Noutăți și comunicate

Crucea Rosie sustine ranitii de la Clubul Colectiv

1 octombrie 2016
Crucea Rosie sustine ranitii de la Clubul Colectiv
Pe 30 octombrie 2015 lumea rock-ului din România a primit o lovitură grea. Una dintre cele mai promitătoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity, a pierdut patru din cei cinci membri în timpul concertului de lansare a celui de-al doilea material discografic, „Mantras of War”.

Alături de ei, fotografi de concerte, graficieni, ziariști, dintre care unii scriau despre muzica rock incă din anii 1990, sunetiști, prieteni și fani, nelipsiți de la concerte, care prin devotamentul lor au menținut vie pasiunea pentru acest gen muzical.

Toți acești oameni, fiecare în felul lui, au contribuit la menținerea unei scene a cărei activitate a fost prilej de mângâiere și bucurie pentru mulți dintre noi. În urma lor au rămas un ocean de tristețe și familii îndurerate, multe dintre ele lipsite de posibilități financiare. Și să nu-i uităm pe răniți. În afară de cei 64 de tineri, plecați mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alți răniți se zbat cu probleme fizice și psihice greu de depășit.

La un an de la tragedie (30 octombrie 2016), o parte din răniții din Colectiv împreună cu Asociația Promusic Events vor organiza un eveniment rock CARITABIL (strângere de fonduri), la Arenele Romane din București (capacitate 1500 persoane). Banii strânși vor fi direcționați (prin Crucea Rosie) către victimele care încă au nevoie de tratament.

Crucea Roșie România se alătură acestui demers important și continuă susținerea răniților implicați în tragedia de la Clubul Colectiv.

„Victimele tragicului eveniment petrecut în clubul bucureștean ”Colectiv” au în continuare nevoie de ajutor. De aproape un an, Crucea Roție Română este alături de cei aflați în suferință. Continuăm să acordăm tot sprijinul necesar celor care au nevoie de recuperare. Salutăm inițiativa Asociației Promusic Events, organizatorul concertului caritabil "#Colectiv - Nouă ne pasă!" și vă asigurăm că suma colectată cu această ocazie va fi folosită, la fel ca și celelalte fonduri, pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu care continuă să se confrunte cei afectați”, a precizat Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

„Dorim să mulțumim Crucii Roșii din România pentru deschiderea față de acest eveniment, cu atât mai mult cu cât această instituție a fost alături de răniții din tragedia de la Colectiv încă de la început. Sperăm ca lumea să înțeleagă că aceștia au în continuare nevoie de multă susținere, dar și de bani pentru operațiile și tratamentele necesare.” a menționat Nelu Brîndușan, Asociația Promusic Events.

În acest eveniment sunt incluse atât formații tinere precum Up To Eleven sau 9.7 Richter, ai căror membri au fost răniți la Colectiv, cât și artiști consacrați, printre care se numără Holograf, Vama, Antract și Nicu Covaci.

Alți participanți vor fi anunțați în scurt timp.

Intrarea se face pe bază de donație (60 lei sau 100 lei), în functie de posibilitățile fiecăruia.
Info: http://www.AmBilet.ro, rețeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și librăriile Cărturești și Humanitas) și http://www.iabilet.ro

Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/1137718369622370/Evenimente recomandate

Top