Noutăți și comunicate

Dora Gaitanovici se apropie „Pas Cu Pas” de lansarea unui nou material

3 martie 2024
Dora Gaitanovici se apropie „Pas Cu Pas” de lansarea unui nou material
Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte muzicale actuale, Dora Gaitanovici, lansează un material despre frumusețea evoluției.

Pas Cu Pas ”, Dora Gaitanovici se apropie de lansarea unui nou material. După o călătorie muzicală prin universul albumului de succes „Descântec ”, una dintre cele mai proaspete trupe de rock din țară începe un nou drum, o nouă poveste despre evoluție, perseverență, dezlegarea de conexiuni toxice și portretizarea unei noi viziuni despre muzică. Cele trei piese de pe EP vor fi lansate individual, în cascadă, prima fiind scoasă pe 1 martie, al doilea single pe 22 martie, iar cel din urmă pe 12 aprilie.

Totodată, trupa va pleca într-un turneu de promovare a acestui nou material, începând cu data de 2 martie, când vor cânta la Casa Tineretului din Timișoara, datorită FITT Timișoara.

Datele turneului de promovare

Urmează să ajungă la:
  • Bistrița, Soho Music Club - 8 martie 2024
  • Cluj-Napoca, FORM Space - 9 martie 2024
  • Iași, Underground Pub - 16 martie 2024
  • București, Club Control - 10 aprilie 2024

Se vor mai anunța date ale acestui turneu curând. Urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale trupei.
Materialul „Pas Cu Pas ” are dublă semnificație, pe deoparte este titlul uneia dintre piese, semnificând o adâncire involuntară în problemele unei relații nedorite, iar pe de altă parte este extrem de reprezentativ pentru momentul în care vine acest EP, chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului in funcție de viziunea și dorințele noastre, cu scopul de a aduce muzica noastră în viața oamenilor care simt la fel ca noi. Această trecere se face pas cu pas, cu multă atenție, iubire și determinare, iar EP-ul spune povestea acestei evoluții care poate fi numită foarte ușor „Procesul ”. Acest EP este diferit de albumul „Descântec ” prin diversitatea pieselor.

Ducând mai departe ideea de evoluție, „Pas Cu Pas ” pune laolaltă compoziții muzicale mai vechi decât „Descântec ”, adică acelea care nu au ajuns să facă parte din album și cele care au fost scrise ulterior și care vorbesc ceva mai din interiorul vieților și experiențelor noastre.
au declarat membrii trupei Dora Gaitanovici
Dora Gaitanovici este un proiect muzical tânăr, îndrăzneț și complex. După un episod devenit viral la DWMT și participarea la Eurovision, precum și lansarea unui album concept și turnee naționale, Dora Gaitanovici a reușit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detașați ai noului val alternativ din țară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani și groove-ul lui Codruț, împreună cu producțiile complexe și energia transmisă în fiecare live, definesc proiectul Dora Gaitanovici. Trupa urmează să lanseze EP-ul „Pas cu pas ” în această primăvară. Toamna ne va aduce o serie de concerte „altfel " urmate de lansarea celui de-al doilea album.


Legături utile

Facebook: https://www.facebook.com/gaitanovici
Instagram: https://www.instagram.com/dora.gaitanovici/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6LfKqnybWwDgz3cC0nH6Pv
Apple Music: https://music.apple.com/ro/artist/dora-gaitanovici/1302427497
YouTube: https://www.youtube.com/c/DoraGaitanovici


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top