Noutăți și comunicate

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din Bucuresti

21 martie 2013
Concert Richard Clayderman la Sala Palatului din Bucuresti
Joi, 21 martie 2013, Richard Clayderman va concerta la Sala Palatului din Bucuresti. Cel mai popular pianist al lumii din ultimele decenii va concerta la București în primăvara anului viitor pentru a-i fermeca pe toți iubitorii muzicii romantice cu carisma și căldura muzicii sale. Îndelung așteptat de publicul bucureștean, concertul Richard Clayderman organizat de Phoenix Entertainment se va desfășura pe scena Sălii Palatului în data de 21 martie 2013 alături de orchestra sa, cu care acesta dăruiește reprezentații uimitoare fanilor de pe întreg mapamondul.

Supranumit "Prince of Romance", Richard Clayderman le va oferi romanticilor de toate vârstele aproximativ două ore de reverie, timp în care vor avea șansa de a asculta atât melodiile de succes internațional, precum și piesa "Ballade por Adeline" cu care a atins pragul vânzărilor record, de peste 20 de milioane de exemplare în numai 38 de țări.

Richard Clayderman este singurul artist francez ale cărui discuri se vând astăzi în număr de 70 milioane de copii în peste 57 de țări. Susține aproape 200 de concerte anual, în săli arhipline. Fenomen unic în istoria Franței, Clayderman este un colecționar de trofee, fiind deținătorul a peste 267 discuri de aur, și a nu mai puțin de 70 discuri de platină. Biletele pentru concertul Richard Clayderman au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate la preț variabil în funcție de categoria de loc, din rețeaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, din librăriile Humanitas și Cărturești, de la Sala Palatului și online prin http://www.eventim.ro.

Informații generale:

Philippe Pages, alias Richard Clayderman, a început să cânte la pian la o vârstă foarte fragedă, tatăl său fiind profesor de pian. La doar 12 ani este acceptat la Conservatorul de Muzică, și patru ani mai târziu câștigă primul premiu din viața sa muzicală. Spre stupoarea tuturor, tânărul Philippe se orientează spre muzica modernă, deși specialiștii îi preziceau un viitor strălucit ca pianist clasic. La 18 ani, epoca la care visa să ajungă o stea a rock-ului, tatăl său cade grav bolnav, și nu-și mai poate susține financiar fiul. Pentru a-și câștiga existența, Clayderman începe să acompanieze diverși muzicieni. Talentul lui nu trece neobservat, și curând se bucură de o cerere foarte mare pe lângă staruri franceze ca Michel Sardou, Thierry LeLuron sau Johnny Halliday.

Viața sa ia o turnură cu totul neașteptată în 1977, după un telefon primit de la Olivier Toussaint, cunoscut producător francez, care căuta un pianist pentru interpretarea unei balade romantice. Tânărul de 23 ani este ales dintre alți douăzeci de candidați pentru a însufleți piesa scrisă de partenerul lui Toussaint, compozitorul Paul de Seneville, pentru fiica sa nou nascută, Adeline.

"Ne-a plăcut din prima clipă în care l-am văzut" spune Paul de Seneville. "Maniera sa interpretativă cu totul specială, în combinație cu personalitatea sa rezervată și carisma pe care o degaja ne-au impresionat foarte tare. Decizia a fost luata imediat".

Numele lui Philippe Pages este schimbat în Richard Clayderman (Clayderman vine de la numele străbunicii sale, și a fost adoptat pentru a evita ca numele său original să se pronunțe diferit în afara Franței, în timp ce prenumele Richard a fost sugerat de producători).

"Când am semnat contractul cu el", își amintește Olivier Toussaint, "i-am spus că ar fi minunat să vindem 10 000 de single-uri, pentru că ne aflam în epoca plină de glorie a muzicii disco și nimeni n-ar fi pariat pe succesul unei asemenea balade...". Milioane de oameni se lasă însă seduși de melancolia acordurilor, și "Balada pentru Adeline" se vinde în 22 de milioane de single-uri în 38 de țări. Cariera lui Richard Clayderman decolează spectaculos.

Este numai începutul a ceea ce avea să devină o poveste extraordinară. Maniera sa distinctă de interpretare îi va aduce lui Richard Clayderman statutul de superstar pe întreg mapamondul. Magicianul pianului declară: "Îmi place să ascult mulți alți interpreți, dar nu pot să cânt în stilul acestora. Ei au stilul lor, eu îl am pe al meu". "Noul stil romantic" pe care l-a creat, o întrepătrundere de stiluri cu accente clasice și pop, i-a adus lui Richard Clayderman titlul de "Prince of Romance" ("conferit" de către fosta Prima Doamnă a Americii, Nancy Reagan, cu ocazia unui eveniment caritabil pe care-l patrona). Clayderman a demonstrat cu prisosință că își merită această titulatură, seducând de-a lungul anilor de carieră milioane de fani de toate vârstele.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top