Noutăți și comunicate

Dan Byron lansează 'Long Story Short' - un EP înregistrat acasă

19 noiembrie 2020
Dan Byron lansează 'Long Story Short' - un EP înregistrat acasă
Dan Byron, solistul trupei byron, a lansat azi EP-ul "Long Story Short" - un mini-album cu 4 cântece înregistrate în timpul pandemiei. Primul extras pe single, "Home Sweet Home" este însoțit de un videoclip montat de Dan, un colaj de imagini din toată lumea.

Cele 4 cântece de pe Long Story Short tratează subiecte ca relația de love-hate cu locul de baștină, rasismul, impermanența sau încălzirea globală; acestea au fost scrise de Dan pentru diverse proiecte în ultimii 10 ani, însă n-au ajuns până acum pe nici un material de studio. Dan a profitat de perioada recentă, petrecută în majoritate acasă, și le-a înregistrat în propriul dormitor. A rezultat un EP home-made, o re-vizitare a unor cântece compuse în perioade complet diferite, dar care luate împreună se potrivesc ca o mănușă contextului pe care îl traversăm astăzi și întrebărilor pe care ni le punem cu toții. Mastering-ul albumului a fost realizat de Dan Georgescu, colegul lui Dan din trupa byron, la UNDA Recording.

Înregistrările au acoperit mare parte din toamnă, făcându-mi lipsa concertelor mai suportabilă, ținându-mă în priză, dând zilelor un sens. Mi-am adus aminte de feeling-ul pe care ți-l dă casa în care locuiești, de intimitatea aia imposibil de reprodus în studio pe care o surprinsesem și pe "Privește cerul…", primul meu album solo.
- Dan Byron

EP-ul Long Story Short este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală - https://smarturl.it/danbyron

Doritorii îl pot de asemenea cumpăra de pe Bandcamp (download la calitate înaltă) - https://danbyron.bandcamp.com/album/long-story-short.

Primul extras pe single de pe EP, Home Sweet Home, este însoțit și de un videoclip montat de Dan - un colaj de imagini ale mai multor locuri din lume care pot însemna "acasă" pentru cineva.

Dan Byron - Home Sweet Home
https://youtu.be/-SbjEA6gl0s
Pentru concertul de lansare, Dan vă invită în propria sufragerie, la un concert online difuzat pe pagina sa de Facebook, sâmbătă, 21 noiembrie 2020, începând cu ora 20:30. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici: https://www.facebook.com/events/2779273089028532

Despre Dan Byron


Dan Byron are peste 20 de ani de activitate în muzica românească. Este liderul și vocalistul trupei byron pe care a înființat-o în 2006 și alături de care a lansat până acum 7 albume de studio și 3 DVD-uri live. Înainte de byron, Dan a mai activat în câteva formule și formații, cele mai notabile fiind Kumm și Urma. De-a lungul anilor a colaborat cu o mulțime de artiști, printre care Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Paula Seling, Luiza Zan sau Alexander Bălănescu.

Este pasionat de songwriting și a ținut workshop-uri dedicate acestui subiect în cadrul conferinței Mastering the Music Business- prima conferință din Romania dedicată industriei muzicale.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top