, 5 cm
Copertă: cartonată
Nr. pagini: 368
ISBN: 978-606-787-035-0
Preț de raft: 59, 9 lei
Traducător: Nicolaie Ardelean
O relatare lucidă despre infernul din spatele strălucirii rock-ului” - David Fricke, revista Rolling Stone

Cartea va aparea la sfarsitul lunii octombrie 2017, si va putea fi achizitionata de pe site-ul http://www.edituracasa.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top