Noutăți și comunicate

Concert Placebo la Stadionul Iolanda Balas din Bucuresti

6 august 2012
Concert Placebo la Stadionul Iolanda Balas din Bucuresti
Luni, 6 august 2012, trupa Placebo se întoarce în România pentru un concert marca TM LIVE, pe Stadionul Iolanda Balaș Söter din București. Accesul se face începând cu ora 18:00. În deschierea concertul va cânta trupa Grimus.

După 15 ani de activitate, șase albume, 11 milioane de albume vândute, succese și despărțiri, Brian Molko (chitară / voce), Stefan Olsdal (bas) și Steve Forrest (tobe) sunt pregătiți să se reîntoarcă pe scenă în 2012.

Albumul de debut al trupei, Placebo, a fost înregistrat între 1995 și 1996 și a fost urmat de un turneu european alături de David Bowie. Se spune că au primit recunoașterea internațională odată cu single-ul Nancy Boy, care a avut un succes răsunător în Europa, în timp ce trupa se pregătea să înregistreze următorul material discografic. Al doilea album, Without You I'm Nothing, lansat în 1998, include piesa cu același nume pe care a cântă David Bowie și single-ul Pure Morning, single care este și astăzi considerat unul dintre cele mai populare ale trupei.

După doi ani de înregistrări și concerte, Placebo a revenit în 2000 cu al treilea album, Black Market Music, urmat de lansarea single-ului Sleeping With Ghosts, în 2003. Pe parcursul anului următor, a apărut DVD-ul Soulmates Never Die care conține imagini din concertul din Bercy, Paris din turneul Sleeping With Ghosts.

În ianuarie 2009, Placebo a terminat de înregistrat albumul Battle for the Sun, o continuare a celui din 2006, Meds. Noul material a fost primul la care Brian și Stefan au lucrat cu toboșarul Steve Forrest.

După lansarea primului single de pe album, For What It's Worth, Placebo a ajuns pe locul 1 în European Billboard Chart, unde a rămas pentru două săptămâni, albumul a ocupat același loc în 10 țări, a ajuns în top 5 în alte 20, a câștigat MTV Europe Music Awards la categoria Best Alternative și a ocupat cele mai bune poziții în topurile muzicale din SUA și Japonia. De la lansarea Battle for the Sun până în prezent, trupa continuat să-și promoveze albumele prin concerte în toată lumea.

În decembrie 2009, Placebo a lansat iTunes Live: London Festival '09, un album live înregistrat la festivalul iTunes de la The Roundhouse, Camden. Cel de-al doilea DVD live al trupei, We come In Places, înregistrat la Brixton Academy, a fost lansat in 2011.

La începutul acestui an, după anunțul că se vor întoarce în studio pentru a lucra la cel de-al șaptelea material discografic, membrii trupei Placebo au dezvăluit numele câtorva dintre cele mai importante festivaluri europene la care vor concerta: Sziget (Ungaria), Frequency (Austria), Rock Im Potts și Highfield (Germania).

Mai multe detalii la :
http://placeboworld.co.uk
http://facebook.com/officialplacebo
http://youtube.com/officialplacebo
http://twitter.com/placeboworld

http://www.facebook.com/TMLIVEro
http://www.facebook.com/events/176834725765392


Sursa : TM LIVE
http://www.tmlive.roEvenimente recomandate

Top