Noutăți și comunicate

Doomed Souls Evening cu Saturnus, October Tide, Forgotten Tomb in TSC

7 noiembrie 2010
Doomed Souls Evening cu Saturnus, October Tide, Forgotten Tomb in TSC
Duminica, 07 noiembrie 2010 DonisArt va invita incepand cu ora 20:00 in club The Silver Church la o seara de Metal Old School, in varianta lenta si anume DOOMED SOULS EVENING.

Pretul unui bilet este de 70 lei.
Adresa club The Silver Church : Calea Plevnei, Nr 61, Bucuresti.


KATATONIA, PARADISE LOST sau ANATHEMA, alaturi de MY DYING BRIDE sunt trupele etalon care au scris istorie la inceputul anilor 90! Acel Doom Death Metal apasator, cu derivatele lui imediate spre Gothic sau Funeral, au creat imediat o comunitate fragila dar dedicata prin multimea de fani ai fazelor ultrarapide si superbrutale!

SATURNUS este o trupa ce s-a infiintat in 1991 de catre bassistul Brian Hansen, care l-a cooptat imediat pe Thomas A.G. Jensen, o voce greu de confundat din intregul spectru Doom Death Metal. In decursul celor aproximativ 20 de ani, danezii au avut foarte multe schimbari de componenta, foarte multe colaborari cu muzicieni mai mult sau mai putin cunoscuti, singurul care nu a plecat din trupa fiind Thomas. La capitolul realizari SATURNUS a lansat in 1996 "Paradise Belongs to you", in 1998 "For The Loveless Lonely Nights" EP, in 2000 "Martyre" si in 2006 "Veronika Decides To Die". Rune Stiassny canta live cu SATURNUS de mai bine de 2 ani si a devenit acum membru oficial al trupei, alaturi de Thomas si Brian. Cu o noua componenta, cvintetul danez vine la Bucuresti in premiera pentru Romania dar si ca prim concert pe 2010 pentru a sustine un concert memorabil!

OCTOBER TIDE a inregistrat in 1995 albumul "Rain Without End", considerat de cea mai mare parte a presei dar si de fani ca unul din primele 5 albume ale genului din toate timpurile. Foarte multe referiri la legendarul "Brave Murder Day", mai ales ca trupa a fost infiintata de cei ce activau in KATATONIA. In 1999 apare "Grey Dawn", ultimul album realizat si trupa se desfiinteaza, datorita activitatii intense cu KATATONIA. Dupa mai bine de 10 ani, chitaristul Fred "North" Norrman decide sa reinfiinteze grupul si iata ca la sfarsitul lunii septembrie Candlelight Records va lansa noul album, intitulat "A Thin Shell". Fred a cooptat alaturi de el muzicieni din grupuri ca IN MOURNING, AMARAN, MANDYLON si DEMONICAL, cu care incep un drum nou, dar care continua munca conceputa in milenul trecut. Pentru cine nu stie, Fred a fost chitaristul de baza pentru KATATONIA in ultimii 15 ani, insa problemele familiale l-au determinat, la sfarsitul anului trecut, sa renunte la colaborare.

Trupa isi lanseaza noul album la Bucuresti dar publicul se va putea bucura si de piesele mai vechi, cantate intr-o formula noua, insa la fel de autentice.

http://www.myspace.com/octobertideband


FORGOTTEN TOMB s-a infiintat in 1999 de catre Herr Morbid ca un proiect Depressive Black Doom Metal, influentat de vechiul KATATONIA, PARADISE LOST sau BURZUM. In peste 10 ani de activitate, italianul a realizat 4 albume si chiar acum a terminat de inregistrat un nou material care va aparea la inceputul anului viitor la Agonia Records. Trupa a lansat acum un dublu album cu cele mai reprezentative piese din istorie, reinregistrate dar fara efecte sau alte artificii de studio, conceptul corect fiind "Live In Studio". Avem si doua cover-uri NIRVANA si BLACK FLAG dar si o piesa in premiera, "Spectres Over Venice". Materialul poarta emblema celebrei case de discuri Avantgarde Music si numarul este extrem de limitat! FORGOTTEN TOMB va veni la Bucuresti in formula de 4 si va sustine un concert de peste o ora pentru toti fanii sonoritatilor Metal depresive.

http://www.myspace.com/darknessinstereo

Toate trupele vin exclusiv pentru aceasta Seara Speciala, concertul lor nu face parte din nici un turneu, ceea ce inseamna ca fanii vor putea sta de vorba cu artistii pe o durata nelimitata!

Evenimentul va fi gazduit de The Silver Church Club, cu incepere de la ora 19:00. Pretul unui bilet este de 70 lei si vor fi puse in vanzare incepand cu 15 august 2010.



Distributie: Bilete prin Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro.

Evenimentul este organizat de: DonisArt.

Detalii: www.donisart.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top