Noutăți și comunicate

Concert Thy Veils si Valerinne in Club Control

13 noiembrie 2014
Concert Thy Veils si Valerinne in Club Control
Joi, 13 noiembrie 2014, trupa timișoreană Thy Veils revine în București, la 5 ani după lansarea acestui proiect inedit chiar în Club Control. Invitată să concerteze alături de pionierii muzicii ambient din România este trupa bucureșteană Valerinne, care și-a stabilit încă de la început o poziție detașată pe scena post-rock, post-punk, shoegaze & metal europeană printr-un concept audio-vizual încărcat de poveste, cu o evoluție fluentă și un sound puternic și penetrant.

Facebook event. Intrare: 20 lei / Open doors: 20h
Sala Berlin - Club Control, Str. C-tin Mille, nr. 4
http://www.facebook.com/clubcontrol

Afterparty:
http://www.facebook.com/events/1545665868998838/Thy Veils

Thy Veils este un proiect ce a devenit nume, un concept ajuns stil, o meditație minimalistă și complexă. Născută din realitatea finalului de mileniu trecut, crescută cu mijloace de expresie și comunicare digitale, arta Thy Veils vorbește, printr-o viziune închegată, despre explorare, despre experiment, despre căutare, adică despre sfera nedefinitului, a mișcării, a cuantelor.

Fondat ca și proiect de studio în 1995 de către Daniel Dorobanțu, Thy Veils devine nume pionier în muzica de ambient din Romania. Până în 2008 sunt produse 4 albume de studio, un disc Dvd cu eseuri video-ambient non-narative, colaborari cu alti artisti, precum si muzica pentru film. Utilizand din plin si mereu la zi mijloacele digitale de creatie, colaborare si comunicare, Thy Veils devine in scurt timp un nume respectat in scena artistica internationala de specialitate.

In 2008, dupa o calatorie in Noua Zeelandă, Daniel Dorobantu produce o schimbare in modul de lucru, abandonand compozitia in favoarea improvizatiei si transforma Thy Veils din proiect de studio in ansamblu. In scurt timp i se alatura nu mai putin de 8 artisti din variate sectoare stilistice iar paleta de expresie este expandata dramatic. Au loc primele aparitii publice in diferite formule de componenta, evenimente audio-vizuale electro-acustice ce suspendă auditoriul în insondabile survolări ale abisului comprehensiunilor afective contemplative.

Anul 2010 incepe cu un nou disc Thy Veils, imbibat de spiritul nipon, tradand grija pentru detaliu, rafinarea inspiratiei si-un tuseu lesne explicabil prin experientele avute de Daniel cu un an inainte, la Kyoto. Un continuum de sunete, o cascada atent condusa printre si peste pietrele unui canion stravechi, filtrata printr-un strat de muschi, licheni si ierburi subacvatice, totul aerisit si epurat de ramurile cu flori albe ale traditionalilor si atit de celebratilor ciresi. Lipsit de scop si fara de intentie, Daniel Dorobanțu, misterios rezervat invită pătrunderea alături de grupul sau de muzicieni în labirintul osaturilor sonore difuze călcând pe cețuri mobile, călătorind prin difuzia onctuoasă a lipsei de contur spre lumini fluide făcute parcă din fire de vacuum trans-substanțial.

Inspiratia este sporita si improspatata prin filtrarea oferita de colaborari iar Thy Veils depaseste granitele scenei ambient. Daniel semneaza muzica pentru dans contemporan in colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), colaborare ce este semnalata in New York Times, iar The Guardian este o alta cunoscuta publicatie ce va atrage atentia publicul larg asupra numelui Thy Veils.

Tot in 2010, in afara contextului Thy Veils, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Viena, Daniel Dorobantu colaboreaza cu artista austriaca Michaela Konrad si astfel ia nastere instalatia intermediala "Memories of Now", prezentata pentru prima data in Ars Electronica Center din Linz, o adevărată catedrală a artei electronice contemporane. Inaugurat în 1996 și reconfigurat radical în 2008, după o investiție de aproape 30 de milioane de euro, Ars Electronica Center Linz este, probabil, cel mai important centru de expunere a artei electronice din lume și, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluența dintre artă, tehnologie și societate. Din Martie 2011, "Memories of Now" face parte din colectia Ars Electronica Center si este inclusa in programul permanent al sectiunii Deep Space, spatiu ultramodern destinat artei digitale cu o suprafara de proiectie de inalta definitie de 288m2.

Creație integrativă unitară unică în contextul artistic românesc și nu numai, atingând tangent cadrele compoziției atonale, devenind uneori asimptotică, vecină serialismului, ca apoi să evadeze în teritoriile armoniilor dodecafonice, muzica Thy Veils reprezinta veritabilul periplu creativ cu iz romantic la începuturile creației, în primele albume practicând un nihilism nostalgic, ce ulterior devine treptat aerat cu un tropism nativ spre fluidumul mărilor de ceață, purtat de învolburate vânturi solitare ce subțiază draperiile norilor sinestezici.

Pe scena din Control vor urca:
Daniel Dorobanțu - electronice
Manuela Marchiș - voce
Ana Telea - chitară
Radu Pieloiu - tobe

http://www.thyveils.com
http://www.facebook.com/thyveils
http://www.youtube.com/thyveilsofficialValerinne este o trupa de post-rock/instrumental, infiintata in ianuarie 2012 in Bucuresti, avandu-i in componenta pe Alexandru - chitara/soundscapes, Liviu - bas, Mircea - tobe. Muzica trupei este un amestec de sonoritati post-punk, shoegaze, post-rock si metal, iar concertele atmosferice sunt insotite live de vizualuri realizate de Anke.

Pe data de 8 octombrie 2012, Valerinne lansau online "Kunstformen der natur", album lor de debut, fiind considerat de catre presa muzicala drept unul dintre cele mai originale si remarcabile materiale ale anului.
Au cântat alături de Maybeshewill, Tides from Nebula, Our Ceasing Voice și Stephen O'Malley, iar în primăvara lui 2013 au pornit într-un turneu european prin Bulgaria, Croația, Serbia, Cehia, Germania și Belgia alături de trupa bucureșteană Environments și au cântat la Dunk! Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de post-rock din Europa.

La sfarsitul anului 2013, trupa a lansat cel de-al doilea album, Arborescent, pe care l-a promovat intr-o serie de concerte si turnee in 2014.

http://www.facebook.com/valerinneofficial
http://www.valerinne.tumblr.com
http://www.valerinne.bandcamp.com
http://www.youtube.com/valerinneofficial
http://www.valerinne.bandcamp.com/album/kunstformen-der-natur
https://valerinne.bandcamp.com/album/arborescentParteneri media: Eclecticfm.ro, Rock Fm, Radio România Cultural, Radio România București, Romanian Rock Radio, Radio Trib, RadioIndieGen.ro, ȘapteSeri, Zile si Nopti, Dilema Veche, Jurnalul Național, Romania Libera, Sunete, Academia Catavencu, Adevărul, Vice, Decât o Revistă, BeWhere, Arte și Meserii, Ziarul Studențesc Carevasăzică, IQads, Feeder, Veioza Arte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, Tonight.eu, Anyplace.ro, iConcert.ro, Gingergroup.ro, Orasulm.eu, JurnalRock, RockOut, Rockstage.ro, MaximumRock, alternativ.ro, muzicabuna.ro, studentie.ro, Mixtopia.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, 121.ro, hotcity.ro, kudika.ro, getlokal.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro, RoEvents, BucharestExpat.com, InYourPocket, , nineoclock, romania-insider.com, cooperativaurbana.ro.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Let's Rock recomandă

Top