Noutăți și comunicate

Concert NOX AUREA, Heal si Aamon in Bar Hand

31 octombrie 2010
Concert NOX AUREA, Heal si Aamon in Bar Hand
Duminica, 31 octombrie 2010, de la ora 20:00, Metalsupport va invita in Bar Hand din Iasi, la un concert al trupelor NOX AUREA, Heal si Aamon

Pretul unui bilet este de 10 lei. Biletele pot fi achizitionate la intrare in club.

NOX AUREA (doom metal / Suedia) - www.noxaurea.com, www.myspace.com/noxaurea

Trupa NOX AUREA este pentru prima data in Romania, in turneul de promovare a albumului "Ascending in Triumph" 2010. Nox Aurea s-a format in toamna lui 2005 dupa ce chitaristii Peter Laustsen (Rimfrost, Urginnthul) si Grim Vindkall (Domgard, Urginnthul) au decis sa faca un pas inainte de la binecunoscutele jam sessions. Curand au inceput sa compuna impreuna. Materialul a fost destul de diferit fata de ambele lor evolutii muzicale anterioare si tinta lor a fost tocmai sa faca o miscare intr-o directie neexplorata. Astfel, "samanta intunecata" a lui Nox Aurea a prins rod si floarea intunecata a preluat controlul.
In anul 2007, Peter si Vindkall si-au completat line-up-ul cu experimentatul basist Robert Persson, Patrick Kullberg si Alice Persell voce, iar la tobe Joakim Antonsson.

Nox Aurea reprezinta o apropiere abstracta de gandurile intunecate ale mintii umane cat si ale sufletului si o cautare care se extinde cu mult peste ce se poate intelege din lumea fizica a haosului, teroristilor si gnosticilor. Pentru Nox Aurea, viata nu este un dar in adevaratul sens al cuvantului ci un blestem al iluziilor si o inchisoare pentru suflet in mod ofensator.
Nox Aurea, in latina "Noaptea de Aur" simbolizeaza entitatea intunecata a libertatii si haosului. Numele lor de asemenea poate fi interpretat si ca "Aurul Noptii", facandu-se referire la stralucirea luciferiana.
La sfarsitul verii lui 2009, Solitude Production a realizat albumul de debut al lui Nox Aurea, Via Gnosis. Albumul a avut priza atat la fani cat si la reprezentantii Media, oferind trupei Nox Aurea sansa de afirmare pe plan international.
In 2010 trupa a semnat un acord cu Napalm Records si au finalizat lucrul la albumul "Ascending in Triumph".

In deschidere vor fi prezente doua trupe:

Heal (symphonic power metal / Iasi, Romania) - http://www.myspace.com/healiasi

Aamon (symphonic metal / Iasi, Romania) - http://www.myspace.com/aamonband


Evenimente recomandate

Top