Noutăți și comunicate

Dimmu Borgir confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2019

15 ianuarie 2019
Dimmu Borgir confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2019
Dimmu Borgir va aduce pe scena REF 2019 de la poalele cetății Râșnov un show deosebit, care va include și piese de pe cel mai nou material discografic, "Eonian", o continuare a călătoriei de explorare muzicală întreruptă în urmă cu 8 ani, după "Abrahadabr".

"Eonian", lansat anul trecut și primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate, este considerat de membri trupei drept unul dintre cele mai bune albume. Este un material pentru care s-au retras vreme îndelungată din dorința de a cerceta în liniște adâncimile și colțurile cele mai întunecate ale sufletului uman și pentru a lucra cu atenție la fiecare aspect inclus pe acest album menit să sfideze trecerea timpului, să vorbească prin sunet și cuvânt despre evoluția Dimmu Borgir și aducă totodată un omagiu istoriei black metal-ului norvegian.

La nivel muzical, "Eonian" este rezultatul unui efort susținut de explorare a unor direcții de expresie cu totul noi pentru trupă, reușind să reunească unele dintre mai întunecate pasaje de black metal din cariera formației (ex: "Lightbringer"), cu segmente ce împing la cote maxime complexitatea și profunzimea genului simfonic (ca în "Interdimensional Summit") sau să exploreze subgenuri neașteptate pentru Dimmu Borgir, cum e cazul "Council of Wolves And Snakes", piesă cu încărcătură folclorică.

Linia lirică a melodiilor de pe noul album este fidelă unui concept filozofic ce tratează subiecte profunde precum "iluzia timpului" și "codurile luciferice". Spre exemplu, așa cum explică Silenoz, "dacă putem să ieșim din paradigma de gândire cu care am fost obișnuiți de societate și dacă putem să nu ne gândim la «timp» ca la constructul ideatic prin care am fost educați să-l interpretăm, atunci ne dăm seama că timpul este o iluzie,, în esență. Există doar un permanent «aici și acum»", așa cum și titlul albumul dorește să sugereze. În călătoria noastră între lumi văzute și nevăzute, percepția timpului încetează să mai existe, nu mai are niciun rol. Energia noastră este singura forță și busolă care ne arată direcția, după ce reușim să trecem dincolo de vălul lucrurilor aparente, dincolo de iluzie."

Albumul ascunde multe alte teme de reflecție ce așteaptă să fie descoperite de ascultători, materialele discografice semnate de Dimmu Borgir fiind mereu deschise interpretărilor și având întotdeauna un rol similar cu cel al camerei obscure (fotografie) - o cameră întunecată în care intri pentru a descoperi, prin ascultare și prelucrare în propria minte, semnificațiile versurilor și ale pasajelor muzicale, întocmai cum, în trecut, pelicula fotografică dezvăluia privirii lucrurile surprinse de aparat, în urma scufundării filmului în substanțele de developare.

Show-ul oferit la Rockstadt Extreme Fest 2019 promite să fie și el diferit, inclusiv la nivel de imagine, fiind gândit să se plieze pe conceptul "Eonian", așa cum au făcut și în trecut pentru concertele dedicate promovării "Abrahadabr".

Înființată în 1993, la Oslo, de Stian "Shagrath" Thoresen, Sven "Silenoz" Kopperud și Kenneth "Tjodalv" Åkesson, trupa s-a făcut rapid remarcată prin îmbinarea curajoasă a sound-ului dur al black metal-ului tradițional cu complexitatea și subtilitățile genului simfonic. Curând după apariție, abordările îndrăznețe și dorința continuă de urmare a unor căi încă neexplorate muzical au făcut ca numele Dimmu Borgir să devină sinonim cu pionieratul în zona black metal și să fie recunoscut drept numele unuia dintre cele mai prolifice grupuri ale acestui gen. De altfel, de-a lungul carierei sale, formația a reușit să aducă la suprafață materiale ce au devenit adevărate puncte de referință în discografia internațională, precum: "Enthrone Darkness Triumphant" (1997), "Spiritual Black Dimensions" (1999) or "Death Cult Armageddon" (2003).

Așa cum și numele trupei o spune, muzica Dimmu Borgir reprezintă o poartă către alte lumi, "Dimmu Borgir" provenind de la o formațiune vulcanică onomină din Islanda ("Dimmuborgir"), considerată a fi poarta spre Iad, conform legendelor locale.

Ultima zi a actualului presale este 20 ianuarie 2019. Puteti achizitiona abonamente aici https://www.iabilet.ro/bilete-rockstadt-extreme-fest-2019-35523/


Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, Dimmu Borgir (Norvegia), vor canta alaturi de Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elvetia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elvetia), Ektomorf (Ungaria) si de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume consacrate in industria muzicala internationala vor fi anuntate in curand.

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si pe iabilet.ro.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019: http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top