Noutăți și comunicate

Debutul MoonDay in Club Puzzle va fi desenat muzical de proiectul world music Cobzality

23 septembrie 2013
Debutul MoonDay in Club Puzzle va fi desenat muzical de proiectul world music Cobzality
Incepand din 23 septembrie 2013, in fiecare seara de luni, de la ora 21:00, clubul Puzzle din Piata Victoriei va gazdui concerte de jazz, blues si proiecte speciale! Debutul MoonDay va fi desenat muzical de proiectul world music Cobzality.

Adresa Puzzle Cafe Bistro & Live Events : Piata Victoriei, Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 6, parter, Bucuresti.
Rezervari si infoformatii: la telefon 0772160031
http://liveinpuzzle.ro
http://facebook.com/liveinpuzzle



Folclorul romanesc autentic, datinile si traditiile sunt motorul principal al acestui proiect. La acestea se alatura o vasta gama de instrumente de percutie, trompeta, caval, nai si sunete de sintetizator. Vocile si liniile melodice sunt inregistrari vechi unele dintre ele depasind jumatate de secol. Acest lucru este foarte important pentru ca se apropie foarte mult de esenta folclorului romanesc.

Numele Cobzality nu a fost ales la intamplare. La unison, istoricii muzicali si etnologii au cazut de acord ca daca un instrument traditional ar putea capata rangul de brand de tara, cobza ar fi primul care poate aspira la acest statut. Provenita din milenara lira traca, cobza face parte din cultura noastra nationala, din identitatea muzicala a poporului roman.

Cobzality incearca sa aduca o bucata din sufletul si spiritul romanesc, asa cum il percep semnatarii proiectului. "Ca sa stii incotro te indrepti, trebuie sa afli de unde vii. Romania nu inseamna doar azi. Prea prinsi sa traim in actualitate, uitam cine suntem, uitam lucruri valoroase, ne contrazicem personalitatea si ne infirmam identitatea."- declara semnatarii proiectului, care cred ca au gasit o cale de a aduce in prezent vestigiile valoroase ale culturii romanesti.

Cu alte cuvinte, Cobzality este un proiect cu suflet romanesc, in care se imbina muzica traditionala veche cu sonoritati moderne. Este un proiect care scoate la iveala nestemate ale culturii nationale, pentru a le pune apoi in valoare pe un fond muzical modern.

Sursa : Luna PR


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top