Noutăți și comunicate

DHG/Dødheimsgard (NOR) este al doilea headliner SoundArt Festival 2024

25 ianuarie 2024
DHG/Dødheimsgard (NOR) este al doilea headliner SoundArt Festival 2024
Vizionarii DHG /Dødheimsgard din Norvegia confirma prezenta ca al doilea headliner de la SoundArt Festival 2024 la cea mai diversa editie de pana acum, pe 26 si pe 27 Aprilie 2024 in Quantic Club din Bucuresti. Pana acum au mai fost anuntate trupele Hexvessel (FIN), Earthship (GER), Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO)si Krishna (Malta).

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro:
  • Oferta abonament presale la 180 de lei + taxa la vedere
  • Abonament la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 200 de lei

DHG /Dødheimsgard (Norvegia) – avantgarde, industrial, black metal

Adevaratul varf de lance al avantgardismului norvegian vine pentru un show exclusiv in cadrul SoundArt Festival 2024. Trupa va concerta pentru prima data in Bucuresti, in timp ce isi promoveaza noul album. Lansat in 2023, “Black Medium Current” surclaseaza calea trasata de mult laudatul “A Umbra Omega” din 2015 si confirma ca DHG inca se poate reinventa cu fiecare album nou.

Asculta “It Does Not Follow” de pe cel mai recent album: https://youtu.be/wLaE3RtHeFM?si=DNdDqvr2mFB4LfFR
Dødheimsgard a fost infiintat in 1994 de catre Vicotnik & Aldrahn. Incarnarea timpurie a trupei se inscrie stylistic in raw black metal cu momente melodice, iar pe albumul lor de debut il gasim si pe Fenriz din Darkthrone la bass, inainte ca "otravurile unei combinatii mai avangardiste si schizofrenice" sa inceapa sa se manifeste in sunetul trupei.

Din 1999 si pana in prezent, trupa a depasit granitele black metalului clasic norvegian si a dovedit cu o serie de 4 albume ca sunt una dintre cele mai creative si revolutionare forte din aria metalului extrem. Daca “666 International” este un album unde stilul industrial iese in fata, “Supervillian Outcast” din 2007 marcheaza unul dintre cele mai importante momente pentru metalul extrem, cat si pentru metalul experimental al deceniului.

Materialul prezinta un amestec de genuri imbinate perfect, care arunca ascultatorul intr-o calatorie intunecata, intortocheata si psihedelica cu un sound atat tehnic, cat si modern. In locul lui Aldrahn, Mat “Kvohst” McNerney devin vocalistul principal al albumului, inainte sa fondeze Hexvessel, celalalt headliner SoundArt Festival 2024.

“A Umbra Omega” se lanseaza in 2015 si prezinta un Dødheimsgard care nu se satura sa impinga limitele stilistice. Aldrahn revine pe acest album care contine monumentala compozitie “Aphelion Void”, o piesa ce poate fi considerata un “Echoes” modern.

In 2024, trupa revine cu “Black Medium Current”, album care ajunge in majoritatea top 10-urilor publicatiilor de metal internationale.

Hexvessel (Finlanda) – forest folk, psychedelic, experimental

Hexvessel este o trupa fondata de vocalistul/compozitorul britanic, Mat Kvohst McNerney odata cu relocarea sa in Finlanda, in 2009. Stilul trupei este descris ca forest folk, desi inglobeaza o sumedenie de stiluri, de la folk, americana, psihedelic, experimental sau chiar influente black metal, pe cel mai recent material. Primul album, lansat de Svart Records in 2011, a fost mentionat in presa britanica ca fiind marcant pentru stilul de occult rock care scotea capul la suprafata in acea perioada.

No Holier Temple, al doilea album, a ridicat trupa pe noi culmi, aceasta fiind nominalizat la doua categorii la Emma Gala (echivalentul Grammy din Finlanda). Albumul a castigat doua premii Femma. Albumul a ajuns pe locul 20 in topurile finlandeze si a fost prezentat in multe topuri de final de an in 2012.

De-a lungul anilor trupa a sustinut o activitate live impresionanta cu show-uri la Ilosaari Festival si Provinssi Festival in Finlanda, Desertfest in UK, turnee europene in Germania, Polonia, Danemarca, Suedia, dar si cu repetate participari la Roadburn Festival in Olanda.

“Polar Veil”, noul album Hexvessel, a fost lansat in Septembrie 2023.
https://hexvessel.bandcamp.com/album/polar-veil https://youtu.be/6FADxCNJTjI?si=Ft825SxEyErlrLIA
Earth Ship (Germania) – doom metal, sludge, stoner rock

Inca de la infiintarea trupei in 2010, EARTH SHIP din Berlin si-a construit o reputatie solida in domeniul scenei underground de stoner / doom / sludge ca una dintre cele mai necrutatoare si zgomotoase trupe live. Cu un amestec grozav de riff-uri sludgy, lead-uri bluesy, voci virulente si o doza masiva de groove, vocalistul Jan Oberg, alaturi de sotia sa Sabine (bass) si Sebastian Grimberg (tobe) au dus EARTH SHIP pe nenumarate scene precum Desertfest, Stoned From The Underground, Pelagic Fest dar si in turneu alaturi de Red Fang, Torche, Crowbar si Voivod.

Si in studio, trupa a avut o activitate prolifica: au lansat un total de 5 albume si doua EPuri.
https://earthship.bandcamp.com/album/resonant-sun https://youtu.be/SW5ygtbPDaQ?si=wrddg_YaKdHNc0oH

Pana acum au mai confirmat prezenta si:
Gunshee (Romania) - instrumental progressive rock trio
https://gunshee.bandcamp.com/album/friends-through-here

Doomsday Astronaut (Romania) - instrumental progressive metal
https://doomsdayastronaut.bandcamp.com/album/djent-djinn

Krishna (Malta) - post-metal/rock, stoner rock, doom metal
https://krishna-band-malta.bandcamp.com/album/headless

Ultimul calup de trupe va fi anuntat in perioada urmatoare.

Despre SoundArt Festival

Ajuns la a 5-a editie, SoundArt este o proiectie curajoasa intr-un mediu social in care evenimentele axate pe o anumita nisa muzicala necesita munca masiva pentru a fi construite si comunicate publicului.
SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care canta dupa o anume reteta muzicala de succes. Te surprinde cu elemente personale, se reinventeaza in timp, e in cautare continua si nu se refera doar la muzica, ci inclusiv la alte tipuri de arta.
Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor si artistilor la nivel local, intr-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, nume ce poarta publicul prin calatorii muzicale de calitate, aducand pe scena sa formatii alese cu sufletul.

Pagina eveniment pe facebook - https://www.facebook.com/events/1737923913391024/

SoundArt Festival FB page - https://www.facebook.com/soundartfestival/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Let's Rock recomandă