Noutăți și comunicate

Dark Bombastic Evening editia a 3-a

19 - 20 august 2011
Dark Bombastic Evening editia a 3-a
Dark Bombastic Evening este un concept nou pentru Romania, gandit sa fie prezentat prietenilor Serilor Speciale pentru prima data in 2008, insa lansarea propriu-zisa a fost facuta doar in decembrie 2009. Atunci au venit in clubul bucurestean The Silver Church sute bune de persoane din peste 25 de tari sa vada pe scena sapte trupe din scena Neofolk/Martial/Dark- Pop. Toti participantii au avut posibilitatea de a vorbi liber cu muzicienii, de a asculta si dansa pe muzica oferita de DJ olandezi, de a petrece o noapte frumoasa impreuna cu prieteni vechi si noi. A fost un eveniment rasunator, ce a creat multa bucurie celor prezenti dar si regrete celor ce nu au participat. A candidat la "Cel mai tare eveniment bucurestean din 2009", alaturi de alte festivaluri mari si iesit pe locul III.

Un an mai tarziu, tot in decembrie, a avut loc editia a 2-a, de data aceasta in clubul bucurestean Kulturhaus. Structurat pe durata a doua zile, evenimentul a reunit pe scena 8 trupe diferite, ce au imbinat inedit Neofolk cu Ambient, Neoclassical, Ethereal sau Theatrical Dark Cabaret. A fost o abordare mai putin conventionala atat ca stiluri muzicale cat si ca mod de exprimare. Si aici au fost cateva sute de persoane care au plecat convinse ca au vazut lucruri nemaiintalnite pana atunci (cronica si galeria foto eveniment).

DonisArt continua sa exploreze aceasta abordare muzicala nonconformista si doreste sa faca din DBE un Festival Underground de Traditie, adresat celor ce cu adevarat sunt deschisi la provocari noi.

Astfel, DBE 3 va si cea mai complexa editie de pana acum:
-un eveniment outdoor, ce va fi sustinut intr-o luna destinata vacantelor si concediilor;
-o locatie spectaculoasa, intre zidurile unei vechi cetati;
-in orasul Alba Iulia, o localitate in care s-a scris istoria moderna a Romaniei;
-intr-o zona centrala a Transilvaniei, care permite usor si convenabil accesul dinspre/spre alte orase din imprejurimi: Sibiu, Cluj-Napoca, Targu Mures, Deva; dar si vizitarea celor mai interesante obiective turistice din aceasta zona a Romaniei;
-10-12 trupe europene respectate in Underground si apreciate de intreaga presa de nisa;
-oportunitatea de a petrece un weekend special in natura, departe de cotidian si intr-o companie selecta de prieteni;
-alte activitati culturale prezentate in incinta locatiei.

Aura Avantgardisto-Experimentala va domina cele doua zile ale evenimentului, trupele invitate avand radacini complet diferite muzical... insa arta nu are limite iar organizatorul DonisArt inclina sa creada ca participantii DBE doresc sa vada si altceva in Romania, nu doar un simplu festival Neofolk, sau un clasic festival Metal... va fi prima incercare de a reuni in acelasi eveniment, in zile consecutive, genuri neconventionale!

Seara de 19 august 2011 va fi dedicata stilurilor multiple din plaja Metal Avantgardista si exclusivista iar seara de 20 august 2011 va imbratisa inteligent dimensiunea Experimentala, adunand sub acelasi acoperis reprezentanti Neofolk, Theatralic, Wave, Ethereal...

In urmatoarele saptamani vor fi anuntate toate trupele participante, muzicieni care vin pentru prima data in Romania sau care au mai fost si s-au simtit extraordinar aici!

Probabil se stie, DonisArt sustine si promoveaza trupele de calitate, ce respecta si apreciaza spiritul Underground, de aceea nu vor exista, nici de data aceasta, trupe de deschidere sau headlineri, asteptarile organizatorului fiind ca fanii sa urmareasca toate recitalurile din fiecare seara.

Dupa concertele propriu-zise DJ consacrati (in Underground, desigur) vor intretine discret dar activ publicul ce va dori sa petreaca pana dimineata intre zidurile acelei fortarete.

Sunt asteptati toti fanii DBE de pretutindeni care au participat si la precedentele editii, dar si noi prieteni, de data aceasta intr-o atmosfera relaxanta total, cu gazde ospitaliere care vor dori sa petreaca impreuna zile de poveste:. .. A story, A real Story!

www.darkbombasticevening.com
www.donisart.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă