Noutăți și comunicate

DonisArt anunta participarea trupelor Les Discrets si Hexvessel la Dark Bombastic Evening 3

14 ianuarie 2011
DonisArt anunta participarea trupelor Les Discrets si Hexvessel la Dark Bombastic Evening 3
DonisArt anunta participarea trupelor Les Discrets si Hexvessel la Dark Bombastic Evening 3
DonisArt anunta participarea trupelor Les Discrets si Hexvessel la Dark Bombastic Evening 3
1-DonisArtanuntaparticipareatrupelorLesDiscretssiHexvessellaDarkBombasticEvening3_81498.jpgDonisArt anunta alte 2 trupe ce vor participa la Alba Iulia, in cadrul festivalului Dark Bombastic Evening 3.

Fursy Teyssier este un cunoscut si talentat grafician francez care a colaborat cu diferite trupe din scena Metal si nu numai: AGALLOCH, THE OATH, ALCEST, DRUDKH, AMESOEURS, WOODS OF YPRES, LANTLOS, NEUN WELTEN, ARCTIC PLATEAU... Dimensiunea artistica i-a largit interesul si spre alte domenii, cum ar fi filmul animat "Tir Nan Og" sau muzica, incepand din 2003 cu grupul PHEST. Alaturi de Winterhalter si apoi A. Hadorn pune bazele unei alte trupe, LES DISCRETS. In 2009 semneaza cu Prophecy Productions si doar dupa cateva luni, apare un split alaturi de ALCEST. Nu trece mult timp si realizeaza anul trecut albumul de debut, "Septembre et ses dernieres pensees", o frumoasa bijuterie melancolica Metal, plina de atmosfera, romantism si aura poetica. Albumul a surprins pe toata lumea, Fursy refuzand insa orice idee de a canta live cu LES DISCRETS... pentru cunoscatori, la Bucuresti, anul trecut in martie, Fursy a fost bassistul trupei ALCEST. Se pare ca inspiratia artistului se bucura de o panta ascendenta remarcabila, deoarece acum se afla in studioul de inregistrari si finiseaza cel de-al doilea album.

2-DonisArtanuntaparticipareatrupelorLesDiscretssiHexvessellaDarkBombasticEvening3_84232.jpg
Prima aparitie LES DISCRETS live va fi in luna iunie la WGT si nu mult dupa aceea, pe 19 august 2011, ii putem intalni la Alba Iulia, unde vin cu o frumoasa poveste muzicala ce impleteste iscusit farame de Acoustic, Shoegaze, Post-Rock si Metal, intr-o formula live redutabila.


http://www.youtube.com/watch?v=8-nptR2v4wk

HEXVESSEL este proiectul lui Mathew "Kvohst" McNerney, celebra voce din trupa cult Black Metal DODHEIMSGARD dar si din avangardista trupa CODE. Dupa ani de introspectii si cautari continue, Mat debuteaza in februarie 2011 cu "Dawnbearer", un album ce semnifica un ritual de trecere, o incercare de a retrezi sinele si de a obtine iluminarea folosind puterile muzicii Folk psihedelice. Invocand si confruntand demonii trecutului, de la o educatie catolica la anii formatori traiti in norvegianul Lapland si pana la ciudatenii prestate pentru trupe sataniste, "Kvohst" experimenteaza din nou...

Cu o apreciere dobandita inca din copilarie fata de muzica folk Canterbury din anii '60, imnuri specifice bisericilor spirituale caracteristice comunitatilor de culoare, mixate cu teme oculte, magia Crowley si voodoo-ul haitian, McNerney contureaza cu HEXVESSEL o dimensiune ciudata, palpabila dar totusi plina de mister. Invitand pe CD un numar select de artisti din Underground, a colaborat cu muzicieni implicati in Dark Tango/Folk, amintind aici de norvegianul Krugers Medbragte sau de Jaime Gomez Arellano, ultimul implicat in MOTHLITE, GUAPO, MIASMA AND THE CAROUSEL OF HEADLESS HORSES sau ULVER. Pe album si-a adus aportul si vocalul Carl-Michael Eide aka Czral (VIRUS / VED BUES ENDE). Inclusa in conceptul albumului gasim si o lucrare de arta originala, o schita de mana ce apartine "Nasului" scenei Doom, Albert Witchfinder.

3-DonisArtanuntaparticipareatrupelorLesDiscretssiHexvessellaDarkBombasticEvening3_13142.jpg
O calatorie personala si intens de intunecata prin compozitii mai putin obisnuite ce folosesc instrumente inregistrate organic, precum gongul, harpa, mandolina, lama de fierastrau, armoniu, titera si bandoneon-ul (un soi de acordeon).

Un Occult Psychedelic Folk care apartine parca unei alte lumi, recomandat celor ce admira CHANGES, WOVENHAND, ESPERS si MIDLAKE & COMUS.

"Kvohst" va arata atat fanilor Metal suparati cat si ahtiatilor de faze experimentale o alta imagine, o alta exprimare a muzicii in care crede si pe care vine sa ne-o prezinte intr-o formula extinsa in seara de 20 august.


http://www.youtube.com/watch?v=EurrXdWhbDQ

Detalii despre trupe:
www.myspace.com/lesdiscrets
www.myspace.com/hexvessel

Au fost anuntate pana acum participarea a 6 trupe din 5 tari... Pe 19 ianuarie, alte doua nume!

DonisArt
www.darkbombasticevening.com
www.donisart.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă