Noutăți și comunicate

Concert Rymden la Club Control

27 mai 2019
Concert Rymden la Club Control
Luni 27 mai 2019, pianistul norvegian Bugge Wesseltoft, împreună cu suedezii Magnus Öström (tobe) și Dan Berglund (contrabas) - își unesc forțele creative pentru a aduce în fața publicului din Club Control proiectul Rymden (în traducere, spațiu cosmic).

Sunetele cinematice, referințele la Bach, rock, nu jazz, dramatismul, melancholia și nu în ultimul rând virtuozitatea unor instrumentiști care au scris deja istorie în jazz-ul european, definesc povestea noului grup de jazz care va concerta în premieră în București, la Control Club pe 27 mai.



Bugge Wesseltoft este unul dintre pionierii nu jazzului, versatilitatea sa făcându-și simțită prezența pe 45 de discuri, în colaborări cu Jan Garbarek, Arild Andersen, Terje Rypdal, Lars Danielsson, Nils Petter Molvaer, Erik Truffaz, Dhafer Youssef, Sidsel Endresen sau Billy Cobham.

Magnus Öström a făcut primii pași în muzică la doar 9 ani, alături de prietenul său din copilărie, regretatul pianist Esbjörn Svensson. Influențat de Mick Tucker, Mitch Mitchell, Ian Paice, Billy Cobham, Roy Haynes, Tony Williams, Elvin Jones sau Paul Motian, Öström a cântat cu artiști precum Roy Hargrove, Pat Metheny, Bobo Stenson, Palle Danielsson, sau Nils Landgren.

Dan Berglund a studiat muzica clasică, cântând la contrabas într-o orchestră filarmonică.
Din 1993 și până în 2008 a fost basistul grupului Esbjorn Svensson Trio, în prezent concertând cu grupul,de fusion jazz Tonbruket, al cărui lider este.



Evenimentul este organizat de Club Control, în colaborare cu Twin Arts și face parte din seria Jazz Nouveau.
Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-rymden-la-jazz-nouveau


Evenimente recomandate

Top