Noutăți și comunicate

Cradle of Filth, în premieră la Rockstadt Extreme Fest 2020

22 octombrie 2019
Cradle of Filth, în premieră la Rockstadt Extreme Fest 2020
Cradle of Filth, una din cele mai cunoscute și influente trupe metal britanice, va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie - 02 august 2020, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Un nume care nu mai are nevoie de prezentări, Cradle of Filth și-a lăsat puternic amprenta asupra scenei metal internaționale timp de aproape treizeci de ani. Apărută în Suffolk, Marea Britanie, în 1991, formația a pornit într-o continuă explorare muzicală, de la black metal-ul virulent care a marcat primele materiale către explorarea unor zone diferite pe care le-a îmbinat cu succes. Zone precum precum gotic sau simfonic metal, care au fost mixate cu influențe ale altor subgenuri aparținând familiei metal. La nivel liric și estetic, Cradle of Filth și-a obișnuit fanii cu teme puternic influențate de literatura gotică, de simbolistica desprinsă din mitologie sau din filmele de groază.

Febra creativă, concretizată în 12 albume (ultimul, "Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay", apărut în 2017) și unul programat să apară în 2020, le-a adus membrilor Cradle of Filth numeroase apariții în unele dintre cele mai respectate publicații de specialitate la nivel internațional, precum Kerrang! sau MTV, precum și ocazia de a urca pe scena a numeroase festivaluri internaționale, dedicate genurilor rock și nu numai - precum Ozzfest, Download Festival sau cunoscutul Sziget Festival.

Debutul, "The Principle of Evil Made Flesh" (1994), poartă o amprentă foarte diferită față de cea pentru care CoF va ajunge să fie cunoscut, dar, cu toate acestea, a fost inclus în "Top 10 albume metal ale ultimilor douăzeci de ani", realizat de Metal Hammer. Următoarele materiale care au văzut lumina zilei au adus trupa tot mai aproape de recunoașterea internațională, în ciuda dificultăților avute cu casele de discuri sau cu fluctuația componenței trupei, materiale precum "Dusk... and Her Embrace: The Original Sin" (1996) sau EP-ul "V Empire or Dark Faerytales in Phallustein" (1996), al cărei "Queen of Winter, Throned" a ajuns să fie inclusă în lista celor douăzeci de imnuri esențiale ale extreme metal-ului, clasament realizat de revista Kerrang! în 2006.

Încă de la începuturi, după cum mărturisesc membrii trupei, Cradle of Filth și-a asumat rolul de oracol al dark metal-ului, a cărui misiune este aceea de a explora ororile amorfe care mișună în umbra umanității, dezvăluind opulența și potențialul enorm deținut de păcatele capitale ale omenirii, de-a lungul secolelor de civilizație, îmbogățite de palidul romantism de care e capabil umanitatea și de nuanțe senzuale de grotesc.

Ultimul album, "Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay", este întruchiparea perioadei de renaștere creativă prin care membrii Cradle of Filth trec, perioadă care i-a adus către înălțimile furiei elegante, compozițiilor complexe și versurilor pline de mister cu care și-au captivat mereu audiența, toate acestea reunite, potrivit declarațiilor membrilor, în "cel mai mare efort de studio pe care l-au făcut până acum". Așa cum o spune și Dani Filth, vocalul trupei, "albumul reprezintă un pas înainte sub aspect creativ, ce capitalizează succesul abordării muzicale regăsite în "Hammer Of The Witches", dar care sondează cu și mai mult curaj virulența adâncimilor sonore, pentru a realiza ceva cu adevărat unic, dar loial încarnărilor noastre muzicale anterioare".

De la captivanta atmosferă melodramatică a primelor două piese "Exquisite Torments Await" și "Heartbreak And Seance", cel de-al 12-lea album Cradle of Filth a adus expansiunea manifesto-ului sonor al trupei de-a lungul a nouă anti-imnuri complexe. După cum Dani Filth mărturisește: "albumul este saturat, la nivel liric și melodic, de ororile gotice ale Epocii Victoriene, titlul reflectând din plin acest lucru. «Cryptoriana» face referire la pasiunea sau obsesia nebună față de supranatural întâlnită în acea epocă, față de morminte și pasiunea față de macabru. Completarea titlului, «The Seductiveness Of Decay», subliniază această atracție față de moarte și de procesul auto-anihilării." Iar următorul material promite să ducă încă și mai departe această sondare a întunecimilor și ororilor umanității.


Line-up REF 2020

În acest moment, la Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt confirmate următoarele trupe: Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), Despised Icon (CA), Mayhem(NO), Kampfar (NO), In The Woods... (NO), Dyscarnate (UK), Cattle Decapitation (SUA), In Mourning (SE), Infected Rain (MDA), Phil H. Anselmo & The Illegals (USA), Mephorash (SE), Cradle Of Filth (UK). Noi nume vor fi confirmate în curând.


Detalii bilete si abonamente la Rockstadt Extreme Fest 2020 (REF 2020)


Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.
Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:
  • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
  • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
  • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
  • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
  • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.
Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:
http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent


Evenimente recomandate

Top