Noutăți și comunicate

Concert SOEN in club Quantic din Bucuresti

17 - 18 mai 2022
Concert SOEN in club Quantic din Bucuresti
Update: concertul de la Cluj-Napoca a fost anulat, insa cel din Bucuresti va fi tinut in aceleasi conditii anuntate. Detalii aici.

Formația suedeză SOEN va susține două concerte în România, în cadrul „Imperial European Tour 2022”. Turneul promovează cel mai nou produs discografic al trupei, intitulat „Imperial”, material lansat în ianuarie 2021 prin Silver Lining Music.
Concertele SOEN in România vor avea loc la Cluj Napoca si in Bucuresti, dupa cum urmeaza:
  • 17.05.2022 - /Form Club din Cluj Napoca
  • 18.05.2022 - Quantic Pub din București
Biletele pentru concertele de la /Form Club - Cluj Napoca și Quantic Pub - București, sunt disponibile exclusiv prin AmBilet.ro, la următoarele prețuri:
  • 85 lei 69 lei – Early Bird (50 bucăți)
  • 85 lei 79 lei – Presale (până înainte de ziua concertului)
  • 85 lei – Normal Acces (preț în ziua concertului)



Dacă la început a fost privit ca „noul proiect al fostului baterist Opeth”, Martin Lopez, a fost suficient ca Soen să lanseze primele piese pentru a ne lămuri că avem de-a face cu o entitate artistică nouă şi surprinzătoare. Influenţele nu au venit, aşa cum se aştepta multă lume, dată fiind prezenţa într-una dintre primele formule a veteranului basist Steve DiGiorgio, din zona metal-ului extrem, ci dinspre poate cel mai atipic grup progresiv, Tool. De altfel, suedezii nu au negat niciodată apropierea de trupa din Los Angeles, dar, de la un album la altul, şi-au construit o identitate originală şi inconfundabilă.

De la „Cognitive” (2012) până la „Lotus” (2019), Soen şi-a rafinat stilul de compoziţie, iar muzicienii de primă mână din sânul grupului au evitat capcana virtuozităţii gratuite, punându-şi talentul în slujba realizării unor cântece deopotrivă complexe şi memorabile. În centrul lor, vocea unică a lui Joel Ekelöf, care jonglează cu uşurinţă prin registre ce merg de la metal până la melodii pop şi chiar… colinde tradiţionale suedeze.

Dacă „Lotus” a fost albumul care a conturat cel mai bine identitatea trupei, „Imperial”, apărut anul acesta, este cel care îi poate asigura saltul comercial, pentru că reuşeşte performanţa de a nu face compromisuri şi de a deveni, în acelaşi timp, accesibil unor categorii mai extinse de ascultători.

Live, Soen s-a dovedit a fi la înălţimea înregistrărilor, iar aceste concerte de la Bucureşti și Cluj-Napoca le va da ocazia celor care îi cunosc pe suedezi să vadă cât de mult au crescut de la primele lor prezenţe în România, iar celor care îi văd în premieră să se bucure de măiestria unor artişti care redefinesc metal-ul progresiv, depăşindu-i în acelaşi timp cu mult graniţele.

Soen înseamnă:
Martin Lopez – tobe, percuție
Joel Ekelöf – voce
Lars Åhlund – claviaturi
Cody Ford – chitară
Oleksii ‘Zlatoyar’ Kobel – bas

Organizator: Promusic Events & Maximum Rock
Partener: Rock FM


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top