Noutăți și comunicate

Concert ROME in club Quantic

3 noiembrie 2023
Concert ROME in club Quantic
Rome va susține un concert în Club Quantic din București, vineri, 3 noiembrie 2023, începând cu ora 20:00 - un eveniment prezentat de Final Step Productions. Concertul face parte din turneul “Gates of Europe” al trupei luxemburgheze.


Informații despre eveniment

Biletele sunt disponibile prin iabilet.ro si au urmatoarele preturi:
  • 70 RON - presale pana pe 02.11.2023
  • 90 RON - la acces si online pe 03.11.2023
In curand vom anunta si trupa ce va deschide concertul!

Chanson Noir, Post-Industrial, Avant-Pop, NeuFolk... toate aceste etichete sunt necesare in incercarea de a descrie muzica formatiei ROME, insa aceasta nu poate fi cu adevarat incadrata intr-o singura categorie.
Nucleul proiectului este reprezentat de Jerome Reuter, solist si multi-instrumentist nascut in Luxemburg. Reuter abordeaza frecvent in versurile sale teme istorice, complexe, presarand peste ele fragmente din literatura mondiala. Desi referirile la evenimentele si politicile mondiale au fost intotdeauna destul de subtile in creatiile ROME, albumul "Gates Of Europe" are o tonalitate diferita, caci acesta a fost scris sub impresia directa a razboiului din Ucraina.
Cu doar cateva zile inainte de invazia rusa din februarie 2022, Reuter a sustinut spectacole solo in Kiev si Odessa, iar in iulie 2022 a efectuat un turneu in Ucraina atat pentru aparitii live cat si pentru a organiza campanii de strangere de fonduri. Astfel, Reuter a devenit primul artist strain care a sustinut un spectacol pe teritoriul ucrainean de la inceputul razboiului. In cel de-al doilea an al conflictului, in februarie 2023, formatia ROME s-a intors in formula completa pentru a sustine doua spectacole legendare in Kiev si Lviv! Albumul "Gates Of Europe" reprezinta o colectie remarcabila de melodii, atent elaborate, care ne indruma prin evenimentele intense ale primului an de razboi.
Pentru Reuter, un european dedicat, sustinerea Ucrainei reprezinta o datorie naturala, democratica, iar natura sprijinului sau este exemplara si fara echivoc. Pe langă calatoriile constante in Est pentru a oferi sprijin direct Ucrainei, in cadrul turneului "Gates Of Europe" - la fel ca si in turneele europene anterioare - se desfasoara campanii de strangere de fonduri in beneficiul refugiatilor ucraineni. In plus, in aceast turneu vor fi prezentate nu doar piese din noul album ci si numeroase piese clasice ale formatiei ROME, la care se vor adauga si cateva surprize. Ceea ce va putem spune cu certitudine este ca noul single "Yellow and Blue" va face parte din setlist!
ROME reuseste intotdeauna sa surprinda prin muzica sa si prin spectacolele live emotionante esenta inefabila a lumii. Fara floricele, ci concentrandu-se pe aspectele esentiale. Tocmai acest lucru confera formatiei ROME un farmec aparte.


Evenimente recomandate

Top