Noutăți și comunicate

Concert SUUNS și Scattered Clouds în Club Control, București

13 aprilie 2019
Concert SUUNS și Scattered Clouds în Club Control, București
Trupele SUUNS și Scattered Clouds vor susține un concert în Club Control din București, sâmbătă, pe 13 aprilie 2019. Concertul face parte din turneul balcanic de promovare a celui mai recent album al trupei SUUNS, Felt. Accesul la eveniment se face de la ora 21:00, biletele sunt disponibile prin Eventbook.ro.


Informații despre trupa SUUNS

Înființată în 2007, la Montreal, trupa SUUNS îi are în componență pe vocalul/chitaristul Ben Shemie, basistul/chitaristul Joe Yarmush, toboșarul Liam O’Neill și clăparul Max Henry. Cu un sound ce trece prin art rock, neo-psychedelia, krautrock și art punk, dar înglobează și influențe techno și future-pop, formația are în palmares patru albume de studio, lansate de casa de discuri Secretly Canadian.

După un prim concert susținut la București în 2014, în turneul de promovare a apreciatului album Images Du Futur, nominalizat la Polaris Music Prize, canadienii revin la Control Club cu un nou disc, Felt, lansat anul trecut.
"Noul album este cu siguranță mai relaxat decât precedentul", spune vocalul și chitaristul SUUNS, Ben Shemie. "E mai puțin calculat, și mai șarmant."

Înregistrat la Breakglass Studios din Montreal, cu ajutorul producătorului John Congleton (St Vincent), Felt este expresia unei libertăți muzicale ce permite trupei să exploreze influențe future-pop hipnotizante în piesa X-ALT, sau combinații de sunete organice și sintetizatoare, în Watch You, Watch Me.

SUUNS se declară influențați de Andy Stott și My Bloody Valentine, însă nu sună deloc ca aceștia, ci își propun să meargă dincolo de fuziunea dintre muzica instrumentală propriu-zisă și cea computerizată, ce le-a adus eticheta de "muzică rock dansabilă", sau invers.
SUUNS
Cu noul album, SUUNS se detașează de atmosfera sumbră a release-urilor precedente, în favoarea unei ambianțe optimiste, jucăușe, ce-și găsește ecoul în titlul cu dublu sens. "Unii se gândesc la numele materialului, fetru, alții la verbul a simți", spune Ben Schemie. "Îmi place această confuzie. Iar timpul trecut arată că sentimentele s-au prescris și îndeamnă la introspecție."

"The latest album from gothic avant-rock band SUUNS sees the four-piece loosen up and let slip the forces begging for release since their debut." - Pitchfork
"Cast in bleak and impenetrable blue light, the music of Montreal’s SUUNS could be a fitting counterpart to the most perplexing Scandinavian TV thriller." - Drowned in Sound
"Of the many sonic wonders purveyed by Montreal quartet SUUNS, the greatest may be their ability to craft memorable hooks and melodies out of strange, unexpected noises." - Variety

http://www.suuns.net
SUUNS @ Pitchfork Music Festival, Paris 2016 (live performance): https://youtu.be/R2gur9VSTag


Concertul SUUNS de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/604079926702205/
Biletele pot fi achiziționate la prețul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top