Noutăți și comunicate

Concerte Vunk, Sistem si Holograf la Pro Istoria Fest

1 - 2 octombrie 2011
Concerte Vunk, Sistem si Holograf la Pro Istoria Fest
Sâmbătă, 1 octombrie 2011 și duminică, 2 octombrie 2011 sunteți invitați la Pro Istoria Fest în Cetatea Poenari, un festival ce își propune să pună muzica prezentului în slujba trecutului. Sistem și prietenii promit un weekend plin de evenimente speciale, concerte, show-uri de lumină, workshop-uri, cu scopul declarat de a aduce în atenția publicului acest obiectiv turistic de mare valoare istorică.

Pro Istoria Fest se va desfășura la poalele vestigiilor istorice ale cetății Poenari, cunoscută și sub numele de "cetatea lui Negru Vodă", aflata la 26 de km de Curtea de Argeș.

Zoli Toth, organizator Pro Istoria Fest:
Mă bucur că Pro Istoria Fest ajunge în acest weekend la Cetatea Poenari, după ce, în septembrie,  am inaugurat la Cetatea Domnească de la Târgoviște seria acestor manifestari de promovare a cetăților medievale românești.  Avem o istorie frumoasă, avem vestigii istorice valoroase, dar prea putin cunoscute de publicul larg și mai ales de generațiile tinere. Prin conceptul Pro Istoria Fest invităm publicul să rememoreze vremuri glorioase, de mult apuse, dar să se și bucure de valorile prezentului, aducând în spații istorice consacrate artiști și muzicieni de ținută.

Festivalul va debuta sâmbătă, 1 octombrie, la orele 10:00, cu un program de inspirație medievală, care va cuprinde parade ale luptătorilor medievali, demonstrații de lupte, concursuri de tras cu arcul, parade de domnițe si demonstrații de dans medieval. Pentru copii, dar nu doar pentru ei, vor fi organizate ateliere de păpusi, dar și spectacole de teatru de păpuși.
Pe scenă vor urca de la orele 16:00 nume binecunoscute ale folclorului autohton: Petrică Matu Stoian și Sanda Argint.

2-ConcerteVunkSistemsiHolog_64805.jpg
Prima zi se va încheia cu concertele susținute de trupele Vunk, Sistem și Holograf, urmate de un adevărat show de muzică și lumină, ce va culmina cu un show de lasere proiectate pe ruinele cetății.

Duminică, 2 octombrie, vor continua paradele de luptători medievali, dar vor fi organizate și workshop-uri de bijuterie, expoziții de arme și armuri, dar și concursuri de alergare în saci și de tras cu frânghia. Un concert de muzică medievală va întregi această prima parte a zilei.
După-amiaza, de la orele 15:00, vor urca pe scenă Nina Predescu și Silvana Riciu, cu recitaluri de muzică populară, urmând ca spre seară publicul să se bucure de nume binecunoscute ca Xonia sau DeepCentral.

3-ConcerteVunkSistemsiHolog_1590.jpg
Capul de afiș al festivalului, Sistem, va încheia cele două zile Pro Istoria Fest cu un program cu totul inedit, alături de trupa Crispus, care îmbină acrobația cu jocul cu focul, într-un spectacol cu efecte vizuale unice.

Pro Istoria Fest își propune să promoveze o serie de cetăți medievale aflate pe întreg teritoriul României, prin evenimente de înaltă ținută culturală și artistică.
PRO ISTORIA FEST - Cetatea Poenari este un eveniment ce face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene, intitulat "Sistem și prietenii - cetatea Poenari, respect pentru trecut" și care își propune să promoveze această locație cu semnificație istorică deosebită din România.

Sursa : Meda Popea, PR Consultant.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top