Noutăți și comunicate

Doom over Bucharest la Music Club

15 aprilie 2016
(7) Doom_over_Bucharest_la_Music_C_YrwG08wgPG.jpg
Vineri, 15 aprilie 2015, incepand cu ora 19:00, va avea loc prima editie Doom over Bucharest in clubul bucurestean Music Club. Formatiile anuntate pana acum sunt: Mourning Beloveth, Eye of Solitude, Depths, Abigail, Descend into Despair si The Father Of Serpents.

Acesta va fi primul eveniment sub egida "Doom over Bucharest" urmand si altele sub acest nume. Numarul de bilete va fi limitat la 200.

"Doom over Bucharest" nu va insemna doar lineup-uri din sfera de doom metal, astfel ca pe parcurs se vor putea regasi si trupe de black / death / gothic / stoner / post metal.

Biletele pentru prima editie a “Doom over Bucharest” vor putea fi gasite incepand de luni, 18 Ianuarie, ora 11:00 in format electronic pe http://www.iabilet.ro si in format fizic in reteaua iabilet (http://www.iabilet.ro/retea) la urmatoarele preturi:

• 45 lei – pana pe 15 Aprilie;

• 50 lei – in ziua evenimentului.

Reteaua fizica iabilet: Magazinul Muzica, Agentiile Perfect Tour, IQBOX, Magazinele Uman si VGeneration, reteaua de magazine Say – partener Orange dar si pe terminalele self service ZebraPay din toata tara.

Vor exista un numar limitat de 200 bilete, iar in cazul in care evenimentul va fi sold out nu vor exista suplimentari.



Mourning Beloveth este prima trupa care confirma participarea la “Doom over Bucharest”, eveniment ce va avea loc vineri, 15 Aprilie 2016 in Music Club.

(1) Doom_over_Bucharest_la_Music_C_FT8e1NLORw.jpg

Irlandezii ajung pentru prima oara la Bucuresti, la o distanta de 3 ani de la primul lor concert sustinut in Romania in cadrul festivalului Dark Bombastic Evening.

Mourning Beloveth s-a format in 1992 in Irlanda dar numai in 1996 a reusit sa debuteze cu un prim demo ce continea 2 piese intitulat "Debut", inregistrare facuta chiar de membrii trupei. Primul album de studio, "Dust", apare in 2001 iar in 2002, "The Sullen Sulcus".

Noul album, “Rust & Bone “urmeaza sa fie lansat oficial pe in 22 Ianuarie 2016, via Van Records. “Rust & Bone” a fost inregistrat in studioul Skyhammer Studios pe parcursul a 6 zile si reprezinta un noul capitol in povestea Mourning Beloveth.

MOURNING BELOVETH - Lineup:
  • Darren Moore - Voce
  • Frank Brennan - Chitara, Voce
  • Timmy Johnson - Tobe
  • Pauric Gallagher - Chitara
  • Brendan Roche – Bass

https://www.facebook.com/MourningBe...

http://www.mourningbeloveth.com/



Englezii de la Eye of Solitude vor urca pe scena din Music Club pe data de 15 Aprilie 2016, dupa o pauza de 3 ani de la ultimul concert pe care trupa l-a sustinut in Romania (in cadrul festivalului Ghost Gathering).

(2) Doom_over_Bucharest_la_Music_C_pQZDCaaNO.jpg

Eye of Solitude s-a nascut din inițiativa artistului Daniel Neagoe, dupa ce s-a relocat in Londra și s-a integrat in lumea metalului extrem underground.

Daniel descrie trupa astfel: “Eye Of Solitude este inima padurilor unde zac suflete zbuciumate, este teama insasi, este distrugerea carnala a tuturor gandurilor abandonate in disperare, cosmar si iluminare, un val de temut care poarta sufletul si mintea pe taramuri intunecate ale nebuniei”.

Trupa promite un show special in cadrul acestui eveniment, mesajul lui Daniel si al trupei fiind:

Ne bucuram mult sa revenim in Romania dupa aproape 3 ani, ne bucuram sa ne revedem cu prieteni vechi si suntem nerabdatori sa ne facem prieteni noi

In 2016, Eye Of Solitude inseamna:

Daniel Neagoe - Vocals
Mark Antoniades - Guitars
Steffan Gough - Guitars
Chris Davies- Bass
Adriano Ferraro- Drums

https://www.facebook.com/eyeofsolit...
http://www.eyeofsolitude.com/



Cea de a treia confirmare din cadrul “Doom over Bucharest”, eveniment ce va avea loc in data de 15 Aprilie in Music Club este reprezentata de bucurestenii de la Depths.
(4) Doom_over_Bucharest_la_Music_C_coFzlZJ1k.jpg
Depths vine in intampinarea iubitorilor de sonoritati Atmospheric / Funeral Doom Metal, contribuind astfel peisajului autohton cu un gen muzical rarisim, alcatuit din tempouri incetinite, riff-uri apasate de chitara, voci soptite sau extrem cantate impletite cu acompaniament de clape, totul, menit sa creeze o atmosfera cat mai opresiva.

Bazele grupului au fost puse la sfarsitul anului 2006, inceputul lui 2007 de catre Fenrir si Vlad, membrii fondatori ai trupei de depressive black metal – Kistvaen, din dorinta de abordare a unei parti neexplorate a genului doom existent la acel moment in Romania.

Cu toate ca Depths a fost infiintata in urma cu aproape 10 ani, in cadrul “Doom over Bucharest” trupa va sustine primul concert oficial.

In 2016 lineup-ul Depths este alcatuit din:

Stege - vocals
Fenrir - guitars
Vlad - guitars
Andreea - keys
Gabriel - bass
Alex – drums

https://www.facebook.com/HumanDepths
https://www.youtube.com/watch?v=LZiSriq6krA



Abigail este cea mai noua confirmare din cadrul “Doom over Bucharest”, eveniment ce va avea loc pe data de 15 Aprilie 2016 in Music Club din Bucuresti.

(5) Doom_over_Bucharest_la_Music_C_YEvqLatTRo.jpg

Abigail aniverseaza anul acesta varsta de 22 de ani de existenta si cum altfel sa ii sarbatoreasca mai bine daca nu in cadrul acestui eveniment. Trupa a tinut sus steagul doom/death metal in Romania inca din 1994, lasand semne adanci in sufletele fanilor sai prin muzica sa.

In anii '90 au lansat in albumul "Sonnets", care le-a adus recunoasterea mult dorita. A urmat, mai notabil, "It is the night I fear" in 2011, de pe care se desprind piese precum "Sweet Cruelty" si piesa titul, "It is the night I fear".
Anul acesta baietii vor lansa primul lor full-length, numit provizoriu "Dark Days Turned Into Blue Nights" si care aduna printre cele mai frumoase compozitii ale lor din ultimul an, un album care va fi mai mult decat o supriza placuta si care, promit ei, va stabili un nou standard in doom-ul romanesc, asa cum a facut-o si "Sonnets" la randul sau.

Pana atunci, vom avea parte de o lansare de single sub forma cantecului "Forever After", cantec dedicat victimelor de la #colectiv, un cantec care va avea parte de o componenta deosebita: va fi interpretat la voce de catre Thomas de la Saturnus sub bagheta lui Flemming Rasmussen (Metallica, laureat Grammy in 1989 pt "One"), versurile sunt scrise de catre Alexandra Furnea si mastering-ul de catre Jens Bogren (Katatonia, Opeth).

Trupa promite ca 2016 va fi anul Abigail si ca va vor face mandri de doom/death-ul romanesc, din nou.



Descend into Despair este ultima trupa din Romania care confirma prezenta in cadrul “Doom over Bucharest 2016”, eveniment ce va avea loc vineri, 15 Aprilie, in Music Club.

(3) Doom_over_Bucharest_la_Music_C_CRYLD40Ch.jpg

Descend into Despair s-a format în Rădăuți în anul 2010 din dorința lui Alex Cozaciuc și Denis Ungurean de a stabili o scena autohtona de funeral doom metal.

Descend into Despair reprezinta miscarea de pendul dintre speranta unei zile de maine mai buna și descompunerea societatii ce ne inconjoara.
Formatia activează momentan in Cluj-Napoca sub componența: Denis Ungurean (voce), Alex Cozaciuc (chitara, clapa), Cosmin Farcău (chitara), Luca Breaz (tobe), Alex Costin (bas) și Florentin Popa (membru de studio). Dupa un demo, un EP, un single și un full-length, formatia lucreaza momentan la al doilea material de studio.

In cadrul “Doom over Bucharest” trupa va sustine primul concert oficial, iar membrii acesteia sunt nerabdatori sa urce pe scena din Music Club si promit ca vor face tot posibilul pentru a oferi publicului unui o experienta unica.



The Father Of Serpents (Serbia) reprezinta ultimul nume confirmat pentru prima editie a “Doom over Bucharest”, eveniment ce va avea loc vineri, 15 Aprilie 2016 in Music Club.

(6) Doom_over_Bucharest_la_Music_C_HbrocI8Tl0.jpg
Trupa a fost influentata inca de la inceput de trupe precum Saturnus, My Dying Bride, Paradise Lost, insa in acelasi timp a incercat in permanenta sa aduca ceva nou pe scena doom metal.

The Father Of Serpents vor ajunge pentru prima data in Romania in cadrul acestui eveniment promitand sa aduca un plus de valoare lineup-ului “Doom over Bucharest”.

https://www.facebook.com/thefathero...

Vocals - Tamerlan

Guitar - Igor Loncar

Guitar - Zeljko Zec

Bass - Milan Suput

Drums - Aleksandar Maksimovic

Keyboards, Violin, Back Vocals - Pavle Sovilj


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top