Noutăți și comunicate

Detaliile si programul Festivalului International Rock in Parc la Arenele Romane

13 - 14 iunie 2013
Detaliile si programul Festivalului International Rock in Parc la Arenele Romane
Intre 13-14 iunie 2013, la Arenele Romane din Parcul Carol (București) va avea loc o veritabilă celebrare a valorilor muzicii rock. Legendele classic rockului, The Animals și The Troggs, vor urca pe scenă în uralele spectatorilor în cadrul singurului eveniment de calibru cu intrare liberă din România.

Timpul rămas până la Festivalul Internațional Rock în Parc se scurge din ce în ce mai mult.

Pe lângă cei doi coloși ai muzici rock, vor mai concerta alte 15 trupe autohtone care și-au câștigat dreptul de a participa în cadrul festivalului în urma unei selecții atente a publicului și a juriului din cele 3 etape de calificare desfășurate în lunile noiembrie, martie și aprilie.

Mai mult decât atât, invitați speciali vor fi membrii trupei Riff care vor încânta pe cei prezenți cu piese nemuritoare precum "În loc de bun rămas", "Cercul vieții" sau "Ochii tăi".

Publicul va avea șansa de a asculta live o gamă variată a ceea ce înseamnă muzica rock. Vom avea parte de o expunere a unor subgenuri diversificate, toate adăpostite de umbrelăacomplexității și varietății genului rock: de la heavy metal la blues rock, de la progressive la punk-rock, de la electro-rock la alternative.

Programul evenimentului a fost organizat în funcție de tipologii muzicale, astfel că începând cu ora 15:00 vor urca pe scenă formații care abordează un gen apropiat de  heavy metal, urmând ca agresivitatea stilului să se diminueze treptat, iar la ceas de seară se vor auzi ritmuri de pop-rock și classic rock.



Astfel, programul zilei de 13 iunie 2013 va arăta astfel:
- 15:00 - Masked Toys
- 15:50 - Vespera
- 16:40 - Rock4ce
- 17:25 - Reborn
- 18:15 - Red Cat Bone
- 19:10 - Plastik Charm
- 20:05 - Stema
- 21:00 - Tudor Turcu feat. The Colours
Headliner:
- 22:00 - The Troggs



Programul zilei de 14 iunie 2013 este următorul:
- 14:00 - DinUmbră
- 14:45 - 9, 7 Richter
- 15:40 - Loungerie II
16:40 - Divizion of Joy
- 17:40 - Just Another Lie
- 18:40 - Burning Table
- 19:35 - Clar de lună
- 20:30 - George Sărluceanu
Special guest:
- 21:30 - Riff
Headliner:
- 22:30 - The Animals



Fondată în Marea Britanie, The Troggs reprezintă una dintre cele mai influente trupe ale genurilor rock și punk. Sunt autorii unor hit-uri precum: "Wild Thing", "With a Girl Like You" "Love is All Around". Artiști precum Iggy Pop și The Ramones îi menționează drept inspirație pentru muzica lor, iar Jimi Hendrix a realizat un cover după piesa "Wild Thing" numind-o "imn național".

The Animals fac parte din fenomenul cunoscut în America sub numele de "British Invasion", o perioadă fructuoasă pentru muzică, în care s-au remarcat The Beatles, The Who și The Rolling Stone si sunt autorii unor piese arhicunoscute precum "House of the Rising Sun" sau "Don't Let Me Be Misunderstood".

Riff ocupă locul doi în clasamentul celor mai longevive formații românești, după Phoenix. Trupa promovează genul hard rock cu influențe de blues, iar consecvența sa a fost apreciată nu numai prin aplauzele publicului, ci și prin premii dobândite de-a lungul carierei. Riff a reprezentat România în deschiderea concertelor unor mari nume ale muzicii internaționale precum Chris Norman sau Ten Years After.



Festivalul Rock în Parc este un eveniment prezentat de Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" și Primăria sectorului 4, organizat de Phoenix Entertainment și Sfinx Experience și susținut de Ciuc Live Music.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top