Noutăți și comunicate

Concert Victor Bailey Group la Hard Rock Cafe

1 noiembrie 2011
Concert Victor Bailey Group la Hard Rock Cafe
Marți, 01 noiembrie 2011, începând cu ora 22:00 MHO Music vă invită la un concert al trupei Victor Bailey Group în Hard Rock Cafe.

Prețul unui biet este de 60 lei. Biletele la concert se pot achiziționa din rețeaua Eventim și de la Hard Rock Cafe.

Fără îndoială, Victor Bailey este unul dintre cei mai strălucitori basiști ai tuturor timpurilor. Urmașul lui Jaco Pastorius în trupa Weather Report și membru al tuturor trupelor semnate Joe Zawinul, Victor Bailey aduce în România muzica sa inspirată, funk, cu un groove extraordinar! Instrumentist, compozitor și aranjor al multor piese aparținând unor muzicieni și trupe de succes, Victor Bailey vine cu proiectul său personal în România, proiect ce îi include pe Poogie Bell, Peter Horvath și Michael "Patches" Stewart.


Victor Bailey
Inca de la sfarsitul anilor '70, Victor Bailey a inceput sa fie considerat unul dintre cei mai buni basisti ai lumii. A castigat recunoastere internationala la inceputul anilor '90 cand s-a alaturat trupei de jazz  fusion Weather Report, dupa retragerea lui Jaco Pastorius. A cantat in toate formulele de trupa ale lui Joe Zawinul: Weather Report, Weather Update, The Zawinul Syndicate si WDR big-band record (proiectul de dinaintea mortii lui Zawinul). Ca muzician de studio a participat la realizarea a 1000 de inregistrari cu artisti din diferite zone muzicale precum Joe Zawinul, Sonny Rollins, Mary J Blige sau Madonna.
Influente: Stanley Clarke, Alphonso Johnson, Jaco Pastorius, Larry Graham, Joe Zawinul, Miles Davis, Charlie Parker, John Coltrane.
"Low blow", "That's Right" si "Bottom's Up" sunt albumele de autor semnate Victor Bailey si sunt in prezent considerate drept cele mai bune productii muzicale din toate timpurile realizate de un basist.

Poogie Bell (tobe)
Tobele lui Poogie Bell pot fi auzite pe cele mai bune albume din jazz, neo-soul, R&B si hip-hop. Instrumentist, producator, compozitor, aranjor - despre Poogie Bell ati auzit alaturi de nume precum Chaka Khan, Marcus Miller, Roberta Flack, Erykah Badu, David Bowie, David Sanborn, Al Jarreau, Vanessa Williams and Randy Crawford. Nascut in New York intr-o familie de muzicieni (tatal sau profesor de muzica si muzician de jazz) a inceput sa cante de la varsta de"¦ 10 luni iar concertul de debut l-a sustinut la varsta de 2 ani si jumatate, la Pittsburg Carnegie Hall alaturi de tatal sau. La varsta de 5 ani aparea deja in show-ul lui Mike Douglas cu Pearl Bailey. A copilarit muzical alaturi de Max Roach, Ornette Coleman (saxofonist), Omar Hakim, Marcus Miller, Lenny White and Bernard Wright, Weldon Irvine.
Turneele sale includ numeroase nume de top din diverse genuri muzicale. In prezent inregistreaza si este implicat in proiectele lui Marcus Miller, Alex Bugnon, Victor Bailey si Erykah Badu"¦ iar lista poate sa continue.

Michael "Patches" Stewart (trompeta)
Poate ca rolul trompetistului Michael "Patches" Stewart a fost de la inceput acela de a continua linia lui Miles Davis. Cantand cu Marcus Miller, Stewart se apropie foarte mult de stilul muzical al marelui Davis in ultimii sai ani. Primul sau material discografic a fost inregistrat cand avea doar 16 ani, alaturi de Patti LaBelle. De atunci a lucrat cu Quincy Jones, David Sanborn, George Duke and Whitney Houston, si a petrecut 8 ani ca parte a band-ului Al Jarreau. De la mijlocul anilor '90, cele mai remarcabile colaborari sunt cele cu Marcus Miller, intr-o formula care se apropie foarte mult de sound-ul ultimei trupe Miles Davis.

Peter Horvath (keyboard)
Canta, colaboreaza, inregistreaza si a mers in turnee alaturi de Bobby Hutcherson, Joe Henderson, Aretha Franklin, Lalah Hathaway, Melba Moore, Keith Washington, Richie Cole, Ernie Watts, Oakland Symphony, Ray Obiedo.

Hard Rock Cafe București
http://www.hardrock.com/bucharest


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top