Noutăți și comunicate

Destroyer 666, Violentor, Turbocharged si Slaughtbbath la Old Grave Fest 2015

9 octombrie 2015
Destroyer 666, Violentor, Turbocharged si Slaughtbbath la Old Grave Fest 2015
Legendarii blackthrasheri australieni DESTRÖYER 666 se alatura Old Grave Fest IV, intr-una din putinele aparitii ale trupei pe scenele europene in 2015. Thrasherii turbati din Italia VIOLENTOR si infamul combo suedez punk/thrash/death TURBOCHARGED revin de asemenea la Bucuresti, in timp ce blackerii chilieni SLAUGHTBBATH apar pentru prima oara intr-un concert in Romania.

Fondati la inceputul anilor '90, DESTRÖYER 666 sunt probabil cel mai bun export metal al Australiei. Cariera lor se intinde pe mai bine de doua decade, cele 4 albume, 3 single-uri si 3 EPuri lansate in acest interval facandu-i sa devina unul din cele mai importante grupuri de metal extrem din lume. Ce ii face insa pe DESTRÖYER 666 unici si diferiti de colegii lor din scena black/thrash este versatilitatea abordarii lor. Amestecul intotdeauna solid de thrash teutonic furios si black nordic rece este ades condimentat cu riffuri speed/heavy metal, cu leaduri melodice sau cu atmosfera incarcata de doom, dupa caz. Si toate aceste elemente diverse sunt integrate fara efort intr-o opera unitara, dand nastere unor albume monumentale precum as "Cold steel... for an iron age (2002)" sau "Phoenix Rising (2000)". Partile  de chitara pentru care trupa e renumita  pot fi alambicate sau directe, energice sau melancolice, in cadrul aceluiasi album sau chiar al aceleiasi piese, dar au intotdeauna o eleganta care tine treaza atentia ascultatorului. Dupa cum o face si vocea lui K.K. Warslut, probabil unul din cei mai subapreciati vocali din metalul extrem, si sigur una din cele mai intense prezente pe scena, dupa cum toata lumea din public va avea sansa sa descopere la OGF 2015. 

VIOLENTOR, considerati de multi revelatia primei noastre editii, revin cu abordarea lor exploziva a thrashului, amestecat cu elemente de punk si heavy. Cu doua albume excelente la activ si cu un al treilea in pregatire,   VIOLENTOR devine, incet dar sigur, o forta demna de luat in considerare a undergroundului european.

Alaturi de italieni, o alta veche cunostinta, pe care cei care i-au vazut in B52 la inceputul lui 2014 se vor bucura sa-i reintalneasca, sunt TURBOCHARGED. Condusi de Mister Ronnie Ripper, celebru si pentru activitatea sa anterioara din Vomitory si Gehennah, suedezii blasfemici promit sa incendieze scena cu amestecul lor inflamabil de crust, death si thrash metal. 

Ca intotdeauna, avem nevoie si de putina forta bruta sud-americana si, de data aceasta, este randul Republicii Chile sa ne trimita niste demoni: SLAUGHTBBATH, o trupa care, in peste 10 ani de activitate, a devenit experta in abordarea salbatica a black metalului caracteristica grupurilor din America Latina.

In acest moment, lineup-ul arata in felul urmator: Deströyer 666 (Australia), Dead Congregation (Grecia), Obliteration (Norvegia), Nekromantheon (Norvegia), Violentor (Italia), Turbocharged (Suedia), Pyre (Rusia) si Slaughtbbath (Chile). Alte trupe vor fi anuntate in curand!

OLD GRAVE FEST  (Romanian Thrash Metal Fest IV) se va desfasura in Club Fabrica (Bucuresti) pe data de 9 si 10 Octombrie 2015. Un numar limitat de 100 de abonamente s-a pus in vanzare la pretul promotional de 90 lei, acestea sunt deja disponibile online pe http://www.rtmc.ro/tickets/ si pe http://www.iabilet.ro. Ele vor putea fi de asemenea cumparate in format fizic in magazinele UMAN, MUZICA si Perfect Tour, in Private Hell bar (Bucuresti, str. Soarelui nr. 5), in Perdido Station (Craiova, str. Petre Carp nr.  27) sau prin Titus Constantinescu (Bucuresti), incepand cu data de 23.02.2015.

Old Grave Fest 2015 editia a 4a, organizat de Romanian Thrash Metal Club, este singurul festival de metal din Romania creat de o asociatie a fanilor, pentru fani.

Destroyer 666

https://www.facebook.com/destroyer666page

https://www.youtube.com/watch?v=3lD0tABndlg

 

Violentor

https://www.facebook.com/VIOLENTOR666

https://www.youtube.com/watch?v=fCDhhmbzKlY

 

Turbocharged

https://www.facebook.com/turbochargedswe

https://www.youtube.com/watch?v=78-JdzoOlOU

Slaughtbbath

https://www.facebook.com/Slaughtbbath

https://www.youtube.com/watch?v=MDIXhcjFChYEvenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top