Noutăți și comunicate

Devin Townsend a lansat albumul EMPATH și un videoclip nou

29 martie 2019
Devin Townsend a lansat albumul EMPATH și un videoclip nou
Artistul canadian Devin Townsend lansează astăzi noul său album "EMPATH" și, în același timp, lansează un videoclip epic pentru piesa "Spirits Will Collide". Vizionați videoclipul aici:
https://www.youtube.com/watch?v=AdHJurX0yVA

Declarația lui Devin

"Iată videoclipul pentru melodia mea influențată de Enya, melodia 'comercială'. Îmi place acest tip de muzică mid-tempo, mare, romantică și heavy. Mi-ar plăcea să fac un album complet în acest stil la un moment dat, însă această piesă este singura de acest fel pe albumul Empath.

'Spirits Will Collide' ca și melodie este destul de standard pentru mine dacă ați urmat ceea ce am făcut în ultimii ani. În cele din urmă este o declarație "anti-suicid" și este menită să fie melodică și directă. Un videoclip plin cu gorile CGI care cântă la bass și elefanții cântând la butoaie în fața a unui miliard de oameni este atât de ridicol de prost încât sunt surprins că mă face să mă simt atât de fericit, dar tema cântecului este, în esență, despre încercarea de a convinge copii sau adolescenții să reziste atunci când simt depresia sau gânduri de sinucidere. Povestea videoclipului este a unui copil care are o fantezie despre a cânta la un concert masiv, cu mii de oameni ca un cor, cu animale, etc. .. doar gândul la cel mai mare concert pe care și-l poate imagina, puterea sunetului și intenția unor grămezi de oameni care cântă împreună, este de așa natură încât sunetul este în stare să îndepărteze întunericul.

Este, desigur, un pic ridicol, dar cred că într-un fel simt că frumusețea este mult mai greu de exprimat în liniște în această zile și timpuri, așa că videoclipul înseamnă să o spui mai tare decât ORICE. Fără un buget de milioane de dolari, era greu de făcut. Cu toate acestea, Kudos pentru echipa iCode și sute de mulțumiri tuturor pentru felul în care au reușit să realizeze acest lucru într-un buget limitat, cred că transmite mai departe ce trebuie.

Singurul lucru pe care l-aș spune e că dacă aș fi fost un copil care și-ar fi imaginat că va cânta la cel mai mare concert al universului, aș fi adăugat un cap întreg de păr acolo, să fie destul =)"


Disponibilitate album 'Empath'

"EMPATH" este disponibil într-o ediție limitată ca un Digipak cu 2 CD-uri în O-Card (inclusiv un întreg disc cu material bonus), CD-ul Standard Jewelcase, Gatefold 180G 2LP Vinyl + CD + LP-broșură & ca album digital. Puteți comanda albumul de aici:
https://devin-townsend.lnk.to/Empath


Videoclipuri piese de pe album

Urmăriți videoclipul piesei "Genesis" lansată anterior, care a ajuns la aproape o jumătate de milion de vizualizări în doar 2 săptămâni, aici:
https://www.youtube.com/watch?v=1n7uvokARQ4
Vizionați videoclipul pentru 'Evermore' aici:
https://www.youtube.com/watch?v=-zIxPUPWVq8

Reacții în presă despre 'Empath'

"Empath" primește reacții incredibile în presă, găsiți câteva exemple de mai jos:
"Strap yourselves in and say hello to one of your albums of the year, folks." - Prog Magazine
"Devin Townsend has created with ‘Empath’ a work that is unconventional, far from mainstream, and a work of genius." - Metal Wani
"Uncompromising, revolutionary maybe but without question Devin Townsend as you’ve never heard him before." - Louder Than War
"’Empath’ showcases the multi-coloured weapons on Hevy Devy’s arsenal" - Planet Rock
"an endless all-you-can-eat buffet of musical style served up with immaculate precision" - Daily Sport


Detalii turneu 'EMPATH Europe - Volume 1'

Turneul "EMPATH Europe - Volume 1" începe în noiembrie și lista completă a datelor poate fi găsită mai jos. Colegii de label - HAKEN - se vor alătura lui Devin ca invitat special.
  • 15 noiembrie - Salle Pleyel, Paris, Franța
  • 16 noiembrie - Trix, Anvers, Belgia
  • 17 noiembrie - 013, Tilburg, Olanda
  • 18 noiembrie - Grunspan, Hamburg, Germania
  • 20 noiembrie - Logomo, Turku, Finlanda *
  • 21 noiembrie - Cirkus, Helsinki, Finlanda *
  • 23 noiembrie - Münchenbryggeriet, Stockholm, Suedia
  • 24 noiembrie - Sentrum Scene, Oslo, Norvegia
  • 25 noiembrie - Amager Bio, Copenhaga, Danemarca
  • 27 noiembrie - Astra, Berlin, Germania
  • 28 noiembrie - Roxy, Praga, Republica Cehă
  • 29 noiembrie - A2, Wroclaw, Polonia
  • 30 noiembrie - Barba Negra, Budapesta, Ungaria
  • 2 decembrie - Simm City, Viena, Austria
  • 3 decembrie - X Tra, Zurich, Elveția
  • 5 decembrie - Great Hall, Cardiff, Marea Britanie
  • 6 decembrie - Academy, Dublin, Irlanda
  • 7 decembrie - Limelight, Belfast, Marea Britanie
  • 9 decembrie - SWG3 Galvanisers, Glasgow, Regatul Unit
  • 10 decembrie - Albert Hall, Manchester, Regatul Unit
  • 12 decembrie - Roundhouse, Londra, Marea Britanie
  • 13 decembrie - Rock City, Nottingham, Marea Britanie
* Fără Haken

Biletele sunt disponibile aici: https://www.hevydevy.com/tourdates/


Detalii despre albumul 'Empath'

Înaintea lansării albumului, Devin își îndrumă fanii in tainele concepției albumului Empath, venind cu o serie de episoade documentare înregistrate ca și conversații telefonice, în timpul înregistrării albumelor. Urmăriți primul episod al seriei respective aici:
https://www.youtube.com/watch?v=y4sJ8odko2Y
În ultimii ani, succesul lui Devin a început să se transforme în puterea de a-și controla propriul destin creativ. Succesele recente cu DVD-ul de la Royal Albert Hall, sau albumul din 2012 - Retinal Circus, sau DVD-ul de anul trecut 'Ocean Machine' cu Orchestra și Corul Operei de Stat din Plovdiv, l-au pus într-o poziție în care, prin noul album "EMPATH", va putea ca în sfârșit să devină o forță muzicală în afara oricărei clasificări specifice unui gen muzical.

Pe acest album, Devin a decis să vadă ce s-ar întampla dacă toate stilurile care-i alcătuiesc interesele actuale vor fi în cele din urmă reprezentate într-un singur loc. Pentru a scăpa în sfârșit de frica de anticipare, și de a face ceea ce a trebuit să facă în mod creativ, EMPATH, precum numele o spune, este despre a permite publicului să simtă o varietate de emoții muzicale. Dinamica muzicală reprezentată pe acest album este largă, provocatoare și imensă. Pentru a aborda acest tip de lucru cu o lungă istorie a ceea ce face muzica heavy "heavy", permite acest lucru să se facă cu un tip de putere rareori auzit.

Împreună cu Devin pe acest album sunt absolvenții lui Frank Zappa, Mike Keneally ca regizor muzical, precum și Morgan Ågren (Mats And Morgan, Frank Zappa, Fredrik Thordendal), Anup Sastry (Monuments, Periphery), Samus Paulicelli (Decrepit Birth, Abigail Williams) Nathan Navarro, Elliot Desagnes, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dhale și Corul de Femei Elektra.

O declarație îndrăzneață, cu valori masive de producție și muzicalitate dinamică, fără compromisuri din punct de vedere muzical. Aceasta este o declarație nu numai despre urmărirea libertății creative într-o scenă conservatoare, ci și o încercare de a arăta că muzica heavy este cu adevărat un instrument muzical valabil.

Lista completă a discului:
  1. Castaway
  2. Genesis
  3. Spirits Will Collide
  4. Evermore
  5. Sprite
  6. Hear Me
  7. Why?
  8. Borderlands
  9. Requiem
  10. Singularity
  11. Part 1 - Adrift
  12. Part 2 - I Am I
  13. Part 3 - There Be Monsters
  14. Part 4 - Curious Gods
  15. Part 5 - Silicon Scientists
  16. Part 6 - Here Comes The Sun

Link-uri utile

DEVIN TOWNSEND online:
http://www.hevydevy.com
http://www.facebook.com/dvntownsend
http://www.omerch.com
https://twitter.com/dvntownsend
https://www.instagram.com/dvntownsend/
https://www.youtube.com/user/poopynuggeteer/featured

INSIDEOUTMUSIC online:
www.insideoutmusic.com
www.youtube.com/InsideOutMusicTV
www.facebook.com/InsideOutMusic
www.twitter.com/insideouteu


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top