Noutăți și comunicate

Concerte Zdob și Zdub alături de o orchestră simfonică la București, Iași și Cluj

16 octombrie 2018
Concerte Zdob și Zdub alături de o orchestră simfonică la București, Iași și Cluj

5 trupe de muzică alternativă acompaniate de orchestre simfonice unesc două stiluri muzicale diametral opuse sub același concept: ALTorchestra 100. Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus și The Mono Jacks vor concerta în această toamnă în circuit în 3 orașe, București, Iași și Cluj, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect.

Trupa Zdob și Zdub va deschide seria de concerte ALTorchestra 100 care marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Aceștia vor concerta pe:
- 16 octombrie 2018 la Grand Cinema & More - Sala Epika (Băneasa Shopping City) din București
- 17 octombrie 2018 la Casa de Cultură a Studenților din Iași
- 22 octombrie 2018 la Cinema Florin Piersic din Cluj.

Înființată în 1994 în Republica Moldova, formația Zdob și Zdub combină diferite stiluri muzicale și promovează folclorul autentic, susțînând concerte în peste 20 de țări europene. A obținut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, etc.

Zdob și Zdub - Moldovenii s-au născut (official video)

https://www.youtube.com/watch?v=oWZ_Q2PRfWI

"În cadrul proiectului ALTorchestra trupa Zdob și Zdub va prezenta un program din 2 părți: prima parte va conține piese lirice, melodioase ca Dunărea, Nistrul, Maria Blues, Doina Haiducului... Aceste compoziții se leagă armonios și organic cu instrumentele clasice. Iar în partea a doua publicul va putea asculta piesele dinamice din repertoriul nostru. Pentru o trupă ca Zdob și Zdub, care cântă doar cu instrumente electrice, experimentele muzicale cu orchestre de muzică clasică sunt mereu un motiv în plus pentru creație și o gură de aer proaspăt" declară Roman Iagupov, solistul și liderul trupei.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se vor putea elibera prin intermediul platformei www.iabilet.ro.

ALTorchestra 100 este un proiect finantat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Informații suplimentare vor fi în curând disponibile pe site-ul proiectului, www.altorchestra100.ro.Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă